Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Cultuurtuin creëert kansen voor culturele beroepskrachten in Harlingen en Súdwest-Fryslân

16-12-2021

HARLINGEN - Cultuurbureau Akte2 start in februari 2022 met De Cultuurtuin.

De Cultuurtuin creëert kansen voor culturele beroepskrachten in Harlingen en Súdwest-Fryslân Foto: Akte2

Het programma biedt kunstenaars, docenten en andere cultuurprofessionals, met name zelfstandigen, uit de gemeenten Súdwest-Fryslân en Harlingen de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen op het gebied van educatie en participatie. De Cultuurtuin bestaat uit masterclasses en workshops en behandelt vier thema's: eenzaamheid, jongeren, duurzaamheid en multidisciplinair werken.

 

De Cultuurtuin is ontwikkeld naar aanleiding van de huidige COVID-19-crisis, waarin de cultuursector het zwaar te verduren heeft. De Cultuurtuin is toegankelijk voor een breed scala aan cultuur-professionals; van muzikanten en dansers tot beeldend kunstenaars, docenten en welzijnswerkers. Het project is mogelijk gemaakt dankzij subsidie vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie (Impulsregeling culturele zzp'ers en erfgoedvrijwilligers).

 

Losse sessies of langer traject

  • Kunstenaars, docenten bij kunsteducatie-instellingen, leraren in het reguliere onderwijs, welzijnswerkers, bestuursleden van verenigingen en andere culturele beroepskrachten – in vaste dienst of freelance – kunnen kosteloos aan één of enkele masterclasses en workshops deelnemen.
  • Het is ook mogelijk om een langer programma te volgen, en binnen een thema aan alle masterclasses en workshops mee te doen. Deelnemers gaan als vervolg hierop, met coaching, een innovatief project ontwikkelen. Zijn of haar project wordt door Akte2 uitgezet binnen de beoogde doelgroep, bijvoorbeeld op basisscholen of zorglocaties voor senioren. De deelnemer gaat het project zelf uitvoeren. Hierdoor ontstaan nieuwe opdrachten en kansen voor de cultuurprofessional. Deelnemers aan dit programma, dat circa twintig uur omvat, ontvangen een vergoeding. Per thema is plek voor maximaal vier deelnemers.

 

Vier thema's

De workshops en masterclasses worden gegeven door deskundigen uit het netwerk van Akte2. Akte2 werkt samen met verschillende provinciale en landelijke instellingen, waaronder Keunstwurk, Kultueredukaasje mei Kwaliteit (KEK), het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid. Daarnaast zijn er lokale en regionale initiatieven en samenwerkingspartners. Een deel van de sessies vindt mogelijk online plaats. Dit is mede afhankelijk van de geldende coronamaatregelen.

 

De vier thema's voor de workshops en masterclasses:

  • Multidisciplinair werken: ontwikkelen van vaardigheden met een (foto)camera en andere opnameapparatuur, op het eigen vakgebied en daarbuiten.
  • Duurzaamheid en omgeving: integreren van duurzaamheid in programma's voor specifieke doelgroepen, met name kinderen en jongeren.
  • Jongeren: ontwikkelen van specifieke activiteiten voor jongeren, onder meer voor Cool SúdWest (jongerenprogramma Súdwest-Fryslân).
  • Eenzaamheid: ontwikkelen van activiteiten die bijdragen aan verbinding in de samenleving, bijvoorbeeld voor de jaarlijkse Week tegen Eenzaamheid en projecten in wijken en dorpen.

 

Kirsten Dijk (coördinator):

“Nieuwe tijden vragen om een nieuwe aanpak. Akte2 creëert met De Cultuurtuin een platform voor de ontwikkeling van cultureel aanbod voor cultuurprofessionals. Met elkaar gaan we aan de slag en creëren we nieuw aanbod dat past in een nieuwe tijd. De Cultuurtuin is dé plek om kennis te zaaien, ideeën te laten groeien en activiteiten te oogsten. Digitaal en fysiek gaan we werken aan nieuwe manieren om cultuur dichterbij te brengen; in het klaslokaal, op het schoolplein, in de wijk, op het podium, in het volkstuincomplex of op het digibord.”

 

Informatie en aanmelden

Op akte2.nl/cultuurtuin staat meer informatie en is aanmelden mogelijk. Vragen kunnen worden gesteld aan Annemarie van der Reijden, hoofd Akte2 (a.vdreijden@akte2.nl, 06-27058155) en Kirsten Dijk, coördinator cultuur & participatie (k.dijk@akte2.nl, 06-18160065).

 

Akte2

Cultuurbureau Akte2 in Sneek maakt cultuurproducten op maat - van idee tot resultaat - samen en in opdracht van het primair en voortgezet onderwijs, partners in het sociaal domein, bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren. De doelgroep is breed: van de jongste leerlingen in het primair onderwijs tot senioren. Akte2 bestaat uit twee afdelingen: educatie en participatie. Akte2 is het cultuurbureau van CKS (gemeente Súdwest-Fryslân) en Seewyn Kunsteducatie (gemeente Harlingen).

 

Kunst & Cultuur Muziek Onderwijs

Meer nieuws

Vikingszwemmer Wytse Broekstra Nederlands Kampioen

16-12-2021

HARLINGEN - De beste juniorenzwemmers van Nederland kwamen het weekend van 10 tot en met 12 december in actie in Eindhoven voor de Nationale Junioren Kampioenschappen korte baan.

Kerst Koopzondag in Harlingen!

16-12-2021

HARLINGEN - Tijdens de laatste koopzondag vóór Kerstmis, op 19 december, is het extra gezellig in de sfeervol verlichte binnenstad van Harlingen.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus