Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Fysiotherapie Rozengracht

Fysiotherapie Rozengracht

De praktijk huisvest vele specialisten, aangesterkt met het plus team voor optimale zorgkwaliteit.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De 5 vragen aan Anja van der Woude van Bloom & Style

10-12-2018

HARLINGEN - Nynke Dijk is specialist personal branding en eigenaar van Textueel.nl.

De 5 vragen aan Anja van der Woude van Bloom & Style Bloom & Style

In "de 5 vragen aan", onderzoekt zij hoe lokale ondernemers hun persoonlijkheid in hun onderneming naar buiten laten komen. Wat is hun "merk"?

 

Vandaag: Anja van der Woude van Bloom & Style

 

~ “Eigenlijk ben ik doadongelukkig als ik een dagje vrij ben” ~

 

Anja, jouw winkel heet Bloom en Style. Hoe ben je er toe gekomen om deze winkel te beginnen? Hoe bloei jij nu en hoe floreert de winkel?

In de 30 jaar dat ik werkzaam was onder de vleugels van mijn “bloemenouders”, Yco en Els Drijfhout, heb ik nooit de gedachte gehad om voor mezelf te beginnen. Maar toen Yco er mee stopte, zeiden hij en Els tegen mij, Anja, je moet doorgaan. Ik durfde dat eigenlijk niet. Ik hou van mijn vrijheid, was bang voor allerlei beslommeringen. Maar Yco attendeerde mij op dit pand en Els heeft me letterlijk een schop gegeven. Zij vonden dat ik het moest doen. Dus ik ben in het diepe gesprongen met deze winkel, maar nu het zover is, vind ik het geweldig. Ik heb op een gegeven moment gezegd: ik laat het op me afkomen en maak me niet meer druk en blijf mezelf. En toen ging het als een speer mede door de steun mijn familie. Mijn moeder brengt af en toe de breekbare en kostbare bestellingen weg, en mijn vader doet kleine klusjes in de zaak. Vader, die net even binnenkomt wandelen, zegt trots over zijn dochter:” ze is niet langer dat meisje uit die bloemenzaak. Ze is Anja, mijn dochter met een eigen zaak!”

 

Welke vier eigenschappen/kwaliteiten omschrijven jou het best? En hoe zien we deze in jouw zaak terug?

Ik ben creatief, handig en snel. Ik houd van mensen en ben contactueel ingesteld. Ik ben ook behoorlijk eigenzinnig, ik trek graag mijn eigen plan en laat dat niet makkelijk los. Ik geniet wanneer er klanten zijn, van het plezier dat ik met ze heb, en wanneer het even stil is, geniet ik ook volop. “Laat mij mar lekker omgrieme”.

 

Het creatieve zie je terug in de manier waarop ik mijn winkel heb ingericht, kijk maar om je heen. De gele kleur op de voorgevel geeft vrolijkheid en licht aan, daar houd ik zelf ook van. Verder tref je in mijn winkel onverwachte combinaties aan en natuurlijke materialen. Ik houd van speelsheid, natuurlijke vormen. Ook zijde kan mooi zijn trouwens, maar dan moet het wel van zeer goede kwaliteit zijn.

 

Doordat ik het in de zaak druk heb, kom ik thuis niet meer aan mijn styling en veranderdrang toe. Mijn gezin komt nu eindelijk tot rust, zegt ze lachend.

En eigenlijk ben ik “doadongelukkig” als ik een dagje vrij ben. Ik ben het liefst op de zaak.

 

Wie is jouw klant? En hoe bereik jij jouw klant?

Ik heb klanten in allerlei segmenten zitten. In het hoge segment kan ik vaak flink uitpakken met mijn creativiteit. Super als ik het vertrouwen hiertoe krijg. Maar ook help ik graag mensen met een kleinere beurs, die iets moois in huis willen hebben. En voor opdrachten waar je creatief en technisch voor moet zijn, en de benodigde vakkennis voor nodig hebt, daar mag je me voor wakker maken.

 

Ik hoor eigenlijk nooit: dit was niet de bedoeling, doe het maar opnieuw. Ik probeer te voelen wat de klant wil. Ik denk, ik draai, ik prakkiseer, het komt eigenlijk altijd goed.

 

Vanuit de Witte Kas zijn er veel klanten met mij meegegaan, maar er zijn inmiddels ook al een paar grote nieuwe bijgekomen. Ik adverteer verder niet, maak wel veel gebruik van Facebook. Dat is echt een hit! Ik plaats foto’s van mijn creaties en van natuurfoto’s die ik maak, en dat levert me veel positieve publiciteit op.

 

Wat is de trend op dit moment en hoe zien we dat terug in jouw winkel?

Goud is helemaal hip dit jaar! En het combineren van verschillende goudkleurige, kitscherige items. Wat vroeger niet mocht, dat mag nu wel! Maar eerlijk gezegd trek ik me nooit heel veel van trends aan. Ik vind goud toevallig erg mooi en had het dus al ruim van tevoren ingekocht.

 

Wat is jouw advies aan mensen met die net als jij hun droom achterna willen gaan met een eigen zaak.

Wees niet bang, ga er voor en laat het vervolgens op je afkomen. Doe wat je leuk vindt en waar je goed in  bent, dat werkt!

 

Het is mij duidelijk: hier bloeit een zaak. Hier bloeit Anja. En zelfs de auto bloeit mee. En wat maakt haar nu zo onderscheidend? Haar vakkennis, haar passie en gedrevenheid, het feit dat het hele plaatje klopt. Anja is authentiek en heeft de gunfactor. Er zit nog van alles in knop, maar ik voorspel volop bloei voor de toekomst!

 

Bedrijfsleven Shoppen

Meer nieuws

Informatieavonden Voortgezet Onderwijs in Noordwest Fryslân

10-12-2018

HARLINGEN - Ook dit schooljaar worden er speciaal voor ouders van kinderen in groep 8 in Noord West Friesland, twee informatieavonden over het voortgezet onderwijs georganiseerd.

Toch nog kerstmarktsfeer bij van der Meer

10-12-2018

HARLINGEN - Als alternatief op het niet doorgaan van de Zoutsloter Kerstmarkt, stelde Bloemisterij van der Meer haar kas beschikbaar voor een kleintje kerstmarkt.

Veel medailles bij Fun turn wedstrijd

10-12-2018

LEEUWARDEN - Zaterdag 8 december was in de Rengershal te Leeuwarden een leuke Fun turn wedstrijd.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei
Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"