Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

David van der Pol loodst Zeerobben langs Sneek Wit-Zwart

30-01-2023

HARLINGEN - Hij begon voor de tweede achtereenvolgende keer op de bank en dat zal hem dwars gezeten hebben.

David van der Pol loodst Zeerobben langs Sneek Wit-Zwart Foto's: Frans Bode.

Maar van sub tegen wil en dank, groeide hij uit tot gevierde super-sub door binnen 3 minuten twee keer prachtig te scoren en zo de wedstrijd voor Zeerobben te beslissen: 2-0. We hebben het dan over David van der Pol, die tandenknarsend 75 minuten vanaf de bank moest toekijken, getergd in het veld kwam en bij zijn allereerste balcontact meteen raak knalde voor de voor Zeerobben bevrijdende 1-0.


Dat hij weer bankzitter was, is wel verklaarbaar. Net terug van een blessure begin je immers weer op de bank, ook al heb je dan volop mee kunnen trainen en spelen tijdens het Spaanse trainingskamp. Zo zijn de wetten van het voetbal en trainer Henk Konings hanteert daarin een duidelijke lijn. Ook het principe “never change a winning team” paste hij toe, door de winnende basisformatie van de wedstrijd van vorige week tegen Workum opnieuw te laten starten. Zuur voor David, maar o wat zal zijn invalbeurt hem zoet hebben gesmaakt. Beide kregen gelijk, de trainer met zijn gouden wissel, de speler die zijn visitekaartje op ondubbelzinnige wijze afgaf en vervolgens ook nog eens terecht werd gekozen tot man of the match.

Tot aan de invalbeurt van David, leek de verkiezing tot man of the match richting keeper Theo Nota te gaan. Want hoewel Zeerobben over het geheel toch de bovenliggende partij bleek, was het vooral aan Theo te danken dat Sneek Wit Zwart (SWZ) in een eerder stadium niet de leiding had genomen. Tweemaal redde hij in de eerste helft uitstekend bij de spaarzame gevaarlijke aanvallen van SWZ en was hij ook ternauwernood redder toen een aanvankelijk fraai tegen de paal geschoten bal gevaarlijk richting de doellijn bij de tweede paal caramboleerde. Met een uiterste inspanning wist Theo er nog een corner van te maken.


Niet dat SWZ een voorsprong verdiend zou hebben, maar toen Zeerobben na een sterk eerste kwartier wat wegzakte, kropen de Snekers wel wat meer uit hun schulp en werden dus ook een paar keer zeer gevaarlijk. Zeerobben stelde daar ook wel kansjes en enkele schoten van afstand tegenover, maar toen ook een zeer kansrijk lijkende pegel van spits Patrick Amels op miraculeuze wijze op de doellijn geblokt werd, was de logische ruststand van 0-0 wel verklaard.

Na rust begon SWZ aanvankelijk sterk, maar was het vervolgens toch Zeerobben dat de wedstrijd meer en meer ging domineren. De in de eerste helft vaak nog ongrijpbare Matts Bruining zakte wat weg, of werd beter afgeschermd misschien en de beurtelings in de spits opduikende Patrick Amels en Godert Attema hadden het vizier niet helemaal scherp deze middag. Er tekende zich een patstelling af.


De goed leidende, maar ook veel toelatende scheidsrechter Alberts voelde de strijd goed aan, liet doorspelen waar het kon en toonde geel waar het nodig was. Het waren de spelers die de wedstrijd moesten maken en dat zou voor Zeerobben in de slotfase per saldo heel goed uitpakken. SWZ toonde meer vermoeidheidsverschijnselen dan Zeerobben en dat was het sein voor trainer Konings om te wisselen. Hij bracht als vervanger voor de aangeslagen Godert Attema een getergde David van der Pol, die binnen luttele seconden van zich deed spreken. Aangespeeld door Dylan Drent, bal vrij voor de voet en uitgehaald met een onhoudbare droge knal: 1-0 en feest op het Oostersportpark.
Nauwelijks bekomen van de vreugde om de voorsprong was daar opnieuw David. En hoe!. Een voorzet zoals alleen Dylan Drent die kan geven werd door hem op weergaloze wijze strak over de keeper heen in het doel gekopt: 2-0 en toen stond David pas 3 minuten binnen de lijnen. Zoiets verzin je niet.


Daarmee was de wedstrijd wel beslist, SWZ gaf zich gewonnen en Zeerobben had onder andere via Matts Bruining, Patrick Amels en ook weer David van der Pol ook nog wel naar meer uit kunnen lopen. Het deed niets af aan de vreugde over de belangrijke overwinning. De competitie is nu precies halverwege, alle ploegen keurig 12 wedstrijden gespeeld, met Zeerobben heel netjes op een gedeelde tweede plaats. Er is nog veel om voor te voetballen, maar de goede start na de winterstop is een mooie steun in de rug voor het vervolg. Zaterdag wacht sc Joure, in de eerste wedstrijd van het seizoen nog een erg taaie tegenstander voor Zeerobben.


Zeerobben: Theo Nota, Max Faber, Jordy Torenbeek, Valentijn van Laar, Armando Zwart, Ane Schaap, Godert Attema (74. David vd Pol), Brent de Groot (84. Noah Redda), Matts Bruining, Patrick Amels, Dylan Drent.

 

75. 1-0 David vd Pol
78. 2-0 David vd Pol
 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Schakers gezocht!

30-01-2023

HARLINGEN - Henk Jelsma zou graag in contact willen komen met mensen die (weer) een schaakclub willen opstarten in Harlingen.

Emiel Stoffers aanwezig bij Open Huis Maritieme Academie Harlingen

30-01-2023

HARLINGEN - Zanger van De Hûnekop en presentator Emiel Stoffers is op zaterdag 4 februari aanwezig bij het Open Huis van de Maritieme Academie Harlingen.

Klas 1 en 2 vmbo RSG Simon Vestdijk maakt kennis met Loonbedrijf Westra

30-01-2023

HARLINGEN/FRANEKER - Leerlingen uit de klassen 1 en 2 vmbo basis en kader van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen en Franeker hebben vorige week een bezoek gebracht aan Loonbedrijf Westra in Franeker.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wellheat Shop Wellheat Shop TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie