Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

CDA Harlingen: Ronald Bootsma (video)

09-03-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Ronald Bootsma, 38 jaar oud en woon in Plan-Zuid in Harlingen.

CDA Harlingen: Ronald Bootsma (video) Ronald Bootsma.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als Fraude Specialist bij een grote bank in Leeuwarden. Vanwege de aard van mijn werkzaamheden vinden mijn werkzaamheden vooral thuis plaats, dus ik ben veel in Harlingen te vinden. Naast het werk mag ik graag even een rondje over de haven of geniet ik van al het andere moois dat onze gemeente te bieden heeft. Ook ben ik graag met mijn vrienden een hapje te eten en ik mag graag reizen; per trein in Nederland (Rotterdam is favoriet) en op reis naar Italië of de Verenigde Staten.

 

Ik ben nu ruim 4 jaar lid van het CDA. De reden dat ik lid ben geworden is dat ik werd gevraagd om als kandidaat op de lijst te staan; in 2018 was ik nummer 4 op de lijst. Na de verkiezingen waar het CDA zijn zetels mocht houden ben ik voorzitter geworden van de lokale afdeling en dat doe ik met veel plezier. Mijn taken binnen het CDA Harlingen zijn niet alleen het voorzitter zijn van de ledenvergadering en het bestuur; ik ga naar de fractievergaderingen (deze zat ik in 2018-2022 ook voor), zit in het campagneteam en doe veel op het gebied van social media en de website. Vooral de contacten die ik provinciaal én landelijk opdoe ervaar ik als een verrijking van mijn vrijwilligerswerk voor het CDA. In 2021 was ik lijstduwer namens onze gemeente voor de Tweede-Kamerverkiezingen. 

Het CDA is een echte brede volkspartij; je mening mag en hoort er toe te doen en dat levert leuke discussies op en dát vind ik de kracht van onze partij. Elke vraag of kwestie die wij tegenkomen benaderen we zoals het een middenpartij betaamd met verstand en minder met emotie en verschillende standpunten. 

Ons verkiezingsprogramma is fantastisch geworden (al zeg ik het zelf) en staat vol met ideeën en plannen die door verschillende mensen zijn samengesteld. Ikzelf heb meegeschreven aan de hoofdstukken gemeente/bestuur, dienstverlening, veiligheid en economie, recreatie, toerisme. Zelf ben ik erg begaan met de verenigingen die Harlingen rijk is en met de lokale omroep RSH, waar ik vaste luisteraar van ben. Dankzij een suggestie van mij staat er in ons verkiezingsprogramma ook een stuk over de lokale media in de gemeente. 

De inwoners van de gemeente Harlingen zouden op het CDA moeten stemmen omdat wij echt luisteren naar onze inwoners. Zo zijn onze fractievergaderingen 1x per maand openbaar, zijn wij als fractieleden heel toegankelijk en baseren wij ons op de kernwaarden die wij van het CDA meekrijgen: solidariteit, rentmeesterschap, publieke gerechtigheid en gespreide verantwoordelijkheid. Samen met bekende begrippen als het gezin en verenigingen als de hoeksteen van de samenleving en op het gebied van cultuur, wonen, duurzaamheid en een gezonde economie heeft het CDA Harlingen het met de stad Harlingen en de dorpen Midlum en Wijnaldum het beste voor! 


Mijn lijfspreuk is: Be the miracle! 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Gerrit Jan de Vries: Harlingen blijft goed, wordt beter

09-03-2022

HARLINGEN - Ik ben sinds 2010 raadslid in Harlingen namens de VVD, en sinds 2014 fractievoorzitter.

Razende Roeland raast weer eens op volle toeren

09-03-2022

HARLINGEN - Het is weer tijd voor een donderdagavond met metal vitamine bij Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

PvdA Harlingen: Wijkschouw Trebolbuurt 7 maart

09-03-2022

HARLINGEN - Maandag was er weer een wijkschouw, deze keer in de Trebolbuurt.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation