Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Cascomontage/VVH doet zichzelf tekort tegen Captain Kangaroo

17-11-2019

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mochten de mannen Cascomontage/VVH thuis aantreden tegen het uit Haaksbergen afkomstige Captain Kangaroo.

Op papier zou het een lastige wedstrijd moeten zijn, omdat de gasten op een verdienstelijke tweede plaats stonden en VVH zich op een 10e plek in de derde divisie bevindt. Echter was er teleurstelling nadat de wedstrijd groot, omdat er nog zeker voor de Harlingers een vijfde set in had gezeten. Trainer/coach Simon Deschamps stuurde de eerste set de volgende mannen het veld in. Rients Leijenaar en Marnik Agema als buitenaanvallers, Sjoerd Tekstra en Klaas Leijenaar als middenaanvallers, Meindert Paul Kwast als spelverdeler, Rik Sijtsma als diagonaal en Hedzer Wiersma als libero. Henrijs Bernans, Pieter Leijenaar begonnen op de bank. Pieter Leijenaar kampt al langer met een lichte beenblessure en was maar beperkt inzetbaar. 

 

De eerste set begon erg matig, waardoor Captain Kangaroo vrij eenvoudig een ruime voorsprong kon nemen van 1-6. Het lijkt voor de Harlingers erg moeilijk om tijdens een wedstrijd zelfinitiatief te nemen en het spel te bepalen. Bij elke eerste set tegen elk team ging tot nu toe verloren. Hierdoor moeten de Skûtsjeboys in de achtervolging, waardoor er meteen veel druk op de spelers komt te staan om te moeten presteren. De passing was niet op orde, waardoor er veelal voorspelbare keuzes in de setups door Meindert Paul moest worden gemaakt. Halverwege werd Rients gewisseld en kwam Henrijs binnen de lijnen. Hierdoor kwam er in de passing meer rust en zekerheid en kon VVH zich weer in de wedstrijd spelen. Echter was het te laat en wonnen de gasten de eerste set met 17-25.

 

De tweede set leken de mannen van Cascomontage te zijn warmgedraaid. Bij tijd en wijle lieten zij echt hun tanden zien. Met name de aanvallen van Marnik, Rik en Henrijs en de blokkerende acties van Klaas zorgden ervoor dat VVH deze set de leiding nam met 17-13. Echter was het hierna voorbij en kwamen er steeds meer foutjes in het spel van de thuisploeg. Kangaroo trok vol door en de aanvallen van hun diagonaalspeler niet te houden. De tweede set viel dan ook ten prooi aan de gasten met 22-25.

 

De derde set was VVH heer en meester. Hedzer Wiersma leverde veel goede passes af waardoor Meindert Paul steeds vaker de aanvallers voor een eenmansblokkering kon zetten. Dit zorgde ervoor dat er harde klappen werden uitgedeeld. Marnik, Rik en Rients hadden allemaal een goede service in huis waardoor VVH uitliep naar een 22-19. Ook werd Pieter verschillende keren ingebracht om de passing te verbeteren en hierdoor werd de passing nauwkeuriger. Echter kwam VVH nog wel in de problemen en werd de set bijna uit handen gegeven. Toch lieten de Harlingers het niet zo ver komen en sleepte de set binnen met 26-24. Een gejuich ging op. Het harde werken en knokken werd uitbetaald in een welverdiend punt.

 

Voor het begin van de vierde set had VVH het gevoel dat er meer in zat. De gasten uit Haaksbergen waren duidelijk vermoeid en VVH oogde veel fitter. De teams waren ondanks dit gegeven wederom aan elkaar gewaagd. Als je naar het spel van beide ploegen keek, zag je niet dat het de nummer 2 tegen de nummer 10 was wat op het programma stond, er was namelijk geen verschil te zien. Toch was VVH deze set qua passing een stuk onverzorgder. Doordat de servicepassing niet bij de spelverdeler uit kwam moest het spel over de buitenkanten uit worden gespeeld. Er waren in totaal 9 passes die niet tot goede setup konden worden omgetoverd. Dit verschil had VVH setwinst kunnen opleveren en een verdiende vijfde set. Echter was het Kangaroo die ook deze set naar zich toe wisten te halen met 26-28.

 

Achteraf gezien had er meer ingezeten voor Cascomontage/VVH. De teleurstelling was dan ook groot, aangezien er we kans was op meer. Qua spel zal er meer uit de passing gehaald moeten gaan worden. Hier valt de winst in te halen. Qua mindset moeten de Harlingers ook stappen gaan maken. Als de eerste set halverwege is beginnen de mannen pas te spelen en moeten daardoor voortdurend in de achtervolging. Eigenlijk zal het zo moeten zijn dat de mannen niet alleen zeggen dat ze vanaf het begin er bovenop zitten maar dit ook moeten uitstralen. Als VVH dit voor elkaar krijgt dan zullen er veel wedstrijden gewonnen worden. De eerstvolgende wedstrijd is thuis op zaterdag 23 november 2019 om 19.00 uur.              

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Start actieweek Zeerobben

17-11-2019

HARLINGEN - Goedemorgen inwoners van Harlingen e.o.

Sint en z'n Pieten zijn in de stad!

17-11-2019

HARLINGEN - Sinterklaas en zijn Pieten hebben zaterdagmiddag voet aan wal gezet in Harlingen.

Respect!

17-11-2019

HARLINGEN - Internationaal topscheidsrechter Björn Kuipers wordt nog steeds regelmatig geconfronteerd met verruwing in het gedrag van spelers.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Greenart Production Greenart Production Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie