TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Diamant ontbijt met de ‘hulpsinterklaas’

10-11-2017

HARLINGEN - Vrijdagmorgen was de middenbouw van basisschool De Diamant uitgenodigd op het gemeentehuis om te ontbijten met de burgemeester.

Het zogenaamde Burgemeestersontbijt was deze keer met locoburgemeester Hein Kuiken, hij is ook wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur.

 

De tafels in de Raadszaal zijn gedekt als Kuiken wat vertelt over gemeente Harlingen en het stadhuis dat al bijna 300 jaar oud is. Ook legt hij uit wat een locoburgemeester is: een soort reserveburgemeester. Een van de leerlingen, Jeltje uit groep 4, zegt: “Net als een hulpsinterklaas.”

 

Onhandig

Het thema van het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar ‘Gezond ontbijten is geen kunst’. Dat geldt zeker voor dit ontbijt in de Raadszaal. Voor ze beginnen met eten, vult de zaal zich met het zingen van het ‘Onze Vader’. Daarna wordt er gesmuld van het brood, de bolletjes, volkoren rijstwafels, appelstroop en jam.

 

Met zijn ambtsketting om zit Kuiken in de grootste stoel in de raadszaal. Onder het eten vertelt hij: “Dat is de plek van de burgemeester en het is helemaal niet zo’n handige stoel. Ook al is hij wel mooi.” In deze zaal, waar de gemeenteraad vergadert, wordt ook getrouwd. “Misschien komen jullie hier over heel wat jaartjes wel weer om ja te zeggen tegen de liefde van je leven.”

 

Rekenles

Ook krijgen ze een kleine rekenles. “Die stoelen waarop jullie zitten, komen uit 1780. Hoe oud zijn ze dan?” Gelukkig geeft hij zelf al het antwoord en kunnen de kinderen lekker doorkauwen. Daarna vertelt hij over de lamp die hoog boven de hoofden hangt. Een lamp met vijf armen die vroeger, voor er elektriciteit was, gebruikt werd als gaslamp.

 

Gezond

Het is alweer de vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt, bedoelt om onder de aandacht te brengen hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Elk jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt een goed doel en dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Kuiken betaalde vanmorgen symbolisch voor zijn ontbijt door een gift van vijftig euro aan het Jeugdcultuurfonds. Dit fonds zet zich samen met het Jeugdsportfonds in om kinderen van gezinnen waar minder geld is, toegang te geven tot kunst, cultuur en sport.

 

Zo’n drieduizend basisscholen ontbijten dit jaar op school. Ruim een half miljoen leerlingen doen mee. De aandacht voor het ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen in Nederland niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Gemeente Onderwijs

Meer nieuws

Directeur Waddenvereniging geeft internationaal vervolg inzet vismigratie

10-11-2017

HARLINGEN - Directeur Arjan Berkhuysen neemt eind dit jaar afscheid van de Waddenvereniging.

Herinrichting Hendstehof en Gerben Oswaldstraat

10-11-2017

HARLINGEN - De straten worden als 30 km-zone ingericht en komen er grotendeels hetzelfde uit te zien als de vernieuwde Babingaweg en Aeluwelaan.

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

10-11-2017

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"