TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Copini 60+ kaatsen 8e ronde

14-07-2017

HARLINGEN - De nummers 1 en 2 waren partuur Frans Alberda, Tommie Zuiderhof en Klaas v d Hoek tegen Rick Vlieger, Wiebe Dijkstra en Wiebe van Dijk.

En al voor de partij begonnen was had Klaas geen vertrouwen in een goed resultaat, dit kanne we nooit winne seun, zei Klaas. Maar met een kanjer als Frans in je partuur en de atleet Tommie, kan je van iedereen winne. Wel was het zo dat Rick Vlieger natuurlijk in topvorm was en Wiebe Dijkstra als een eerste klas CFK-kaatser opsloeg en van Dijk gewoon weer zijn kaatskes neerlag. Vreemd was wel dat vaak achterin Rick Vlieger werd opgezocht en die sloeg menig bal bij Fokje Knier op hur barbecue. Binnen 10 minuten was het dan ook al 0-3 voor Vlieger c.s. Even leek partuur Alberda wat terug te doen maar ze hadden wat pech in het tussenspel. Tommie lag vaak op sien donder maar hij keerde nooit een bal. Dit tot verdriet van sien vrouw die an e kant zat te kieken. Het werd uiteindelijk 0-5 en 4-6 toen plaatste Wiebe Dijkstra weer een mooie zitbal. Sien broer Albert zat an e kant en was wel een bitsje trots op um.

 

In perk 3 kaatsten partuur 3 bestaande uit Piet Stellingwerf, Ysbrand Brandsma en Andries Koornstra tegen partuur 4 met Klaas Kloosterman, Jan Kwast en Gerard Voogd. Een op papier mooie loting werd in de praktijk ook volledig waargemaakt. Beide parturen wisselden prima acties af met knullige fouten waardoor men elkaar in evenwicht hield.

 

Het eerste eerst werd op de stand 6 - 6 gelijk binnengehaald door partuur 3 met een zitbal van Andries Koornstra aan de opslag 1 - 0. Het tweede eerst werd ook weer op de stand 6 - 6 gelijk door partuur 4 veroverd en werd het eersten gelijk 1 - 1. Het volgende eerst was voor partuur 3 door knap uitslagwerk van Ysbrand Brandsma met kaatsen die behouden bleven. 2 - 1. Vervolgens was het weer partuur 4 in de persoon van Gerard Voogd die met zijn degelijke opslag het eerst pakte en de stand gelijktrok. 2 - 2.

 

Ondertussen was de ander partij al afgelopen en konden de vaste toeschouwers zich volledig richten op deze partij waarvan niet te voorspellen was wie de winnaar zou worden. Ysbrand begon constanter op te slaan en door wat uitslag missers van Klaas Kloosterman werd het  3 - 2. Met wat opslagfouten van Andries en een formidabele onderhandse uitslagbal van Gerard Voogd met een kaats op de boven werd op 6 -  2 het eerst gepakt en was de stand weer in evenwicht, 3 - 3. Het volgende eerst werd op de stand 4 - 6 met een zitbal van Gerard Voogd gepakt kwam partuur 4 voor het eerst in deze partij voor te staan met 3 - 4. Partuur 3 vocht zich weer terug en bracht de stand op 4 eersten gelijk.  4 - 4.

 

Ondanks een mislukt trucje van Gerard Voogd, welke met de linkerarm de opslagbal uit wees en met de rechterarm (mis) sloeg en staalhard de punten opeiste, pakte zijn partuur toch het 5e eerst.  4 - 5. Piet Stellingwerf kon ondanks goed opslagwerk in het volgende eerst niet voorkomen dat het alweer 6 - 6 werd. Ysbrand Brandsma deed echter zijn plicht en sloeg de knap achterin opgeslagen bal door Gerard Voogd voorbij en werd het 5 eersten gelijk.  5 - 5. In het alles beslissende laatste eerst met 2 kaatsen, sloeg Ysbrand Brandsma aan de opslag bij partuur 3 achtereenvolgens een opslagbal buiten, een zitbal en wederom een buitenslag (2 -  4) en 2 kaatsen.

 

Met Jan Kwast aan de opslag van partuur 4 retourneerde Gerard Voogd de uitgeslagen bal knap tot voor de kaats en werd het (2 - 6). Door een opslagbal van Jan op de voorlijn werd de 2e kaats een prooi voor partuur 3.  (4 - 6). De volgende opslagbal leverde een kaats op en kwam Ysbrand weer aan de opslag. Zijn opslagbal viel buiten en kwam er een eind aan een prachtige partij.  5 - 5 + 4 - 6.

 

Deelnemers

        Eersten

 

 

Voor

Tegen

Klaas Kloosterman

46

26

Wiebe van Dijk

45

19

Rick Vlieger

44

25

Andries Koornstra

35

22

Thom Zuiderhof

35

34

Wiebe Dijkstra

31

24

Frans Alberda

31

31

Douwe Broersma

28

34

Gerard Voogd

26

20

Piet Stellingwerf

21

15

Ysbrand Brandsma

15

14

Jan Kwast

14

29

Klaas van der Hoek

13

48

Bote Brandsma

1

6

Gerrit Bijdeweg

1

6

Jan van der Heide

0

0

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Horecakaatsen op de Voorstraat

14-07-2017

HARLINGEN - Zondag 23 juli gaat het weer gebeuren: de jaarlijkse Horecakaatspartij op de Voorstraat.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen