De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Corona biedt ook mogelijkheden: Traineereis op Tallship Artemis

01-06-2021

HARLINGEN - Vrijheid beleef je op zee! Met dat motto organiseert Tallship Company uit Franeker een traineereis voor jongeren tot 27 jaar.

Tallship Artemis vertrekt op 10 juli vanuit het Duitse Kiel over de prachtige Oostzee naar Denemarken en Zweden. Een bijzondere reis, want in normale tijden zou de imposante driemaster van Rederij Tallship Company uit Franeker geboekt zijn door grote zakelijke klanten. Door Corona ziet deze zomer er anders uit en dat biedt verrassende kansen!

 

“Je kan de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen - Het is een cliché, maar wel een waarheid als een koe”, vertelt eigenaar Jan Bruinsma uit Easterlittens. Samen met zijn broer Jelle heeft hij al 30 jaar een rederij in grote zeilschepen. Door de Corona staat het bedrijf op zijn kop; veel charters van vaste klanten zijn ook dit jaar weer afgezegd. “Maar we gaan gewoon door. Een schip moet varen! Door het aanbieden van een traineereis verdienen we nog wat en bovendien laten we aan jongeren zien hoe leuk het aan boord van zo’n groot zeilschip is!”

 

Het échte leven aan boord

Bouke Douma uit Dearsum, kapitein op de Artemis, verheugt zich nu al op de traineereis. “Het is een heel speciale manier van vakantievieren, lekker actief en uitdagend. Je leert andere mensen kennen. En het Kattegat, de zeestraat tussen Denemarken en Zweden is een supermooi vaargebied. Als trainee krijg je verantwoordelijkheid voor taken. Je loopt mee in de wacht en ervaart écht hoe het leven aan boord van een zeilschip is.

 

Zelf stapte Bouke de wereld van zeilschepen in na zijn MBO opleiding. Hij zocht een vakantiebaan in de bruine vloot en dat beviel hem zo goed dat hij na een jaar de overstap maakte naar de zeegaande zeilvloot. Met het schip de Regina Maris voer hij met School at Sea twee keer de oceaan over naar het Caribisch gebied. 2 jaar geleden kwam hij als stuurman op de Artemis. De bedoeling was om 4 weken in te vallen. Uiteindelijk bleef Bouke en werd kapitein op het bijna 60 meter lange tallship.

 

Verder kijken dan het normale leven

Daarmee vaart de Artemis sinds lange tijd weer onder leiding van een Friese kapitein. “Dat is toch wel leuk, dat ik in het Fries met mijn kapitein kan overleggen”, volgens Jan Bruinsma. De voertaal binnen Tallship Company is doorgaans Engels en Duits. De bemanning is altijd erg internationaal samengesteld en ook gasten komen uit heel Europa, Amerika en Azië.

 

“Het blijft een ontzettend leuk wereldje om in te werken. Het is ook erg leuk om te zien dat in deze Coronatijd we toch met elkaar de schouders er weer onder krijgen.” Daarom sluit Jan Bruinsma graag af met een oproep aan jongeren om mee te varen deze zomer: “Door zo’n reis op zee kijk je verder dan het normale leven. Na de lockdown is voor jongeren goed om weer even de vrijheid te ervaren.”

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwste Seun valt deze week op de mat

01-06-2021

HARLINGEN - Deze week verschijnt de 8e editie van de Harlinger glossy SEUN.

MIN12 weer 7 dagen per week geopend!

01-06-2021

HARLINGEN - We zijn er weer, alle dagen!

Eerste editie Literair Festival Vestdijk in Harlingen gaat door

01-06-2021

HARLINGEN - Gemeente, Bibliotheek Harlingen, het Hannemahuis en Boekhandel Van der Velde eren schrijver Simon Vestdijk met het Literair Festival Vestdijk op 19 en 20 juni in Harlingen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns