RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Copini 60+ kaatspartij was spannend

21-07-2021

HARLINGEN - Prachtig weer troffen de mannen die de Copini 60+ partij moesten kaatsen.

Dit allemaal onder leiding van Age Tichelaar, Claus van Dijk en de grote leider Douwe Broersma. En het was voor Douwe nog een hoop werk geweest om 4 parturen bij elkaar te krijgen. De een moest boodskappen doen met de vrouw, de andere moest zwart beune, de volgende had weer een onbegriepelijke blessure en gaan ze maar deur. Maar er kwamen 4 parturen, mede dankzij de vijf personen die bereid waren om de plekken van de afzeggers in te vullen, en zo kon er drie keer opnieuw geloot worden zodat je maar een winnaar kreeg.

 

Niemand bleef ongeslagen, koploper in de maandagavond competitie Jan Kwast, kon in de 2e omloop nog niet een deuk in een pakje zachte butter slaan. Hij viel dus niet in de priezen en ook Hobbe Kooistra verspeelde zijn kans in de 3e omloop om na 2 winstpartijen ruim te verliezen. Jochum Mollema bereikte uuteindelijk de 4e pries, de oud Sexbierummer was ze fuul as een barg en haalde 17 punten. Hans Buikhuizen en Gerrit Bijdeweg haalden beide 18 punten maar Hans had wat meer eersten teugen en werd dus derde, tweede wudde Bijdeweg.

 

Peter Kwast eindigde met 19 punten op de eerste plaats en hij kreeg de prachtige krans, door Elisabeth de Groot gemaakt, om sien dikke nekke. Leider Douwe Broersma bedankte nog hoofdsponsor Copini en dag sponsor Jumbo zo ook het kantinepersoneel Jan en Ivonne voor hun medewerking. Al met al was het toch weer een mooie dag geweest.

 

 Copini 60+ veld kaatspartij 2021.

Voor

Tegen

No.

Naam

Totaal eersten

Totaal eersten

1

Peter Kwast

19

13

2

Gerrit Bijdeweg

18

10

3

Hans Buikhuizen

18

12

4

Jochum Mollema

17

11

5

Pieter Bergsma

17

15

6

Andries Koornstra

16

13

7

Wybe de Jong

15

11

8

Hobbe Kooistra

15

13

9

Jan Kwast

15

15

10

Teake Koster

12

13

11

Douwe Broersma

12

18

12

Johannes Hinrichs

6

18

 

Copini 60+ competitie

Maandagavond moesten de 60 plusser alweer los voor de Copini competitie, se hadden dus een billug werk.

 

Partuur 1 was Johannes Hinrichs, Jan Kwast en Iesie Brandsma tegen partuur 2 Frans Alberda, Douwe Broersma en Geert Voogd. Door wat missers van Voogd pakten partuur Kwast het eerste eerst. Maar ook bij partuur Kwast konden ze niet best de juiste richting vinden en werd het 1 om 2 voor Voogd c.s. Iesie Brandsma von ut perk van vier en een halve meter wat te smal dus wudde ut oek nog 1 om 3. Deur een knorre griemerij van Douwe en sien maten wudde 2 om 3. Bij 2 om 3 en 6-6 moest Douwe opslaan en dat gebeurde ouwerwets, hij ston met de verkeerd poot voor en skrapte de bal hast vanne grond en hoppa een zitbal 2 om 4 dus. Ut wudde nog 3 om 4 maar toen namen Douwe en sien maten afstand en op 3 om 5 en 0-6 was ut gebeurd met Kwast en sien maten.

 

Piet Stellingwerf en Tommie Zuiderhof moesten teugen Pollie Kwast en Andries Koornstra. En dat wudde een spannende partij, de oud Terschellinger kroegbaas Piet Stellingwerf sloeg as een wild uut, vooral de onderhandse ballen. Ut wudde vaak 6 geliek zo ook op 2 om 3 en 6-6 toen pakte Pollie Kwast en sien maten ut eerst 2 om 4. Tommie begon de ballen wat meer in ut perk te slaan en in ut perk raakte hij met sien grote klauwen oek wel us een bal. Ut wudde 4 eersten gelijk maar weer pakte Pollie en Andries ut volgende eerst 4 om 5. Piet en Tommie zetten goed deur ze kwamen geliek te staan 5-5. Ut volgende eerst ging oek aardig geliek op maar op 4-6 trok het partuur van Pollie toch de winst naar zich toe.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gorrie Lambregts wint vlucht Lorris en Jan Hoogland wint op Duiven

21-07-2021

HARLINGEN - Gorrie Lambregts zijn 628 grote winnaar op de Fondvlucht op Lorris en op Duiven wint Jan Hoogland.

Razende Roeland blijft ook deze zomer door razen!

21-07-2021

HARLINGEN - De metal vitamine staan alweer klaar en het is donderdagavond 21.00 uur, we kunnen we los met het wekelijkse uurtje metal, grunge en hardrock bij de lokale omroepen Omroep RSH en Radio Eenhoorn en uiteraard wereldwijd via internet.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events