Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De beste winteractiviteiten in Harlingen en omgeving

26-11-2022

HARLINGEN - Harlingen trekt met zijn ligging aan de Waddenzee vele toeristen in de zomer.

Er is in de zomer dan ook veel te ondernemen in deze prachtige stad. Zomermarkten, flaneren aan het strand of lekker een ijsje halen in het centrum zijn een aantal van deze activiteiten. Hoewel Harlingen in de zomer een populaire bestemming is, zijn er in de winter ook zeker genoeg dingen te doen in Harlingen. Lees verder voor meer informatie over de beste winteractiviteiten in Harlingen en omgeving.

 

Lokale cursussen

Tijdens het barre winterweer is er niets fijner dan knus binnen zijn. De tijd die je binnenshuis spendeert, kun je productief indelen door bijvoorbeeld een cursus te volgen, in plaats van je tijd door te brengen met online wedden belgie of elke dag voor de tv te zitten. In Harlingen en omgeving zijn vele leuke en leerzame cursussen te vinden, zoals bijvoorbeeld deze cursus Keramiek voor Volwassenen en Kinderen. Deze cursus kun je met het hele gezin volgen en kan met elk soort weer gedaan worden. Daarnaast kun je in de winter een tekenles volgen bij Werkplaats 12.

 

Zoutsloter Kerstmarkt

De Zoutsloter kerstmarkt trekt elk jaar weer van heinde en verre bezoekers aan. Deze sfeervolle kerstmarkt vindt elke tweede zaterdag van december plaats en bevindt zich langs de grachten van de Zoutsloot in de binnenstad van Harlingen. Op deze markt zijn vele dingen te koop, waaronder heerlijke hapjes en drankjes, zoals gerookte vis, oliebollen en huisgemaakte glühwein, maar ook prachtige, handgemaakte kerstdecoraties en woonaccessoires. Op deze kerstmarkt vind je tevens leuke optredens van theater, muzikanten en koren.

 

De Culinaire Waddenweken

Elk jaar vinden in november de Culinaire Waddenweken plaats. Voor liefhebbers van lekker en lokaal eten is dit festival een echt genot. Alle Waddeneilanden zetten deze weken hun allerbeste beentje voor een komen met de allerlekkerste gerechten, vers uit de Waddenzee of van het Friese land. Boeren en chefs uit de omgeving doen hun verhaal tijdens dit festival en proberen een unieke smaakbeleving te creëren. Naast lokale Friese gerechten zijn er ook gerechten van elders uit het land te vinden, zoals van de Groningse Graanrepubliek en het Texelse lamsvlees. Omdat de gerechten met lokale ingrediënten worden gemaakt, blijft de ecologische voetafdruk van de gerechten laag. Je vindt op dit festival dus niet alleen lekker eten, maar het is ook nog eens duurzaam.

 

Actieve belevenissen

In Harlingen zijn in de winter ook zeker actieve belevenissen om te ervaren. Zo wordt bijvoorbeeld de Lichtjestocht georganiseerd. Deze wandelroute baant zich een weg langs de prachtige verlichte huizen en kunstwerken van Harlingen. Tijdens deze wandelroute kun je genieten van de sfeervolle en hopelijk met sneeuw bedekte daken van de Harlinger grachtenpandjes.

 

Voor kinderen wordt er rond Sinterklaas Pietengym georganiseerd. Hier worden de kinderen van groep 1 t/m groep 5 getest op hun behendigheid en kunnen ze lekker spelen, klimmen, springen en rennen, net als een echte Piet. Na het voltooien van de hindernisbaan krijgen de kinderen een echt Pietendiploma uitgereikt.

 

Heb je een beperking? Ook dan wordt er aan je gedacht. Voor mensen met een beperking organiseert de werkgroep Inclusief sporten een gezellige middag vol beweging voor mensen met een beperking. Deelnemers worden opgehaald door leden van de organisatie en wandelen langs het Balkland Park naar de  Waddenhal onder begeleiding van een fanfareband. In de Waddenhal staan verschillende sportorganisaties klaar die graag hun aanbod sporten voor mensen met een beperking willen laten zien. Deze middag is een leuke manier voor mensen met een beperking om een sport te vinden die ook zij kunnen beoefenen.

 

 

Algemeen

Meer nieuws

Harlinger Sprookje weer ouderwets gezellig

26-11-2022

HARLINGEN - Het speciaal voor het Sint Nicolaassprookje tot theater omgetoverde Entrepotgebouw was gisteravond het decor van een ouderwets gezellige Harlinger Sprookjesavond.

Strooipieten op bezoek in stadshart Harlingen

26-11-2022

HARLINGEN - Zaterdagmiddag brengen enkele Strooipieten een bezoekje aan het stadshart van Harlingen.

Omroep RSH: Radio Bingo weer van start!

26-11-2022

HARLINGEN - Komende zondag 27 november kun je bij Omroep RSH weer, thuis vanuit je luie stoel, Radio Bingo spelen!

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Wellheat Shop Wellheat Shop Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje CDA Harlingen CDA Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok