Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

CDA Harlingen op werkbezoek naar Schooltuin Amsterdam

26-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag hebben de leden van de Harlinger CDA fractie, Hendrik, Sietse en Reynold, een werkbezoek gebracht aan een schooltuin in Amsterdam.

Afgelopen jaar heeft het CDA samen met een initiatiefneemster een initiatiefvoorstel ingediend om een schooltuin in Harlingen te realiseren.

 

“Op de schooltuin in Amsterdam zijn wij ontvangen door de Harlinger initiatiefneemster en hebben we kunnen zien hoe het in Amsterdam in de praktijk gaat. Tijdens ons bezoek waren er meerdere klassen aanwezig, die op de fiets naar de schooltuin kwamen en was de jaarlijkse wortelwedstrijd aan de gang. De leerling met de zwaarste wortel gaat naar huis met een wisseltrofee! Erg leuk om te zien hoe gemotiveerd alle leerlingen waren en hoe ze vol trots hun oogst lieten zien.”

 

Het mooie aan het initiatief in Amsterdam is, is dat naast basisscholen ook andere projecten met een maatschappelijk doel zijn betrokken. “Ook was er op het moment van het bezoek een vrouwengroep die één ochtend in de week met elkaar tuinieren en gezamenlijk koffiedrinken. Dit zijn allemaal vrouwen die voor een klein bedrag per jaar hier elkaar kunnen ontmoeten” aldus Sietse.  

 

Deze schooltuin in Amsterdam is opgebouwd met minimale middelen, bankjes zijn gemaakt van overbodige stoeptegels en oude zeecontainers worden gebruikt als opslaglocatie voor tuingereedschap. De kinderen worden ontvangen in een buiten lokaal en kunnen daar hun nette schoenen omwisselen voor laarzen en worden bijgepraat door hun docent over de activiteiten van de dag.

 

De lokale Harlinger CDA fractie hoopt dat in de toekomst dit ook in Harlingen gerealiseerd gaat worden. Op de website van het CDA Harlingen is het initiatiefvoorstel terug te lezen.

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

De Bibliotheek zorgt deze winter goed voor u!

26-09-2021

HARLINGEN - Bibliotheek Harlingen organiseert verschillende activiteiten met het oog op gezondheid en digitale hulp.

Cascomontage/VVH gaat roemloos ten onder in Groningen

26-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 25 september jl. moest en de heren van Cascomontage/VVH hun tweede wedstrijd gaan spelen tegen Lycurgus in Groningen.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 22 september - PvdA Harlingen

26-09-2021

HARLINGEN - Woensdagavond 22 september 2021, de eerste openbare raadsvergadering na het zomerreces.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok