Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Collecte Nierstichting - HELP NIERZIEKTEN GENEZEN!

14-09-2018

HARLINGEN - En leg alvast wat kleingeld klaar bij de voordeur…

Volgende week is het weer tijd voor de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting! In de week van 16 tot en met 22 september collecteren ruim 150 vrijwilligers in Harlingen, Midlum en Wijnaldum en in heel Nederland vragen ruim 60.000 vrijwilligers een bijdrage voor het werk van de Nierstichting.  Alle donaties helpen om de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren, voor onderzoek naar de best mogelijke behandelmethoden én de best mogelijke zorg.                                                               

 

De Nierstichting maakt zich sterk om de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren. Een nierziekte heeft veel impact op je leven, het is er altijd, je hele leven. 1,7 miljoen mensen in Nederland heeft chronische nierschade. Daarvan lopen 220.000 mensen een hoog risico op nierfalen en overlijden door hart- en vaatziekten. Zij krijgen mogelijk te maken met dyalise of transplantatie en dyaliseren is loodzwaar. Een nierpatiënt zit urenlang vast aan een dyaliseapparaat om in leven te blijven. “Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we veel vooruitgang kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dyalise bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdyalise mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte”. De Nierstichting krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De collecte is dus heel belangrijk voor de Nierstichting, iedere bijdrage helpt om de kwaliteit van leven van nierpatiënten te verbeteren. Dat kan alleen dankzij de inzet van collectanten en steun van donateurs.

 

Naast de vele enthousiaste en betrokken vrijwilligers in de wijken, collecteren in Harlingen ook leerlingen van de Maritieme Academie ieder jaar voor de Nierstichting. Op school worden zij eerst uitgebreid voorgelicht over het werk van de Nierstichting en geïnformeerd over de werking van onze onmisbare nieren. Daarna wordt, onder begeleiding,  gecollecteerd in de binnenstad. Ook bij de verdere organisatie rond de jaarlijkse collecte zet de Maritieme Academie zich in voor een goed verloop en afronding van de Nierstichting collecte. Door de ondertunneling van N31 zal de grote, rode vlag van de Nierstichting al van grote afstand opvallen en iedereen attenderen op de collecteweek!  

 

De Nierstichting hoopt op medewerking van de inwoners van Harlingen, door het geven aan de collectanten als zij bij u aanbellen en vragen om een bijdrage aan de Nierstichting. Misschien kunt u alvast een collectebijdrage klaarleggen voor de collectant, dan hoeft u niet te zoeken om geld en kan ook de collectant weer snel verder. Alle collectanten hebben dit jaar voor het eerst een iDEAL QR-code op hun legitimatiebewijs. Hiermee kunnen zij gevers de mogelijkheid bieden om veilig en anoniem éénmalig te betalen via iDEAL QR. Men kan met de telefoon de QR code scannen, er verschijnt dan een bedrag in de betaalapp van de donateur. Dit bedrag kan worden aangepast en overgemaakt, net als bij iedere iDEAL betaling. Doneren is dus ook mogelijk zonder kleingeld.

 

  • Geef volgende week aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl.
  • Ook voor verdere informatie over Nierstichting, nierziekten en de besteding van het collectegeld kunt u kijken op de website van de Nierstichting.

 

Algemeen Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Vijf genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2018

14-09-2018

HARLINGEN - Onder het ijs van Ellen de Bruin, Wormen en engelen van Maarten van der Graaff, Astronaut van Pieter Kranenborg, Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken van Arjen van Veelen en Kleihuid van Herien Wensink zijn de vijf genomineerde romans voor de Anton Wachterprijs 2018.

Toerist in eigen stad, een daverend succes!

14-09-2018

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag 11 september organiseerde de Business Club van ondernemersvereniging Ondernemend Harlingen een geweldige avond met als thema “Toerist in eigen stad”.

Te ruil: slagroomtaart voor 30 personen!

14-09-2018

HARLINGEN - De Harlinger Waterscouts sparen voor een nieuwe sleepboot.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater
VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio