De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

CTJH wil terugkeer van Waddensea Jazzfestival

17-07-2020

HARLINGEN - Als het aan het de stichting Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) ligt keert op termijn het ooit zo roemruchte Waddensea Jazzfestival terug in de havenstad.

Het is één van de ambities van het CTJH dat zich heeft losgemaakt van Leeuwarder jazzclub Friejam en sinds 1 juli als zelfstandige organisatie door het leven gaat.

 

Ooit was het Waddensea Jazzfestival in Harlingen een begrip in de jazzwereld. De start was in 1984. Op vrijdagavond was er altijd de Barretocht waarbij verschillende jazzbands optraden in de diverse horecagelegenheden en op zaterdagavond een spetterende festivalavond in de voormalige, inmiddels gesloopte stadsschouwburg Trebol. En het werd een succes. Uiteindelijk heeft het festival 17 jaar bestaan. In 2001 bleek de publieke belangstelling voor de jazz dusdanig terug te lopen dat het bestuur van de organiserende Jazzclub De Wadden besloot het bijltje erbij neer te gooien.

 

Toch heeft het festival in die zeventien jaar zoveel naam weten te maken dat er tot op de dag van vandaag door velen nog met weemoed over gesproken wordt. Voor CTJH-voorzitter Jules Dutrieux reden genoeg om te kijken of het mogelijk is het evenement nieuw leven in te blazen. "Ik ken het festival van vroeger en heb er goede herinneringen aan. Het was een heel toegankelijk en sfeervol festival." Het idee om het festival nieuw leven in te blazen is eigenlijk vorig jaar ontstaan toen er tijdens de Visserijdagen voor het eerst weer een kleinschalig jazzfestival werd gehouden. Dutrieux: "Het was mooi weer, er waren veel bezoekers en de sfeer was geweldig. Dan merk je dat de jazz weer leeft en daar moeten we als Harlinger jazzclub dan ook wat mee doen, vind ik."

 

Het idee is om een plan te ontwikkelingen om in de zomermaanden zo’n festival op poten te zetten. "Het doel is om Harlingen weer als jazzstad op de kaart te zetten. Het moet een divers festival worden, zodat er voor elke generatie iets te beleven valt. Er zijn immers diverse soorten jazz en het leuke van een festival is dat mensen in aanraking kunnen komen met andere stijlen dan ze gewend zijn. Het is een ambitieus plan, maar als nieuwe zelfstandig jazzclub mag je best ambities hebben."

 

The Second Live Jazzband in actie op het kleine jazzfestival tijdens de Visserijdagen in 2019. (foto: Cor Dekker).

 

Evenement Muziek

Meer nieuws

Het Alternatief 68 bij Omroep RSH

17-07-2020

HARLINGEN - Vanavond is het weer zover, alle scholen in het hele land zitten op slot vanwege de vakantie en alle Nederlanders gaan naar huisjes en tenten in eigen land of blijven gewoon thuis.

Plokje langs het wad - Zeewier

17-07-2020

HARLINGEN - Plokje ontmoet deze week het Zeewier aan de waddendijk in Harlingen.

Weekbericht GGD Fryslân 10 tot en met 16 juli 2020

17-07-2020

HARLINGEN - Nieuwe testlocatie Leeuwarden.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï