Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De beste varianten van de Monstera

28-06-2022

HARLINGEN - De Monstera is een echt iconische plant.

Het kan natuurlijk lastig zijn om de nieuwste hete soorten in handen te krijgen die de ronde doen op Instagram en Pinterest, maar gelukkig is er een verscheidenheid aan Monstera planten. Er zijn dan ook diverse soorten die aan al onze behoeften kunnen voldoen. Een Monstera kopen kan hierdoor wel eens moeilijk zijn, je moet namelijk een keuze maken uit diverse varianten. Hieronder lees je een paar Monstera-variëteiten die sowieso een plekje verdienen in je woning in Harlingen!

 

Monstera deliciosa

Monstera deliciosa is de echte klassieker, de Godfather dus eigenlijk Met grote, hartvormige bladeren met volledig gespleten bladeren, kan het een ruimte domineren met zijn majesteit. Wanneer je online naar deze plant bladert, zul je waarschijnlijk ook de namen Monstera borsigiana en Monstera pertusum tegenkomen. Blijkbaar zijn beide nog steeds gewoon Monstera deliciosa! Het is ook een van de weinige soorten met bonte vormen, en zo veel van die begeerde roomwitte variëteiten zijn van Monstera deliciosa (of ze zijn soms algemeen bekend als Monstera variagata - vermoedelijk voor het gemak).

 

Monstera adansonii

Zoals je misschien al geraden had uit de algemene naam, lijkt de Swiss Cheese Vine veel op de Swiss Cheese Plant, maar het is veel kleiner en het is een wijnstok. Ook drukt de fenestratie meer uit als gaten dan als volledig gespleten bladeren. De Monstera adansonii groeit tot 6 meter in het wild en is geweldig om op mospalen te klimmen of terraria als je bereid bent om het regelmatig te snoeien. Deze gemakkelijk groeiende planten, ook wel Monstera friedrichsthalii genoemd, zijn een goed startpunt voor nieuwe plantouders. Net als zijn grotere neef, komt Monstera adansonii ook in bonte vormen.

 

Monstera obliqua

Aan het veel kleinere (en veel duurdere) uiteinde van het spectrum krijgt Monstera obliqua op de een of andere manier veel meer gat in een veel minder plant… Het lijkt qua uiterlijk op de Swiss Cheese Vine en heeft zeer uitgesproken vensters. Tot het punt waarop het 90% lege ruimte is. Als het je lukt om deze zeldzame soort te bemachtigen, vormen ze een geweldige terrariumplant vanwege hun compacte formaat en hoge vochtigheidseisen. Zorg ervoor dat het legitiem is! 

 

Monstera karstenianum

De Monstera Peru of karstenianum is een soort die helemaal geen fenestraties ontwikkelt. Dus, als je op zoek bent naar die kenmerkende holey Monstera-look, dan is deze specifieke soort misschien niet voor jou. Dat gezegd hebbende, het is desalniettemin een zeer interessante plant. Met glanzend lancetvormig blad is het een prachtige wijnstoksoort. Bovendien kan het door de kleur goed gecombineerd worden met de Aloe Vera plant die je al in je huis hebt staan. 

 

Monstera siltepecana

Deze zilverachtige schoonheid is een Monstera vermomd als een volbladige wijnstok. Met een prachtige metallic glans op de bladeren is het een chique keuze voor in huis. In zijn juveniele vorm lijkt hij veel op een Philodendron, maar zodra Monstera siltepecana volgroeid is, zal hij uiteindelijk gaten in het blad naar het midden ontwikkelen en meestal de kleur verliezen.

 

 

Shoppen

Meer nieuws

Familieweekend Zeerobben

28-06-2022

HARLINGEN - Wat een opening van de familiedagen op de vrijdagavond bij Zeerobben.

Havenbedrijf wil Waddenpromenade spectaculair verder ontwikkelen

28-06-2022

HARLINGEN - Bijna twee jaar na de aankoop van het gebouw met verkeerstoren aan de Waddenpromenade in Harlingen is het zover.

HMHC heeft trainersstaf komend seizoen compleet

28-06-2022

HARLINGEN - Onlangs werd al bekend dat Claire Bloem het komend jaar hoofdtrainer wordt van HMHC.

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen