Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

De donderdag van het Lanenkaatsen 2022

17-06-2022

HARLINGEN - Veel drukte en spanning op halve finaleavond Lanenkaatsen.

De donderdag van het Lanenkaatsen 2022
Foto's: Wiebe van Dijk.

Door .

Het blijft maar fantastisch weer in deze 71e editie van het Lanenkaatsen. De pet of de zonnebril moet op bij de opslag, maar dat is dan ook het enige wat de kaatsers belemmerd bij het spel. Het publiek stond al rijen dik rond de 4 perken, die nog in gebruik waren voor de 15 resterende halve finale en 3e ronde partijen.

 

De spanning was af en toe om te snijden bij kaatsers, maar ook bij publiek. De avond werd aan het eind opgeschrikt door een supporter die in elkaar zakte. Door paraat optreden van bestuur en omstanders, kwam de man weer bij en werd hij later behandeld door de ambulancebroeders. De laatste partij in groep 2 werd heirdoor even stil gelegd, maar kon vervolgens uitgekaatst worden.

 

 

In groep 1 (11-16 jaar) gaat de finale tussen de parturen 11. Daley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber en partuur 8: Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij. Partuur 11 versloeg in een spannende partij de mannen van partuur 2: Mike Vlieger, Dilaan Homminga en Sijtse Kloosterman met 5-4 en 6-6 Partuur 2 heeft evenals partuur 3 Harmen Faber, Lars Helvrich en Sander Yntema de 3e prijs gewonnen, die ze vanavond mogen ophalen op het balkon van de harmonie.

Bekijk de lijst van groep 1

 

In groep 2 (17-35 jaar) was één kraker van een partij met alles er op en er aan. Het leek aanvankelijk dat partuur 8: Youri de Groot, Edwin Keijzer en Roan Hooghiemster voor een verrassing zouden zorgen door partuur 14. Sven Helvrich, Dylan Drent en Durk Ennema te verslaan. Toch trok partuur 14 nog een vaatje met energie open na de brake en op 5-5 2-6 sloegen ze de winnende slag. In de finale is partuur 23: Stefan Quisenaerts, Chris Outhuijse en Patrick van Dellen de tegenstander. Zij kenden veel minder moeite om de finale te halen. Partuur 25. Germ Epema, Marten Bergsma en Hylke Talsma moest er met 5-1 en 6-6 aan geloven.

Bekijk de lijst van groep 2

 

Ook in groep 3 (36-49 jaar) was er zo’n partij die je niet snel zult vergeten als er bij was. Debutant Daniels Iseger en zijn maten Sander Rinia en Matthieu Visser kaatsten tegen veelvoudig winnaar Jasper Boomsma, Hein Rodenhuis en lokale favoriet Michel van der Ploeg. Partuur 14 had in het begin van de partij het initiatief, maar gaande de wedstrijd kantelde het evenwicht van de telegraaf richting partuur 2. Op 5-4 en 6-2 maakte Daniel het winnende punt en was het applaus voor beide parturen! In de finale ook het partuur 11 van Gerard Hoekstra, Michel van der Veen en Robert Rinia, die tot de finale nu slechts 4 eersten tegen hebben gehad in 3 partijen. Ook dit belooft weer een mooie finale te worden. Partuur 6: Marten Hiemstra, Bas van der Baan en Hajo Balt moeten zich tevreden stellen met de 3e prijs.

Bekijk de lijst van groep 3

 

In groep 4 (50-59) werd de tegenstander bekend van partuur 8: Siebe Tolsma, Andre Dijkstra en Jan Norder. Zij hadden een staand nummer naar de finale. Peter Kwast, Alexander Post en Peter Helvrich van partuur 11. Bonden de strijd aan met partuur 4 Tonny Outhuijse, Johan van IJs en Ludwig Seerden. Het werd een slopende partij. Je zag dat bij de mannen in de loop van de partij pijntjes en grimassen ontstonden. Partuur 4 ging hier het beste mee om en bereikte hierdoor de finale op 5-3 en 6-0. Voor partuur 11 rest de 3e prijs.

Bekijk de lijst van groep 4

 

In de damesgroep 5 was het enorm spannend in de halve eindstrijd tussen de parturen 11: Bianca Leistra, Nynke Agema en Sabine Kamminga tegen partuur 13: Afina Schrik, Manon Scheepstra en Shalina Pander. Het werd 5 eersten gelijk en alles was nog mogelijk voor de strijdende dames. De routine van Manon Scheepstra en het partuur gaf toch de doorslag uiteindelijk op 5-5 en 6-0 werd de finaleplek binnen gehaald. Partuur 5: Akke Brussaard, Harmke Siegersma en Amarins van Althuis is daarin de tegenstander van formaat. Ze versloegen met 5-1 en 6-2 het partuur van Romy van der Veen, Mariska Miedema en Geanna Faber.

Bekijk de lijst van groep 5

 

In groep 6 geen clash tussen de klassementsleiders Simon de Groot en Polly Kwast dit jaar. Partuur 17: Pollie Kwast jr., Douwe de Groot jr. en Age van der Goot bereikten al wel de halve finale en troffen opponent partuur 14: Pieter Bergsma, Eddy Sjollema en Rik Vlieger. Op 5-5 en 6-0 bleek partuur 14 uiteindelijk de sterkste in deze 60+ klasse. In de finale van vanavond treffen ze partuur 3 Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot. Partuur 3 bleef staan en had daardoor al een plekje in de finale.

Bekijk de lijst van groep 6

 

Het beloofd een warme dag en kaatsavond te worden met veel drukte en mooie finales op het programma. De eerste finales zullen plaats vinden om 18:30 uur. Groep 6 in perk 1 en groep 3 in perk 2. Omstreeks 19:30  de finales in groep 4 (perk 1) en groep 1 (perk 2) en dan omstreeks 20:30 uur de klapstukken in de groepen 5 (perk 1) en 2 (perk 2) Het kan druk worden. Het advies is dan ook om voldoende verkoeling in de vorm van water mee te nemen. We wensen allen. Kaatsers, vrijwilligers, publiek, bewoners, sponsors en vrijwilligers een prachtige avond toe!

 

Foto's

 

Foto's: Wiebe van Dijk.

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Welkom aan boord!

17-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag liggen de waterscouts met hun nieuwe wachtschip 'Di Adventure' in de Willemshaven.

Lanenkaatsen 2022

17-06-2022

HARLINGEN - Wat is ut toch prachtig as je bij ut Lanenkaatsen op ut bankje zitte te kieken.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

17-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag 18 juni is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock CZVideoful CZVideoful Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot CZVideoful CZVideoful Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wellheat Shop Wellheat Shop IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation CZVideoful CZVideoful Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen