Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Cultuurmenu voor basisscholen in Harlingen gepresenteerd

15-04-2022

HARLINGEN - Het Cultuurmenu 2022-2023 voor de gemeente Harlingen is woensdag 13 april gepresenteerd.

Cultuurmenu voor basisscholen in Harlingen gepresenteerd Het Akte2-team samen met wethouder Erik de Groot en beeldend kunstenaar Ellen van Putten.

De brochure met een gevarieerd aanbod aan kunst- en cultuurprogramma's voor basisscholen in de gemeente wordt jaarlijks samengesteld door cultuurbureau Akte2. In haar atelier in Harlingen overhandigde Ellen van Putten, een van de aanbieders in het nieuwe Cultuurmenu, het eerste exemplaar van 'Zeeën van Talent' aan cultuurwethouder Erik de Groot.

 

De presentatie van 'Zeeën van Talent' vond plaats in het bijzijn van diverse aanbieders uit het Cultuurmenu en vertegenwoordigers van basisscholen. De aanbieders gaven in het atelier een korte presentatie. Zo vertelde kunstenares Ellen van Putten over de totstandkoming van een aantal installaties en kunstwerken.

 

Akte2 is het cultuurbureau van Cultuur Kwartier Sneek en Seewyn Kunsteducatie. Het team heeft voor het twaalfde jaar op rij het Cultuurmenu voor de gemeente Harlingen samengesteld, met steun van de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. Bij de totstandkoming is het cultuurnetwerk van Harlingen nauw betrokken. De kring bestaat uit zes scholen en een groot aantal kunst- en cultuuraanbieders uit Harlingen en omgeving. Akte2 is beheerder van het cultuurnetwerk.

 

Lokale kunstenaars, basisscholen, culturele instellingen en Seewyn Kunsteducatie hebben voor het nieuwe schooljaar programma’s ontwikkeld voor alle groepen in het basisonderwijs en hun leerkrachten. Het Cultuurmenu bevat bijna vijftig pagina's met een gevarieerd aanbod op het gebied van muziek, dans, theater, taal, beeldende kunst, erfgoed en multidisciplinair.

 

Speelfun

In opdracht van de gemeente heeft Akte2 samen met het Beweegteam Harlingen ook een naschools programma opgezet waar de aanbieders van het netwerk aan meewerken: Speelfun. Speelfun biedt kinderen na schooltijd de mogelijkheid gratis mee te doen aan verschillende leuke (beweeg)activiteiten. Als kinderen enthousiast meedoen aan Speelfun en hun talent verder willen ontwikkelen, kunnen ouders een aanvraag doen bij SAM& voor een bijdrage voor een instrument, de kosten voor de les of een samenspelgroep.

 

Akte2

Akte2 maakt cultuurproducten op maat - van idee tot resultaat - samen en in opdracht van het primair en voortgezet onderwijs, partners in het sociaal domein, bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren.

 

Annemarie van der Reijden, hoofd van Akte2: “Herken je dat, dat iets je helemaal geen moeite kost en helemaal vanzelf lijkt te gaan? En zie je dat ook in de klas, bij de kinderen? Talent word je blij van! Kinderen en leerkrachten ontdekken zeeën van talent in talentgedreven cultuuronderwijs.”

 

Wethouder Erik de Groot: “Het is heel belangrijk dat kinderen in Harlingen niet alleen op school, maar ook na schooltijd met elkaar kunnen sporten. En niet alle kinderen houden van sport, daarom ben ik heel blij met deze brochure en met het nieuwe programma Speelfun. Hiermee geven we alle kinderen de kans om mee te doen, op school en ook na schooltijd.”

 

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

15-04-2022

HARLINGEN - Zaterdag 16 april is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Het Alternatief 107 bij Omroep RSH

15-04-2022

HARLINGEN - We zijn er weer vrijdag 15 april 2022.

Senioren van fc Harlingen

15-04-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in Warga de dik verdiende drie punten mee naar huis genomen.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation TeamFRL TeamFRL Wellheat Shop Wellheat Shop Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda CDA Harlingen CDA Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation CDA Harlingen CDA Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Wellheat Shop Wellheat Shop Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad