De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Corona biedt ook mogelijkheden: Traineereis op Tallship Artemis

01-06-2021

HARLINGEN - Vrijheid beleef je op zee! Met dat motto organiseert Tallship Company uit Franeker een traineereis voor jongeren tot 27 jaar.

Tallship Artemis vertrekt op 10 juli vanuit het Duitse Kiel over de prachtige Oostzee naar Denemarken en Zweden. Een bijzondere reis, want in normale tijden zou de imposante driemaster van Rederij Tallship Company uit Franeker geboekt zijn door grote zakelijke klanten. Door Corona ziet deze zomer er anders uit en dat biedt verrassende kansen!

 

“Je kan de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen - Het is een cliché, maar wel een waarheid als een koe”, vertelt eigenaar Jan Bruinsma uit Easterlittens. Samen met zijn broer Jelle heeft hij al 30 jaar een rederij in grote zeilschepen. Door de Corona staat het bedrijf op zijn kop; veel charters van vaste klanten zijn ook dit jaar weer afgezegd. “Maar we gaan gewoon door. Een schip moet varen! Door het aanbieden van een traineereis verdienen we nog wat en bovendien laten we aan jongeren zien hoe leuk het aan boord van zo’n groot zeilschip is!”

 

Het échte leven aan boord

Bouke Douma uit Dearsum, kapitein op de Artemis, verheugt zich nu al op de traineereis. “Het is een heel speciale manier van vakantievieren, lekker actief en uitdagend. Je leert andere mensen kennen. En het Kattegat, de zeestraat tussen Denemarken en Zweden is een supermooi vaargebied. Als trainee krijg je verantwoordelijkheid voor taken. Je loopt mee in de wacht en ervaart écht hoe het leven aan boord van een zeilschip is.

 

Zelf stapte Bouke de wereld van zeilschepen in na zijn MBO opleiding. Hij zocht een vakantiebaan in de bruine vloot en dat beviel hem zo goed dat hij na een jaar de overstap maakte naar de zeegaande zeilvloot. Met het schip de Regina Maris voer hij met School at Sea twee keer de oceaan over naar het Caribisch gebied. 2 jaar geleden kwam hij als stuurman op de Artemis. De bedoeling was om 4 weken in te vallen. Uiteindelijk bleef Bouke en werd kapitein op het bijna 60 meter lange tallship.

 

Verder kijken dan het normale leven

Daarmee vaart de Artemis sinds lange tijd weer onder leiding van een Friese kapitein. “Dat is toch wel leuk, dat ik in het Fries met mijn kapitein kan overleggen”, volgens Jan Bruinsma. De voertaal binnen Tallship Company is doorgaans Engels en Duits. De bemanning is altijd erg internationaal samengesteld en ook gasten komen uit heel Europa, Amerika en Azië.

 

“Het blijft een ontzettend leuk wereldje om in te werken. Het is ook erg leuk om te zien dat in deze Coronatijd we toch met elkaar de schouders er weer onder krijgen.” Daarom sluit Jan Bruinsma graag af met een oproep aan jongeren om mee te varen deze zomer: “Door zo’n reis op zee kijk je verder dan het normale leven. Na de lockdown is voor jongeren goed om weer even de vrijheid te ervaren.”

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwste Seun valt deze week op de mat

01-06-2021

HARLINGEN - Deze week verschijnt de 8e editie van de Harlinger glossy SEUN.

MIN12 weer 7 dagen per week geopend!

01-06-2021

HARLINGEN - We zijn er weer, alle dagen!

Eerste editie Literair Festival Vestdijk in Harlingen gaat door

01-06-2021

HARLINGEN - Gemeente, Bibliotheek Harlingen, het Hannemahuis en Boekhandel Van der Velde eren schrijver Simon Vestdijk met het Literair Festival Vestdijk op 19 en 20 juni in Harlingen.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber
Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock