Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De dames van Harlingen laten wederom een goede pot volleybal zien!

12-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stonden de dames van Harlingen tegenover een oude bekende, de dames V.C. Zeus2K kwamen op bezoek.

De uitslag van de eerdere ontmoeting waren het de dames van Harlingen die aan het langste eind trokken. Er werd gewonnen met 1-3. Aan de Harlinger dames dus de taak om ook dit keer de punten bij zich te houden. Hier een kleine samenvatting hoe de wedstrijd zich afspeelde! 

 

Ous had deze week een selectie van 8 dames die de Harlinger kant mochten verdedigen. De wedstrijd begonnen we met de volgende opstelling: Iris en Anna op de buiten, Ilse en Regina op de mid, Anniek op de diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Mirthe begon samen met Anique, die geleend werd van de A’s, op de bank. Zoals gewoonlijk werd de wedstrijd niet op zijn sterkst begonnen. Er waren veel schoonheidsfoutjes aanwezig waardoor er niet genoeg kansen eerder gecreëerd. Hier wist Zeus2K goed gebruik van te maken, een team die op routine erg veel wist te scoren. Routine teams zijn voor de Harlingers meestal het moeilijkst om tegen te spelen. Zo kwamen de dames al snel op een flinke achterstand. Iris werd nog aan de kant gehaald voor Mirthe om de passing weer op orde te krijgen. Dit werd net iets te laat ingezet toch pakten we het eigen niveau op en werd de schade nog beperkt tot een eindstand van 20-25. 

 

De tweede set was er een kleine aanpassing in de opstelling, zo begon aan op de bank. Die er dan rekening mee mocht houden overal inzetbaar te zijn. Mirthe stond dus nu samen met Iris op de buiten. Het niveau waar we de laatste set mee waren geëindigd werd doorgezet. Er stond een goeie pass linie waardoor het spel goed kon worden verdeeld door de spelverdeling. Er werd makkelijk gescoord en de set werd dus ook vrij makkelijk gewonnen. Uiteindelijke eindstand 25-20.

 

Set drie begonnen we weer met een iets andere opstelling, Anna kwam er in voor Anniek op de diagonaal. Harlingen had het deze set erg moeilijk om alles op orde te krijgen, er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt waardoor Zeus2K vrij snel en makkelijk een paar punten los kwam te staan. Na een time out was het dus de taak om het eigen volleybal weer op te pakken. Met een stand 19-24 was het Mirthe die aan de opslag kwam. Met een prachtige save opslag en goed uitverdedigingswerk werd de stand terug gebracht tot een 24-24!! De laatste punten werden om de beurt gepakt, 25-25, 26-26. Maar toch ging de set kant van de Harlingers dames 28-26. Ook met dank aan Iris die elke bal die ze maar in handen kreeg keihard op de grond sloeg. Met een grootste blijheid aan het einde van de set, want wat voelde dat goed. 

 

De laatste set kwam Anniek weer binnen de lijnen voor Anna. Deze set moest Harlingen hun eigen spel blijven spelen en niet meegaan in het spelniveau van de tegenstanders. Dit werd ook gedaan, de flow die in de derde set werd opgepakt bleef aanwezig en er werd lekker geramd aan de kant van Harlingen. De set werd vrij makkelijk binnen gehaald met een eindstand van 25-19. 

 

 

Wederom hebben de dames van V.V.H. laten zien wat er in hun mars zit. Al met al een erg spannende wedstrijd. Dit werd na de wedstrijd dan ook fijn gevierd onder het genot van (een paar) biertjes en foute hitjes. 

Aankomende zaterdag staan de dames van Bolsward op het programma. Een team zoals VVH met veel jonge speelsters. Om 12:30 mogen we los!  

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oproep ondertekenen petitie zaak gemeenteraad

12-03-2020

HARLINGEN - Burgemeesters in Nederland worden opgeroepen de petitie ‘Bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland een veilige plek’ te ondertekenen.

Gemeente Harlingen: Informatie over het Coronavirus

12-03-2020

HARLINGEN - In verband met het coronavirus adviseert het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te vermijden.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 11 - 2020

12-03-2020

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van maandag 9 t/m vrijdag 13 maart 2020.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Ons Food&Wine Ons Food&Wine Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Broodje Nuchter Broodje Nuchter Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen