Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De beste varianten van de Monstera

28-06-2022

HARLINGEN - De Monstera is een echt iconische plant.

Het kan natuurlijk lastig zijn om de nieuwste hete soorten in handen te krijgen die de ronde doen op Instagram en Pinterest, maar gelukkig is er een verscheidenheid aan Monstera planten. Er zijn dan ook diverse soorten die aan al onze behoeften kunnen voldoen. Een Monstera kopen kan hierdoor wel eens moeilijk zijn, je moet namelijk een keuze maken uit diverse varianten. Hieronder lees je een paar Monstera-variëteiten die sowieso een plekje verdienen in je woning in Harlingen!

 

Monstera deliciosa

Monstera deliciosa is de echte klassieker, de Godfather dus eigenlijk Met grote, hartvormige bladeren met volledig gespleten bladeren, kan het een ruimte domineren met zijn majesteit. Wanneer je online naar deze plant bladert, zul je waarschijnlijk ook de namen Monstera borsigiana en Monstera pertusum tegenkomen. Blijkbaar zijn beide nog steeds gewoon Monstera deliciosa! Het is ook een van de weinige soorten met bonte vormen, en zo veel van die begeerde roomwitte variëteiten zijn van Monstera deliciosa (of ze zijn soms algemeen bekend als Monstera variagata - vermoedelijk voor het gemak).

 

Monstera adansonii

Zoals je misschien al geraden had uit de algemene naam, lijkt de Swiss Cheese Vine veel op de Swiss Cheese Plant, maar het is veel kleiner en het is een wijnstok. Ook drukt de fenestratie meer uit als gaten dan als volledig gespleten bladeren. De Monstera adansonii groeit tot 6 meter in het wild en is geweldig om op mospalen te klimmen of terraria als je bereid bent om het regelmatig te snoeien. Deze gemakkelijk groeiende planten, ook wel Monstera friedrichsthalii genoemd, zijn een goed startpunt voor nieuwe plantouders. Net als zijn grotere neef, komt Monstera adansonii ook in bonte vormen.

 

Monstera obliqua

Aan het veel kleinere (en veel duurdere) uiteinde van het spectrum krijgt Monstera obliqua op de een of andere manier veel meer gat in een veel minder plant… Het lijkt qua uiterlijk op de Swiss Cheese Vine en heeft zeer uitgesproken vensters. Tot het punt waarop het 90% lege ruimte is. Als het je lukt om deze zeldzame soort te bemachtigen, vormen ze een geweldige terrariumplant vanwege hun compacte formaat en hoge vochtigheidseisen. Zorg ervoor dat het legitiem is! 

 

Monstera karstenianum

De Monstera Peru of karstenianum is een soort die helemaal geen fenestraties ontwikkelt. Dus, als je op zoek bent naar die kenmerkende holey Monstera-look, dan is deze specifieke soort misschien niet voor jou. Dat gezegd hebbende, het is desalniettemin een zeer interessante plant. Met glanzend lancetvormig blad is het een prachtige wijnstoksoort. Bovendien kan het door de kleur goed gecombineerd worden met de Aloe Vera plant die je al in je huis hebt staan. 

 

Monstera siltepecana

Deze zilverachtige schoonheid is een Monstera vermomd als een volbladige wijnstok. Met een prachtige metallic glans op de bladeren is het een chique keuze voor in huis. In zijn juveniele vorm lijkt hij veel op een Philodendron, maar zodra Monstera siltepecana volgroeid is, zal hij uiteindelijk gaten in het blad naar het midden ontwikkelen en meestal de kleur verliezen.

 

 

Shoppen

Meer nieuws

Familieweekend Zeerobben

28-06-2022

HARLINGEN - Wat een opening van de familiedagen op de vrijdagavond bij Zeerobben.

Havenbedrijf wil Waddenpromenade spectaculair verder ontwikkelen

28-06-2022

HARLINGEN - Bijna twee jaar na de aankoop van het gebouw met verkeerstoren aan de Waddenpromenade in Harlingen is het zover.

HMHC heeft trainersstaf komend seizoen compleet

28-06-2022

HARLINGEN - Onlangs werd al bekend dat Claire Bloem het komend jaar hoofdtrainer wordt van HMHC.

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus