HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Corona biedt ook mogelijkheden: Traineereis op Tallship Artemis

01-06-2021

HARLINGEN - Vrijheid beleef je op zee! Met dat motto organiseert Tallship Company uit Franeker een traineereis voor jongeren tot 27 jaar.

Tallship Artemis vertrekt op 10 juli vanuit het Duitse Kiel over de prachtige Oostzee naar Denemarken en Zweden. Een bijzondere reis, want in normale tijden zou de imposante driemaster van Rederij Tallship Company uit Franeker geboekt zijn door grote zakelijke klanten. Door Corona ziet deze zomer er anders uit en dat biedt verrassende kansen!

 

“Je kan de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen - Het is een cliché, maar wel een waarheid als een koe”, vertelt eigenaar Jan Bruinsma uit Easterlittens. Samen met zijn broer Jelle heeft hij al 30 jaar een rederij in grote zeilschepen. Door de Corona staat het bedrijf op zijn kop; veel charters van vaste klanten zijn ook dit jaar weer afgezegd. “Maar we gaan gewoon door. Een schip moet varen! Door het aanbieden van een traineereis verdienen we nog wat en bovendien laten we aan jongeren zien hoe leuk het aan boord van zo’n groot zeilschip is!”

 

Het échte leven aan boord

Bouke Douma uit Dearsum, kapitein op de Artemis, verheugt zich nu al op de traineereis. “Het is een heel speciale manier van vakantievieren, lekker actief en uitdagend. Je leert andere mensen kennen. En het Kattegat, de zeestraat tussen Denemarken en Zweden is een supermooi vaargebied. Als trainee krijg je verantwoordelijkheid voor taken. Je loopt mee in de wacht en ervaart écht hoe het leven aan boord van een zeilschip is.

 

Zelf stapte Bouke de wereld van zeilschepen in na zijn MBO opleiding. Hij zocht een vakantiebaan in de bruine vloot en dat beviel hem zo goed dat hij na een jaar de overstap maakte naar de zeegaande zeilvloot. Met het schip de Regina Maris voer hij met School at Sea twee keer de oceaan over naar het Caribisch gebied. 2 jaar geleden kwam hij als stuurman op de Artemis. De bedoeling was om 4 weken in te vallen. Uiteindelijk bleef Bouke en werd kapitein op het bijna 60 meter lange tallship.

 

Verder kijken dan het normale leven

Daarmee vaart de Artemis sinds lange tijd weer onder leiding van een Friese kapitein. “Dat is toch wel leuk, dat ik in het Fries met mijn kapitein kan overleggen”, volgens Jan Bruinsma. De voertaal binnen Tallship Company is doorgaans Engels en Duits. De bemanning is altijd erg internationaal samengesteld en ook gasten komen uit heel Europa, Amerika en Azië.

 

“Het blijft een ontzettend leuk wereldje om in te werken. Het is ook erg leuk om te zien dat in deze Coronatijd we toch met elkaar de schouders er weer onder krijgen.” Daarom sluit Jan Bruinsma graag af met een oproep aan jongeren om mee te varen deze zomer: “Door zo’n reis op zee kijk je verder dan het normale leven. Na de lockdown is voor jongeren goed om weer even de vrijheid te ervaren.”

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwste Seun valt deze week op de mat

01-06-2021

HARLINGEN - Deze week verschijnt de 8e editie van de Harlinger glossy SEUN.

MIN12 weer 7 dagen per week geopend!

01-06-2021

HARLINGEN - We zijn er weer, alle dagen!

Eerste editie Literair Festival Vestdijk in Harlingen gaat door

01-06-2021

HARLINGEN - Gemeente, Bibliotheek Harlingen, het Hannemahuis en Boekhandel Van der Velde eren schrijver Simon Vestdijk met het Literair Festival Vestdijk op 19 en 20 juni in Harlingen.

Reacties