Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Cascomontage/VVH H1 vergeet zichzelf te belonen

02-03-2020

HARLINGEN - Op zaterdag 29 februari 2020 traden de volleyballers van Cascomontage/VVH H1 thuis aan tegen Banzo/Side-Out uit Slagharen.

In Slagharen werden de Harlingers echt afgeslacht door Side-Out en kwamen er niet aan te pas. Echter was het nieuwe eerste herenteam van VVH totaal nog niet op elkaar ingespeeld en had ook met Meindert Paul Kwast een nieuwe onervaren spelverdeler. Nu inmiddels al richting het einde van het seizoen lijkt het team zijn draai gevonden te hebben. Er zit meer lijn in het spel van de Harlingers en wordt bij tijd en wijle mooi volleybal gespeeld. Toch bevinden de Harlingers zich in een lastige positie. De laatste wedstrijd uit werd verloren tegen Rouveen. Een nieuwe nederlaag zou ervoor zorgen dat VVH echt in degradatienood zou komen. Reinier Kwast werd aan het begin van de tweede helft van de competitie benaderd om mee te spelen in verband met het tekort aan spelers door blessures en ziekte. Maar Reinier is nu een belangrijke speler binnen het team geworden om degradatie te komen.

 

De eerste set stuurde trainer/coach Simon Deschamps de volgende mannen het veld in: Op de buitenaanval Rients Leijenaar en Marnik Agema als buitenaanvallers, Sjoerd Tekstra en Klaas Leijenaar als middenaanvallers, Meindert Paul Kwast als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Pieter Leijenaar als libero. Pieter is sinds enige weken de libero en voert deze taak zeer goed uit en is echt in vorm. Aanvoerder Hedzer Wiersma startte de eerste naast Simon aan de kant. Tijdens deze wedstrijd waren Henrijs Bernans en Rik Sijtsma niet beschikbaar wegens een blessure en ziekte. Side-Out nam echt heel duidelijk het initiatief in de eerste set. Met veel servedruk wisten zij de thuisploeg dermate onder druk te zetten dat de passing niet of nauwelijks bij Meindert Paul aan kwam. Hedzer werd nog ingezet voor Rients om het tij te keren, maar dat mocht niet meer baten. VVH moest de eerste set laten aan de bezoekers met 12-25.

 

Voorafgaand aan de tweede set werd er door een van de spelers de volgende opmerking gemaakt: “Het positieve is dat we zo slecht als we nu aan het passen zijn, nooit een hele wedstrijd kunnen volhouden”. Deze uitspraak bleek in de tweede set zeker waar. Simon startte met dezelfde mensen als de eerste set. De passing lag een stuk beter waardoor er ook een aantal keren Sjoerd om de midden kon worden aangespeeld. Echter zat er achter de service van de Harlingers te weinig druk waardoor Side-out naar harte lust op alle posities aan kon vallen. Ook hierdoor ging de tweede set naar Side-Out met 21-25.

 

In de derde en de vierde set lieten beten de mannen van Cascomontage meer en meer van zich af en namen in beide sets echt brutaal de leiding. Echter werd de derde set net niet door VVH binnengesleept. Een keiharde sprongservice van Renier werd door Side-Out van de vloer gehaald en naar hun middenaanvaller gespeeld deze aanval werd door Klaas gekeerd maar de bal verdween net aan de buitenkant van de zijlijn. Hierna sloegen de mannen uit Slagharen toe en pakten ook deze set met 26-28. In de vierde set werd in de laatste fase van de wedstrijd een tactisch bal op de lijn uitgezien door de scheidsrechter en ging ook deze set naar de mannen van Side-Out met 23-25.

 

Na afloop van de wedstrijd was er frustratie bij de mannen van Cascomontage. Ze waren tweemaal zo dichtbij setwinst en hadden gezien het spel van de laatste twee sets ook echt recht op twee punten. Na afloop vertelde trainer/coach Simon Deschamps: “Het is echt zonde dat we hier verliezen met 0-4, terwijl we op basis van de twee laatste sets echt wel punten hadden verdiend. Maar goed we moeten ook realistisch zijn we hebben de aflopen weken door ziekte en blessures maar met 6 man getraind, terwijl we 11 man op papier hebben. We hebben nog niets met een teamopstelling kunnen doen. Dan is het tijdens zo’n wedstrijd redden wat er te redden valt. Maar je start tegen zo’n tegenstander meteen al met een fikse achterstand. Dat kon je ook zien. De passing was in de eerste set ver onder de maat en in de service wisten tijdens deze wedstrijd alleen Marnik en Meindert Paul series te maken. Als je alles bij elkaar optelt verlies je hier terecht, maar het blijft wel zuur”.

 

Cascomontage/VVH H1 speelt dit seizoen nog 7 wedstrijden. Hierin zullen de spelers zich moeten realiseren dat elke wedstrijd nu een finale is. Alles zullen ze moeten geven om ook volgend seizoen in de derde divisie uit mogen komen. Ook zal het thuispubliek hierin een belangrijke rol spelen. De heren hebben die steun echt nodig om weer vertrouwen te krijgen en boven zichzelf uit te kunnen stijgen om zo mooie dingen te laten zien. De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden tegen Dios uit Oldemarkt. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 7 maart om 19.00 uur in de Waddenhal. Hopelijk met een mooi resultaat.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

VVH Dames 1 pakt weer 4 punten!

02-03-2020

HARLINGEN - Na twee weken vrij te hebben gehad mochten we vandaag weer in het trouwe blauw.

Ruime en verdiende overwinning fc Harlingen

02-03-2020

HARLINGEN - In een winderig Leeuwarden namen MKV'29 en fc Harlingen het tegen elkaar op.

HMHC Nieuws

02-03-2020

HARLINGEN - HMHC Heren beginnen met winst na winterstop.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation