Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De donderdag van het Lanenkaatsen 2022

17-06-2022

HARLINGEN - Veel drukte en spanning op halve finaleavond Lanenkaatsen.

De donderdag van het Lanenkaatsen 2022 Foto's: Wiebe van Dijk.

Door .

Het blijft maar fantastisch weer in deze 71e editie van het Lanenkaatsen. De pet of de zonnebril moet op bij de opslag, maar dat is dan ook het enige wat de kaatsers belemmerd bij het spel. Het publiek stond al rijen dik rond de 4 perken, die nog in gebruik waren voor de 15 resterende halve finale en 3e ronde partijen.

 

De spanning was af en toe om te snijden bij kaatsers, maar ook bij publiek. De avond werd aan het eind opgeschrikt door een supporter die in elkaar zakte. Door paraat optreden van bestuur en omstanders, kwam de man weer bij en werd hij later behandeld door de ambulancebroeders. De laatste partij in groep 2 werd heirdoor even stil gelegd, maar kon vervolgens uitgekaatst worden.

 

 

In groep 1 (11-16 jaar) gaat de finale tussen de parturen 11. Daley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber en partuur 8: Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij. Partuur 11 versloeg in een spannende partij de mannen van partuur 2: Mike Vlieger, Dilaan Homminga en Sijtse Kloosterman met 5-4 en 6-6 Partuur 2 heeft evenals partuur 3 Harmen Faber, Lars Helvrich en Sander Yntema de 3e prijs gewonnen, die ze vanavond mogen ophalen op het balkon van de harmonie.

Bekijk de lijst van groep 1

 

In groep 2 (17-35 jaar) was één kraker van een partij met alles er op en er aan. Het leek aanvankelijk dat partuur 8: Youri de Groot, Edwin Keijzer en Roan Hooghiemster voor een verrassing zouden zorgen door partuur 14. Sven Helvrich, Dylan Drent en Durk Ennema te verslaan. Toch trok partuur 14 nog een vaatje met energie open na de brake en op 5-5 2-6 sloegen ze de winnende slag. In de finale is partuur 23: Stefan Quisenaerts, Chris Outhuijse en Patrick van Dellen de tegenstander. Zij kenden veel minder moeite om de finale te halen. Partuur 25. Germ Epema, Marten Bergsma en Hylke Talsma moest er met 5-1 en 6-6 aan geloven.

Bekijk de lijst van groep 2

 

Ook in groep 3 (36-49 jaar) was er zo’n partij die je niet snel zult vergeten als er bij was. Debutant Daniels Iseger en zijn maten Sander Rinia en Matthieu Visser kaatsten tegen veelvoudig winnaar Jasper Boomsma, Hein Rodenhuis en lokale favoriet Michel van der Ploeg. Partuur 14 had in het begin van de partij het initiatief, maar gaande de wedstrijd kantelde het evenwicht van de telegraaf richting partuur 2. Op 5-4 en 6-2 maakte Daniel het winnende punt en was het applaus voor beide parturen! In de finale ook het partuur 11 van Gerard Hoekstra, Michel van der Veen en Robert Rinia, die tot de finale nu slechts 4 eersten tegen hebben gehad in 3 partijen. Ook dit belooft weer een mooie finale te worden. Partuur 6: Marten Hiemstra, Bas van der Baan en Hajo Balt moeten zich tevreden stellen met de 3e prijs.

Bekijk de lijst van groep 3

 

In groep 4 (50-59) werd de tegenstander bekend van partuur 8: Siebe Tolsma, Andre Dijkstra en Jan Norder. Zij hadden een staand nummer naar de finale. Peter Kwast, Alexander Post en Peter Helvrich van partuur 11. Bonden de strijd aan met partuur 4 Tonny Outhuijse, Johan van IJs en Ludwig Seerden. Het werd een slopende partij. Je zag dat bij de mannen in de loop van de partij pijntjes en grimassen ontstonden. Partuur 4 ging hier het beste mee om en bereikte hierdoor de finale op 5-3 en 6-0. Voor partuur 11 rest de 3e prijs.

Bekijk de lijst van groep 4

 

In de damesgroep 5 was het enorm spannend in de halve eindstrijd tussen de parturen 11: Bianca Leistra, Nynke Agema en Sabine Kamminga tegen partuur 13: Afina Schrik, Manon Scheepstra en Shalina Pander. Het werd 5 eersten gelijk en alles was nog mogelijk voor de strijdende dames. De routine van Manon Scheepstra en het partuur gaf toch de doorslag uiteindelijk op 5-5 en 6-0 werd de finaleplek binnen gehaald. Partuur 5: Akke Brussaard, Harmke Siegersma en Amarins van Althuis is daarin de tegenstander van formaat. Ze versloegen met 5-1 en 6-2 het partuur van Romy van der Veen, Mariska Miedema en Geanna Faber.

Bekijk de lijst van groep 5

 

In groep 6 geen clash tussen de klassementsleiders Simon de Groot en Polly Kwast dit jaar. Partuur 17: Pollie Kwast jr., Douwe de Groot jr. en Age van der Goot bereikten al wel de halve finale en troffen opponent partuur 14: Pieter Bergsma, Eddy Sjollema en Rik Vlieger. Op 5-5 en 6-0 bleek partuur 14 uiteindelijk de sterkste in deze 60+ klasse. In de finale van vanavond treffen ze partuur 3 Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot. Partuur 3 bleef staan en had daardoor al een plekje in de finale.

Bekijk de lijst van groep 6

 

Het beloofd een warme dag en kaatsavond te worden met veel drukte en mooie finales op het programma. De eerste finales zullen plaats vinden om 18:30 uur. Groep 6 in perk 1 en groep 3 in perk 2. Omstreeks 19:30  de finales in groep 4 (perk 1) en groep 1 (perk 2) en dan omstreeks 20:30 uur de klapstukken in de groepen 5 (perk 1) en 2 (perk 2) Het kan druk worden. Het advies is dan ook om voldoende verkoeling in de vorm van water mee te nemen. We wensen allen. Kaatsers, vrijwilligers, publiek, bewoners, sponsors en vrijwilligers een prachtige avond toe!

 

Foto's

 

Foto's: Wiebe van Dijk.

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Welkom aan boord!

17-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag liggen de waterscouts met hun nieuwe wachtschip 'Di Adventure' in de Willemshaven.

Lanenkaatsen 2022

17-06-2022

HARLINGEN - Wat is ut toch prachtig as je bij ut Lanenkaatsen op ut bankje zitte te kieken.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

17-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag 18 juni is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock