Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Commissaris van de Koning ontvangt profielschets nieuwe burgemeester

20-10-2020

HARLINGEN - De gemeenteraad heeft maandagavond de profielschets voor de nieuwe burgemeester van gemeente Harlingen vastgesteld.

Commissaris van de Koning ontvangt profielschets nieuwe burgemeester Commissaris van de Koning ontvangt profielschets nieuwe burgemeester. Foto: Edwin Kooren
Daarmee is de profielschets definitief geworden. Vervolgens is de profielschets door Edwin Helvrich, als voorzitter van de Vertrouwenscommissie, aangeboden aan de Commissaris van de Koning. De heer Brok was hiervoor te gast bij de bijzondere raadsvergadering in Het Vierkant in Harlingen.
 

Profielschets vastgesteld

De profielschets is eigenlijk de vacaturetekst voor de functie van burgemeester. In de profielschets zijn de resultaten van het online onderzoek van september meegenomen. In dit onderzoek konden inwoners van gemeente Harlingen en andere belangstellenden hun eisen en wensen voor de nieuwe burgemeester doorgeven. De profielschets is opgesteld door de Vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de gemeenteraad.
 

Sollicitatie procedure start

Nu de profielschets is vastgesteld, start de procedure om te komen tot een aanbeveling van een nieuwe burgemeester. Volgende week maandag, op 26 oktober 2020, wordt de vacature opengesteld. Kandidaten voor de functie van burgemeester van gemeente Harlingen sturen hun sollicitatiebrief naar de Commissaris van de Koning. De sollicitatiegesprekken worden door de Vertrouwenscommissie gevoerd. Edwin Helvrich: ‘Er zijn bij het online onderzoek ook goede vragen voor het sollicitatiegesprek bedacht die we kunnen gebruiken.’ De procedure is er op gericht om in mei 2021 de nieuwe burgemeester, in een openbare raadsvergadering, te laten beëdigen door de Commissaris van de Koning.
 

Het Vierkant in plaats van de Raadszaal

Sinds dit voorjaar worden de raadsvergaderingen grotendeels digitaal gehouden. Deze bijzondere raadsvergadering is een uitzondering en werd fysiek in Het Vierkant gehouden. Er is voor deze locatie gekozen, omdat hier meer ruimte is om de benodigde afstand te houden. Burgemeester Sluiter: ‘Het is erg spijtig dat de heer Brok nu niet onze bijzonder fraaie raadszaal heeft kunnen zien.’ In verband met Corona is de vergadering wel in een klein gezelschap gehouden. Zowel duo-raadsleden als de collegeleden hebben de vergadering thuis live gevolgd.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Hoe een dubbeltje toch een kwartje wordt…

20-10-2020

HARLINGEN - In de Volkskrant van zaterdag 10 oktober j.l. lazen we dat Harlingen de kansarmste gemeente is voor mensen die geboren zijn in een arm gezin.

Nieuwe havenmeester Port of Harlingen

20-10-2020

HARLINGEN - Frans Papp wordt per 1 november 2020 benoemd tot havenmeester van Port of Harlingen.

Anderhalvemeter-regeling voor vrijetijdssector uitgebreid

20-10-2020

HARLINGEN - Meer ondernemers in de Friese recreatie- en toerismesector kunnen subsidie aanvragen uit de provinciale Anderhalvemeter-regeling.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen