Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Collecte Nierstichting - HELP NIERZIEKTEN GENEZEN!

14-09-2018

HARLINGEN - En leg alvast wat kleingeld klaar bij de voordeur…

Volgende week is het weer tijd voor de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting! In de week van 16 tot en met 22 september collecteren ruim 150 vrijwilligers in Harlingen, Midlum en Wijnaldum en in heel Nederland vragen ruim 60.000 vrijwilligers een bijdrage voor het werk van de Nierstichting.  Alle donaties helpen om de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren, voor onderzoek naar de best mogelijke behandelmethoden én de best mogelijke zorg.                                                               

 

De Nierstichting maakt zich sterk om de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren. Een nierziekte heeft veel impact op je leven, het is er altijd, je hele leven. 1,7 miljoen mensen in Nederland heeft chronische nierschade. Daarvan lopen 220.000 mensen een hoog risico op nierfalen en overlijden door hart- en vaatziekten. Zij krijgen mogelijk te maken met dyalise of transplantatie en dyaliseren is loodzwaar. Een nierpatiënt zit urenlang vast aan een dyaliseapparaat om in leven te blijven. “Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we veel vooruitgang kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dyalise bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdyalise mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte”. De Nierstichting krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De collecte is dus heel belangrijk voor de Nierstichting, iedere bijdrage helpt om de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren. Dat kan alleen dankzij de inzet van collectanten en steun van donateurs.

 

Naast de vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers in de wijken, collecteren in Harlingen ook leerlingen van de Maritieme Academie ieder jaar voor de Nierstichting. Op school worden zij eerst uitgebreid voorgelicht over het werk van de Nierstichting en geïnformeerd over de werking van onze onmisbare nieren. Daarna wordt, onder begeleiding,  gecollecteerd in de binnenstad. Ook bij de verdere organisatie rond de jaarlijkse collecte zet de Maritieme Academie zich in voor een goed verloop en afronding van de Nierstichting collecte. Door de ondertunneling van N31 zal de grote, rode vlag van de Nierstichting al van grote afstand opvallen en iedereen attenderen op de collecteweek!  

 

De Nierstichting hoopt op medewerking van de inwoners van Harlingen, door het geven aan de collectanten als zij bij u aanbellen en vragen om een bijdrage aan de Nierstichting. Misschien kunt u alvast een collectebijdrage klaarleggen voor de collectant, dan hoeft u niet te zoeken om geld en kan ook de collectant weer snel verder. Alle collectanten hebben dit jaar voor het eerst een iDEAL QR-code op hun legitimatiebewijs. Hiermee kunnen zij gevers de mogelijkheid bieden om veilig en anoniem éénmalig te betalen via iDEAL QR. Men kan met de telefoon de QR code scannen, er verschijnt dan een bedrag in de betaalapp van de donateur. Dit bedrag kan worden aangepast en overgemaakt, net als bij iedere iDEAL betaling. Doneren is dus ook mogelijk zonder kleingeld.

 

  • Geef volgende week aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl.
  • Ook voor verdere informatie over Nierstichting, nierziekten en de besteding van het collectegeld kunt u kijken op de website van de Nierstichting.

 

Algemeen Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Vijf genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2018

14-09-2018

HARLINGEN - Onder het ijs van Ellen de Bruin, Wormen en engelen van Maarten van der Graaff, Astronaut van Pieter Kranenborg, Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken van Arjen van Veelen en Kleihuid van Herien Wensink zijn de vijf genomineerde romans voor de Anton Wachterprijs 2018.

Toerist in eigen stad, een daverend succes!

14-09-2018

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag 11 september organiseerde de Business Club van ondernemersvereniging Ondernemend Harlingen een geweldige avond met als thema “Toerist in eigen stad”.

Te ruil: slagroomtaart voor 30 personen!

14-09-2018

HARLINGEN - De Harlinger Waterscouts sparen voor een nieuwe sleepboot.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen
Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus