De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Cascomontage/VVH heren 1 behaalt 7 punten in 3 wedstrijden

06-10-2020

HARLINGEN - De eerste gespeelde drie wedstrijden van dit seizoen zijn allemaal geëindigd in 5-setters.

Maximale uit de contributie

Bij het spelen van 5 sets duurt de wedstrijd extra lang en vraagt het enorme focus en inzet van beide teams. We kunnen terugkijken op 3 wedstrijden met vechtlust, pieken en dalen. We gaan terugkijken naar de laatste twee wedstrijden die tegen IJsselmuiden heren 2 en AVC-heren 1.

 

Vechtlust en spanning

Vorige week vrijdag reden de mannen van Cascomontage VVH Heren 1 richting IJsselmuiden voor de tweede wedstrijd van dit seizoen. Echter ontbraken er een aantal mannen bij deze kruistocht. Reinier Kwast had last van een hardnekkige blessure en Meindert Paul Kwast was verhinderd voor deze pot. Dit betekende dat Jeroen Meijer in de tweede wedstrijd van dit seizoen de hoofdpositie op de spelverdeling op zich moest nemen. Het beukijzer op de diagonaalpositie (Reinier) ontbrak dus en deze rol werd deze dag vervuld door Rik Sijtsma. Floris Meijer was geblesseerd aan zijn pink en Rients Leijenaar speelde eveneens niet mee vanwege ziekte. Sjoerd Tekstra en Stefan de Jong stonden op de mid-posities. Marnik Agema en Henrijs Bernans stonden klaar voor de buitenaanval. Passbaas, Pieter Leijenaar, stond op zijn vertrouwde libero-positie. Tot slot nam Klaas Leijenaar vandaag de coaching op zich, terwijl hij ook nog op papier stond als speler.

 

Er ontbraken een aantal spelers en de wedstrijd stond op een vrijdag ingepland. Allemaal feiten die normaal gezien niet in het voordeel werken. Ondanks deze nadelige elementen, begonnen de mannen van Cascomontage VVH heren 1 vol goede moed aan de wedstrijd. Jeroen Meijer wist een voorsprong te realiseren van 5 – 0 met alleen zijn service. Tot de stand van 12 – 12 waren beide teams aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op. Helaas viel onze aanval op de buitenkant tegen en kregen we een serie lastige services te verwerken. Vanaf dat punt ging het heel snel. Deze set eindigde in een pittige nederlaag. 15 – 25 voor Set Up.

 

Klaas begon deze 2e set met dezelfde 6 mannen. Dit bleek een goede keuze te zijn. De buitenkant wist, met Marnik en Henrijs, meer te scoren en de mannen op de midden wisten ervoor te zorgen dat er veel dreiging op bleef, waardoor de blokkering van IJsselmuiden op de buitenkant niet kon worden dichtgezet. Ook Rik Sijtsma sloeg de ballen op diagonaal hard binnen. Met overtuigend spel wisten de mannen van VVH de set naar zich toe te trekken. De service was stabiel en er werd in de verdediging gevochten als leeuwen. De set eindigde in het voordeel van VVH met 25 – 23.

 

De 3e set zag er net zo goed uit. De verdediging stond als een huis en vooral Marnik sloeg de ballen bijna door de vloer heen. Aan het einde van de set bracht coach Klaas Leijenaar zichzelf in om te serveren. Dit bleek een gouden beslissing te zijn. De bal viel bij Set Up op de grond en de set werd verzegeld met een 21 – 25 overwinning.

 

Set vier begon slordig. VVH wist goed terug te komen en kreeg veel kansen. Helaas werden deze niet voldoende benut door onze aanvalslinie, en ging deze set met 20 – 25 naar Set Up. Dit betekende wederom een 5-setter.

 

Jeroen liet aan het team weten dat hij last had van zijn bovenbeen. Het springen en rennen ging steeds minder. Toch wilde hij graag doorspelen. De mannen van Cascomontage heren 1 voelden kansen hier in IJsselmuiden. Er werd sterk aan deze set begonnen. Door goed serveerwerk, sterke verdediging en verwoestende aanvallen wisten we de set aan het einde toch overtuigend te winnen met 15 – 11. De vreugde binnen het team was enorm. Een uitwedstrijd winnen tegen een sterke tegenstander met 4 man minder, is een fantastische prestatie.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Collectanten Nierstichting halen 3384 euro op in Harlingen

06-10-2020

HARLINGEN - Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting.

Eerste kampioenen fc Harlingen een feit

06-10-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen JO11-1 mag zich najaarskampioen 2020 noemen!

Café Tuinzicht Winnaar Harlinger Bedrijven Sponsor Competitie 2020

06-10-2020

HARLINGEN - Ondanks het coronavirus waar ook het vliegprogramma door gewijzigd werd, organiseerde P.V. Ons-Genoegen toch nog weer een Bedrijven Sponsor Kampioenschap.

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus