De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Commissaris van de Koning ontvangt profielschets nieuwe burgemeester

20-10-2020

HARLINGEN - De gemeenteraad heeft maandagavond de profielschets voor de nieuwe burgemeester van gemeente Harlingen vastgesteld.

Commissaris van de Koning ontvangt profielschets nieuwe burgemeester Commissaris van de Koning ontvangt profielschets nieuwe burgemeester. Foto: Edwin Kooren
Daarmee is de profielschets definitief geworden. Vervolgens is de profielschets door Edwin Helvrich, als voorzitter van de Vertrouwenscommissie, aangeboden aan de Commissaris van de Koning. De heer Brok was hiervoor te gast bij de bijzondere raadsvergadering in Het Vierkant in Harlingen.
 

Profielschets vastgesteld

De profielschets is eigenlijk de vacaturetekst voor de functie van burgemeester. In de profielschets zijn de resultaten van het online onderzoek van september meegenomen. In dit onderzoek konden inwoners van gemeente Harlingen en andere belangstellenden hun eisen en wensen voor de nieuwe burgemeester doorgeven. De profielschets is opgesteld door de Vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de gemeenteraad.
 

Sollicitatie procedure start

Nu de profielschets is vastgesteld, start de procedure om te komen tot een aanbeveling van een nieuwe burgemeester. Volgende week maandag, op 26 oktober 2020, wordt de vacature opengesteld. Kandidaten voor de functie van burgemeester van gemeente Harlingen sturen hun sollicitatiebrief naar de Commissaris van de Koning. De sollicitatiegesprekken worden door de Vertrouwenscommissie gevoerd. Edwin Helvrich: ‘Er zijn bij het online onderzoek ook goede vragen voor het sollicitatiegesprek bedacht die we kunnen gebruiken.’ De procedure is er op gericht om in mei 2021 de nieuwe burgemeester, in een openbare raadsvergadering, te laten beëdigen door de Commissaris van de Koning.
 

Het Vierkant in plaats van de Raadszaal

Sinds dit voorjaar worden de raadsvergaderingen grotendeels digitaal gehouden. Deze bijzondere raadsvergadering is een uitzondering en werd fysiek in Het Vierkant gehouden. Er is voor deze locatie gekozen, omdat hier meer ruimte is om de benodigde afstand te houden. Burgemeester Sluiter: ‘Het is erg spijtig dat de heer Brok nu niet onze bijzonder fraaie raadszaal heeft kunnen zien.’ In verband met Corona is de vergadering wel in een klein gezelschap gehouden. Zowel duo-raadsleden als de collegeleden hebben de vergadering thuis live gevolgd.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Hoe een dubbeltje toch een kwartje wordt…

20-10-2020

HARLINGEN - In de Volkskrant van zaterdag 10 oktober j.l. lazen we dat Harlingen de kansarmste gemeente is voor mensen die geboren zijn in een arm gezin.

Nieuwe havenmeester Port of Harlingen

20-10-2020

HARLINGEN - Frans Papp wordt per 1 november 2020 benoemd tot havenmeester van Port of Harlingen.

Anderhalvemeter-regeling voor vrijetijdssector uitgebreid

20-10-2020

HARLINGEN - Meer ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector kunnen subsidie aanvragen uit de provinciale Anderhalvemeter-regeling.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad