Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Dames Danser Okke Hel Fries kampioen 2018

29-04-2018

HARLINGEN - Er waren deze zaterdag twee wedstrijden in Friesland waarbij Okke Hel in beide wedstrijden vertegenwoordigd was.

In Lemmer waren de Danser en Snurk en in Grou de Okke en Sterke Sietse.

 

Als eerste volgt er nu verslag van de race in Lemmer.

De Danser had dit jaar voor Lemmer gekozen als voorbereiding op de HT. Het team was op een aantal plekken gewijzigd, Ante en Roelly waren er dit keer niet bij. Daarom ging Hannah op slag naast Katja. Chantal op haar eigen plekje op BB met Sandra uit de Tobbe naast haar. In de punt zat Elisabeth uit de Doeke Doeksen (moeder van Chantal), met uiteraard Mariëlle daarnaast.

We startten al eerste samen met de Parels van Bru, het was belangrijk om niet te gek van start te gaan, omdat het eerste stuk voor de wind de Brekken over niet het zwaarste deel zou zijn. Met mooie lange slagen gingen we dan ook rustig van start, na het keerpunt in de wind moest er wat meer kracht op, en langzaam namen we wat afstand van de concurrentie die achter ons gestart waren. Via de Lange sloot en de Brandemeer gingen we weer terug naar de Brekken. Het laatste zware stuk in de wind weer terug naar Lemmer moesten we onze voorsprong verdedigen, en dat lukte prima!  De Snurk was deze dag ook in Lemmer en de mannen hadden met invaller good old Ron een pittige race waarbij het er vandaag veel moeite kostte om het juiste ritme te vinden. Daarna was het wachten op de prijsuitreiking de Snurk eindigt op een 3e plaats algemeen toch kleine teleurstelling omdat de mannen gingen voor de eerste plek. Maar toen kwamen de dames aan de beurt en dan zie dat er bij de meiden wel wat spanning is. Zouden we na Harlingen hier ook onze eigen klasse winnen en ja dat gebeurde. Toen over naar het algemeen klassement en daar blijkt dat de meiden voor het eerst in de historie van Okke Hel Fries Kampioen zijn geworden. Ze mogen deze titel het hele jaar dragen. Verder willen wij de sponsors en ook de mensen die ons gesteund hebben bij de jumbo actie bedanken. Zonder jullie hulp kunnen wij niet deze prestaties neerzetten.

 

Twee jaar terug begonnen met deze groep meiden en dan dit jaar al zulke uitslagen neerzetten dat belooft nog wat voor de toekomst. Ga zo door Simon en meiden/dames van de Danser.

 

Dan de wedstrijd in Grou.

Hier stonden twee heren teams aan de start.
De Sterke Sietze in het vuur van de strijd mistte de stuurvrouw van de Sterke Sietze al bijna de eerste boei van de wedstrijd. Net op tijd kon de sloep gekeerd worden maar een milde aanvaring met de Averij (!) kon niet voorkomen worden.  Vele excuses en heel hard werken van de mannen bracht ons weer voor de Averij in de wedstrijd. De sluisjes en het ondiepe water in Grou zijn altijd een grote uitdaging op de lange afstand die geroeid moet worden in Grou. Verder is er het Princes Margriet kanaal wat overgestoken moet worden en waar natuurlijk de beroepsvaart voorrang heeft. Soms zit het mee en soms tegen. Deze keer moesten we echt wachten voor een enorm vrachtschip. Dikke pech voor onze eindtijd. 

 

De Okke had deze dag net als de Sterke Sietze last van een binnenvaartschip wat voorbij kwam dit alles heeft zeker een minuut gekost op de roeitijd misschien zelfs meer. Daardoor vielen de mannen van de Okke buiten de prijzen. Maar ze krijgen kans op revanche op vrijdag 11 mei tijdens de Harlingen-Terschelling sloepenrace.

 

Wij bedanken iedereen die ons dit weekend heeft aangemoedigd en hopen ook bij de volgende wedstrijd weer op jullie steun.

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zv De Vikings Harlingen gaat door met nieuw bestuur

29-04-2018

HARLINGEN - Het was enorm spannend of alles op tijd zou lukken, maar tijdens de druk bezochte algemene ledenvergadering van maandag 23 april 2018 is een nieuw bestuur gekozen en kan de vereniging gelukkig blijven bestaan.

Uitspraken gerechtshof inzake kwestie Ludinga versus Harlingen in het voordeel van de gemeente Harlingen

29-04-2018

HARLINGEN - Op 24 april 2018 oordeelde het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in het voordeel van de gemeente Harlingen in zake de kwestie Ludinga versus de gemeente Harlingen.

Prachtige Reddingbootdag Harlingen 2018

29-04-2018

HARLINGEN - De 45 reddingstations van de KNRM waren afgelopen zaterdag open in het kader van Reddingbootdag.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber
Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis