Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Cascomontage/VVH in eigen huis te sterk voor Set-Up

23-10-2022

HARLINGEN - Zaterdag 22 oktober moest het eerste herenteam aantreden tegen Set-Up uit IJsselmuiden.

Vorige week werd er een sterke overwinning behaalt tegen Vovem ‘90 in Emmeloord. Deze week moesten de mannen het doen zonder Hessel Wijbenga, welke verhinderd was. Ous Spijkstra stelde in de eerste set Marnik Agema en Henrijs Bernans op als buitenaanvallers, Sjoerd Tekstra en Floris Meijer als middenaanvallers, Ewout Schat als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Rients Leijnaar als libero. Meindert Paul Kwast en Rik Sijtsma waren de reservespelers.

 

De eerste set vlogen de mannen van Cascomontage uit de startblokken. Ze namen door goede serveseries en harde aanvallen een grote voorsprong van 11-3. Hierna deden de mannen zichzelf wat tekort en kamen de bezoekers uit IJsselmuiden weer terug in de set en werd de afstand verkleind tot een 17-14 in het voordeel van de Harlingers. Hierna werden veel aanvallen uitgespeeld over Reinier en Marnik en kon zodoende toch de eerste set worden binnengehaald met 25-20.

 

De tweede set was het IJsselmuiden die een voorsprong van 1-6 nam. Hierdoor moesten de Harlingers zich in de wedstrijd gaan knokken. Het was Ewout die zijn team op sleeptouw nam. Door zijn harde werken bewoog hij ook zijn teamgenoten hetzelfde te gaan doen. Bij een stand van 14-17 kwam Meindert Paul in het veld voor Sjoerd om met zijn service het gat met Set-Up te dichten. Het werd meer dan dat want hij zorgde ervoor dat Cascomontage weer de leiding nam met 19-18. Doordat Ewout na Meindert Paul mocht serveren nam VVH definitief afstand en won ook de tweede set met 25-22.

 

De derde set was echt een offset voor VVH. Set-Up kwam op een 1-7 voorsprong, doordat VVH tot 3 keer toe een aanval buiten de lijnen bracht. De passing deze wedstrijd was niet stabiel waardoor Ewout veelal dezelfde keuzes moest maken. In de derde set waren de buitenaanvallers moegespeeld. Marnik werd rust gegund en Rik kwam in zijn plaats in het veld. Rik wist diverse keren de blokkering van Set-Up te omzeilen. Ook Meindert Paul kwam 2 keer in het veld voor Sjoerd voor de service om de opgelopen schade recht te zetten. Echter ging de set met 18-25 naar de bezoekende partij.

 

De laatste set zorgde voor een spannend climax. Ook in deze set kwam VVH weer op een 1-6 achterstand en moest wederom in de achtervolging. De passing was echt onder de maat en het leek er lang op dat VVH ook deze set verliezend zou gaan afsluiten. Rik kwam halverwege de set in het veld voor Henrijs. Meindert Paul kwam ook in het veld voor Sjoerd om zowel met zijn service en rust aan het net verschil te kunnen maken. Zo scoorde hij meteen 2 punten die hij met veel gevoel in het veld van Set-Up wist te plaatsen. Meindert Paul, Ewout en Floris wisten met hun services het verschil te verkleinen. Dit lukt wel maar ook nu wist Set-Up gemakkelijk weer weg te lopen. Rik werd weer het veld uit gewisseld om vervolgens bij een stand van 19-22 weer ingewisseld te worden voor Reinier voor de service. Rik deed dit fantastisch. Door zijn service en goed verdedigend werk door de mannen van Cascomontage kwam VVH langs zij. Door een kill-block van Ewout op de buitenaanvaller van IJsselmuiden zakte het zelfvertrouwen weg en werd ook deze set met de service van Rik gewonnen met 25-22 en zodoende de wedstrijd met 3-1.

 

Het hele team was in extase door de prestatie die in de laatste set werd geleverd. Cascomontage kwam natuurlijk terug uit verslagen positie. Door de 2e overwinning van dit seizoen staat VVH nu op een derde plek in de competitie. Wel zal er de komende weken meer aandacht moeten worden besteed aan de passing om zodoende op de buitenkant meer ruimte te kunnen creëren. Cascomontage/VVH speelt ook volgende week thuis om 19.00 uur tegen HeVoc uit Heerenveen. Ook dan zullen de mannen vol gaan voor de winst.  

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Exstador zaalvoetbal jeugdtoernooi

23-10-2022

HARLINGEN - Zaalvoetbalvereniging Exstador wil het zaalvoetbal een nieuwe impuls geven en organiseerde afgelopen vrijdag een Exstador zaalvoetbal jeugdtoernooi.

Zondag 23 oktober: Bokkentocht Harlingen!

23-10-2022

HARLINGEN - 5 locaties, 5 biertjes én 5 hapjes.

Reacties

Wellheat Shop Wellheat Shop Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda
Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wellheat Shop Wellheat Shop Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje