Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De dames van Harlingen laten wederom een goede pot volleybal zien!

12-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stonden de dames van Harlingen tegenover een oude bekende, de dames V.C. Zeus2K kwamen op bezoek.

De uitslag van de eerdere ontmoeting waren het de dames van Harlingen die aan het langste eind trokken. Er werd gewonnen met 1-3. Aan de Harlinger dames dus de taak om ook dit keer de punten bij zich te houden. Hier een kleine samenvatting hoe de wedstrijd zich afspeelde! 

 

Ous had deze week een selectie van 8 dames die de Harlinger kant mochten verdedigen. De wedstrijd begonnen we met de volgende opstelling: Iris en Anna op de buiten, Ilse en Regina op de mid, Anniek op de diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Mirthe begon samen met Anique, die geleend werd van de A’s, op de bank. Zoals gewoonlijk werd de wedstrijd niet op zijn sterkst begonnen. Er waren veel schoonheidsfoutjes aanwezig waardoor er niet genoeg kansen eerder gecreëerd. Hier wist Zeus2K goed gebruik van te maken, een team die op routine erg veel wist te scoren. Routine teams zijn voor de Harlingers meestal het moeilijkst om tegen te spelen. Zo kwamen de dames al snel op een flinke achterstand. Iris werd nog aan de kant gehaald voor Mirthe om de passing weer op orde te krijgen. Dit werd net iets te laat ingezet toch pakten we het eigen niveau op en werd de schade nog beperkt tot een eindstand van 20-25. 

 

De tweede set was er een kleine aanpassing in de opstelling, zo begon aan op de bank. Die er dan rekening mee mocht houden overal inzetbaar te zijn. Mirthe stond dus nu samen met Iris op de buiten. Het niveau waar we de laatste set mee waren geëindigd werd doorgezet. Er stond een goeie pass linie waardoor het spel goed kon worden verdeeld door de spelverdeling. Er werd makkelijk gescoord en de set werd dus ook vrij makkelijk gewonnen. Uiteindelijke eindstand 25-20.

 

Set drie begonnen we weer met een iets andere opstelling, Anna kwam er in voor Anniek op de diagonaal. Harlingen had het deze set erg moeilijk om alles op orde te krijgen, er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt waardoor Zeus2K vrij snel en makkelijk een paar punten los kwam te staan. Na een time out was het dus de taak om het eigen volleybal weer op te pakken. Met een stand 19-24 was het Mirthe die aan de opslag kwam. Met een prachtige save opslag en goed uitverdedigingswerk werd de stand terug gebracht tot een 24-24!! De laatste punten werden om de beurt gepakt, 25-25, 26-26. Maar toch ging de set kant van de Harlingers dames 28-26. Ook met dank aan Iris die elke bal die ze maar in handen kreeg keihard op de grond sloeg. Met een grootste blijheid aan het einde van de set, want wat voelde dat goed. 

 

De laatste set kwam Anniek weer binnen de lijnen voor Anna. Deze set moest Harlingen hun eigen spel blijven spelen en niet meegaan in het spelniveau van de tegenstanders. Dit werd ook gedaan, de flow die in de derde set werd opgepakt bleef aanwezig en er werd lekker geramd aan de kant van Harlingen. De set werd vrij makkelijk binnen gehaald met een eindstand van 25-19. 

 

 

Wederom hebben de dames van V.V.H. laten zien wat er in hun mars zit. Al met al een erg spannende wedstrijd. Dit werd na de wedstrijd dan ook fijn gevierd onder het genot van (een paar) biertjes en foute hitjes. 

Aankomende zaterdag staan de dames van Bolsward op het programma. Een team zoals VVH met veel jonge speelsters. Om 12:30 mogen we los!  

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oproep ondertekenen petitie zaak gemeenteraad

12-03-2020

HARLINGEN - Burgemeesters in Nederland worden opgeroepen de petitie ‘Bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland een veilige plek’ te ondertekenen.

Gemeente Harlingen: Informatie over het Coronavirus

12-03-2020

HARLINGEN - In verband met het coronavirus adviseert het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts sociale contacten te vermijden.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 11 - 2020

12-03-2020

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van maandag 9 t/m vrijdag 13 maart 2020.

Reacties

Visie Events Visie Events Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten