Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De dinsdag van het Lanenkaatsen 2022

15-06-2022

HARLINGEN - Dames en 50+’ers in actie op de dinsdag

De dinsdag van het Lanenkaatsen 2022 Foto's: Dorus Breidenbach.

Door: .

 

Het was wederom een prachtige avond op de Lanen met volop zon, lekkere temperaturen en een heerlijke entourage in en om de perken. Een auto in perk 6 hield de boel wat op, maar dat mocht de pret niet bederven. Ook ontvingen we een bezoekje van burgemeester Ina Sjerps. Voorzitter Hilko Mulder gaf een korte rondleiding over de Lanen met de nodige uitleg over de spelregels van ons unieke evenement.

 

Ook team 75-jarig jubileum met oud voorzitter Theo Outhuijse, Doede van der Hoek en Clemens van der Zwet was weer in actie met het opnemen van interviews met kaatsers, bewoners, vrijwilligers en publiek. Allemaal kostbaar materiaal dat gebruikt gaat worden voor een prachtig jubileum multimediaboek.

 

Klaas Kloosterman en Simon de Groot in actie

 

In groep 1 zijn de halve finales bekend. De jongens kaatsten hun 2e omloop partij. Partuur 11 Dayley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber nemen het in de halve eindstrijd op tegen partuur 2: Mike Vlieger, Dilaan Homminga en Sijtse Kloosterman. Partuur 3: Harmen Faber, Lars Helvrich en de bijgelote Sander Yntema kaatsen hun halve finale tegen partuur 8 Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij. Partuur 3 had het in de 2e omloop zwaar tegen het partuur van Damian Duursma, Davy de Haan en Hessel Oswald. Het werd 5-5 en 6-2 toen het winnen de punt geslagen werd.

Lijst groep 1

 

De spannendste partij in groep 4 (50-59 jaar) was die tussen partuur 7: Klaas Kramer, Richard van der Veen, Murk Goodijk en partuur 8: Siebe Tolsma, Andre Dijkstra en Jan Norder. Het was een gelijk opgaande strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door partuur 8. Zij kaatsen in de 2e omloop van vanavond tegen partuur 9 Teake van der Walt, Hans van der Zee en Pieter Alberda, die op hun beurt weinig moeite hadden in de eerste omloop tegen Eric Hoekstra, Jacob van der Pol en Rienk Wijbenga. Smaakmaker Siep Roukema met zij maten Anne Pieter Kooistra en Piebe Hoekstra, had weer de gek met keurmeesters en publiek. Ze moesten wel aan de bak tegen partuur 5 IJsbrugt Feenstra, Fokke Alkema en Bennie Zeilmaker, maar wonnen het wel. Zij kaatsen nu tegen partuur 4 Tonny Outhuijse, Johan van IJS en Ludwig Seerden. Peter Kwast, Alexander post en de bijgelote Peter Helvrich hadden en staand nummer en kaatsen vanavond voor het eerst tegen Wytse Hempenius, Roland van Wier en Richard van der Kooi.

Bekijk hier de lijst van groep 4

 

Helaas dit jaar wat minder dames op het deelnemersveld, waardoor dit jaar maar 1 groep 5 met 16 parturen. De partij tussen de parturen 1: Jildou Sterk, Nicole Hempenius en Akke van Nimwegen tegen partuur 2: Judith Kamsma, Djuke Miedema en Sanne Smeding was een spannende en werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van partuur 2, die doorgaan naar de 2e omloop van vanavond. Daarin kaatsen ze tegen Romy van der Veen, Mariska Miedema en Geanna Faber van partuur 4. Ook de parturen 9 en 10 maakten er een spannende strijd van. Liset Roosma, Anne Brouwer en Ilse Walstra waren net iets sterker dan Ida Hartman, Stephanie de Vries en Emma Jeeninga. Partuur 9 neemt het in de 2e omloop op tegen partuur 11 Bianca Leistra Nauta, Nynke Agema en Sabine Kamminga. Ook de parturen 5 tegen 7en 13 tegen 16 staan in de 2e omloop.

Bekijk hier de volledige lijst en het verloop

 

Groep 6, de 60+’ers is een groeiende groep, dit jaar met 17 parturen de op één na grootste en dat is mooi want de ouderen hebben de toekomst zullen we maar zeggen. Te veel partijen om ze allemaal te beschrijven, maar de spannendste was die tussen partuur 5: Jan Hoekstra, Douwe Broersma en Gerrit Schrik tegen partuur 6: Rikus Hoekstra, Rients Toering en Thomas Zuiderhof. Ervaren kaatsers op de Lanen, die vaak al meer dan 30 keer hebben meegedaan aan het Lanenkaatsen. Uiteindelijk won partuur 5 op 5-5 en 6-2.  Partuur 3 Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot moesten hun beste beentje voorzetten tegen partuur 4 Heinz Palsma, Douwe de Boer Jr. en Age van der Goot. Pollie Kwast, die nog alleen stond in partuur 17, kreeg er na bijloting twee goed maten bij namelijk Age van der Goot en Douwe de Boer Jr. Jan de Vlas, Geert Zeilmaker en Henk Draaisma liepen hard door naar de volgende omloop waarin ze een staand nummer hebben.

Bekijk hier het verloop van groep 6

 

Bekijk hier de foto’s van de dinsdag van Dorus Breidenbach en Niels Outhuijse.

Foto's: Dorus Breidenbach.

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Canadees bezoek en nieuwe trommels bij Hosanna

15-06-2022

HARLINGEN - Twee bijzondere gebeurtenissen dinsdag bij Hosanna.

Einde hockeyseizoen in zicht voor HMHC

15-06-2022

HARLINGEN - Het afgelopen weekend werd er bij HMHC nog volop gehockeyd.

Razende Roeland praat nog een keer met Robby Valentine!

15-06-2022

HARLINGEN - Op deze warme donderdagavond is het om 21.00 uur weer tijd voor je wekelijkse portie metal bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen CDA Harlingen CDA Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
CDA Harlingen CDA Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen