Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Cascomontage/VVH verslaat DIOS

25-09-2021

HARLINGEN - Op vrijdagavond 17 september 2021 stond Cascomontage/VVH voor de eerste wedstrijd tegen DIOS uit Oldemarkt.

Voor de Harlingers zijn de verwachtingen dit seizoen hooggespannen. Het team heeft zich namelijk onder andere versterkt met Ewout Schat. Ewout begint hiermee aan zijn derde periode als speler in Harlingen. Henrijs Bernans leek afscheid te hebben genomen van het volleyballen omdat dit niet meer viel te combineren met zijn privé. Echter is hij ook dit seizoen beschikbaar voor het eerste herenteam. Naast deze twee mannen heeft ook Rutger Zoodsma zich bij VVH aangesloten. Rutger heeft de afgelopen jaren eredivisie gevolleybald in diverse Europese competities. Na afgelopen seizoen bij VBC Waremme in België te hebben gespeeld, heeft hij besloten zijn eredivisieloopbaan te beëindigen en op amateurbasis voor Cascomontage/VVH uit te gaan komen. Een welkome aanvulling. Het team staat dit seizoen onder leiding van Ous Spijkstra, een ervaren en gedreven trainer/coach die altijd gaat voor het ultieme doel. Met deze versterkingen heeft het team de sterkste passlijn en aanvalslijn in de regiodivisie. Hierdoor is zijn zij 1 van de favorieten voor de titel. Voor deze eerste wedstrijd begon Ous met buitenaanvallers Rutger Zoodsma en Marnik Agema, Floris Meijer en Sjoerd Tekstra op de middenas, spelverdeler Meindert Paul Kwast, diagonaal Reinier Kwast en libero Pieter Leijenaar. Daarnaast had Ous de beschikking over Jeroen Meijer, Rients Leijenaar, Rik Sijtsma en Henrijs Bernans. Ewout Schat is herstellende van een enkelblessure en kon dus niet deelnemen aan de wedstrijd.

 

Gedurende deze eerste wedstrijd kon je echt merken dat VVH zoekende was naar wedstrijdritme. Ook was het veel afstemmen tussen de vaste en nieuwe spelers. Hierdoor haalden de Harlingers over de hele wedstrijd gezien een redelijk niveau, maar het was geen sterke wedstrijd. Rik werd enkele malen ingebracht voor de service, om zodoende de passing van DIOS te ontregelen. Ook Henrijs betrad een aantal keer het veld om de passing en verdediging te versterken. Marnik haalde deze wedstrijd een hoog niveau met zijn aanval en werd ook geen enkele keer afgestopt. Door zijn enorme sprongkracht kon hij de bal telkens hard over de blokkering tegen de vloer timmeren. Ook Pieter speelde als libero een goede wedstrijd. Hij wist met zijn passing en reactiesnelheid in de verdediging van grote waarde te zijn voor het team. Het was geen zware wedstrijd en grote verschillen in setstanden werden in de eerste 3 sets niet gemaakt (22-25, 24-26 en 23-25). Pas in de laatste set ontdeed VVH zich van DIOS en zette als eindstand 17-25 op het scorebord.

 

Het basisniveau zal de komende weken omhoog moeten om de verwachtingen, die er aan dit seizoen kleven waar te kunnen maken. De aanvalskracht die er in deze ploeg zit moet er de komende weken meer uit gaan komen. Wel was al zichtbaar dat de passlijn sterk verbeterd is ten opzichte van afgelopen seizoen. Die straalt door met name Rutger en Henrijs veel rust uit. Toch heeft Cascomontage/VVH de eerste 5 punten opzak en staat hierdoor op de eerste plaats in de competitie.

 

Op zaterdag 25 september 2021 zullen de Harlingers afreizen naar Groningen om het op te gaan nemen tegen Lycurgus. De wedstrijd zal om 18.30 uur van start gaan in sporthal Beijum. 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Noorderkwartier viert Burendag!

25-09-2021

HARLINGEN - Op zaterdag 25 september vieren we de Nationale Burendag!

Optreden Wiebe & Wijtze live bij Omroep RSH!

25-09-2021

HARLINGEN - De Weinstube gaat vandaag vanaf 16.00 uur terug in de tijd!

Laat maar wapperen!

25-09-2021

HARLINGEN - Ben je trots op Harlingen en wil je bijdragen aan het promoten van onze stad?

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns