Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 20, 21 én 22 september verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Spaar voor keukenmessen!

Spaar voor keukenmessen!

Bij PLUS Lunenborg kun je nu sparen voor 6 verschillende keukenmessen van Jamie Oliver. De actie loopt t/m 21 sept. 2019.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Casco Montage/ VVH verliest in extremis in eigen huis

21-11-2018

HARLINGEN - Het eerste herenteam van VVH Harlingen begint de laatste weken steeds beter te spelen en dit levert mooi wat punten op in de strijd om in de tweede divisie te blijven.

Casco Montage/ VVH verliest in extremis in eigen huis Casco Montage/ VVH Heren 1.

Afgelopen weekend kwam Madjoe uit Enkhuizen op bezoek en dit bleek een zeer taaie tegenstander. Ondanks dat VVH bij vlagen erg goed speelde, moest het de overwinning aan de bezoekers laten.

 

In set één begon Jeroen Meijer voor het eerst dit seizoen in de basis op de spelverdeling positie. Helaas functioneerde de rest van het team niet zoals het moest, want het regende passfouten bij VVH, waardoor hij weinig kon klaarspelen als spelverdeler. De eerste set was zodoende een prooi voor de Enkhuizenaren en ook in set twee (waarin Koen Sikkema en Ewout Schat weer hun opwachting maakten in de Harlinger ploeg) was het Madjoe die de winst pakte.

 

In set drie was VVH beter bij de les. De servedruk (van met name Ewout Schat en Meindert Paul Kwast) ging omhoog en aanvallend werden meer punten gescoord, doordat libero Hedzer Wiersma nagenoeg foutloos de passing verzorgde. Een groot minpunt wat genoemd moet worden, was het optreden van de eerste scheidsrechter. Dat deze integer en oprecht floot (geen partij voortrok) was geen punt van discussie. Hij maakte echter zoveel onjuiste beslissingen dat het ertoe leidde dat iedere 3 á 4 punt één van de twee teams bij de scheidsrechter stond om te klagen. Meerdere touchéballen en netfouten werden over het hoofd gezien en wanneer een bal in de buurt van een zij- of achterlijn kwam, kreeg het team die het hardste juichte het punt. VVH bleek in set drie iets beter met dit randgebeuren om te gaan, want met een harde aanval van Marnik Agema werd de derde set gewonnen (28-26).

 

Set vier speelde VVH vervolgens een nagenoeg perfecte set, al werden er op einde nog wat te veel onnodige foutjes gemaakt. Ewout spelverdeelde erg nauwkeurig en zette zijn aanvallers hiermee dikwijls voor een éénmansblokkering en één keer zelfs een “nulblok.” De set werd een eenvoudige prooi voor Harlingen (25-15) waardoor een vijfsetter werd afgedwongen.

 

In deze vijfde set was Harlingen echter niet scherp. Wederom maakte de scheidsrechter enkele fouten waardoor VVH gefrustreerd werd en dikwijls nog een punt verprutste. Een voorsprong (11-8) werd mede hierdoor weggegeven en op 11-13 werd na een in de blokkering geslagen bal uit frustratie tegen het dak geslagen. Het gevolg was dat de bal lek was, maar dit had VVH pas door toen Reinier Kwast op 12-14 serveren moest. Toen het fluitsignaal klonk, riep deze naar de scheidsrechter dat de bal lek was. Toen de scheids hier niet op reageerde, sloeg hij toch maar snel op, maar de lekke bal haalde amper het net. 12-15, dus de wedstrijd was afgelopen. VVH kon praten wat het wou, maar de scheidsrechter wou niet een dubbel fout geven vanwege overmacht, want Reinier “had dat eenmaal niet moeten serveren.” Een door scheidsrechterlijke dwalingen gedomineerde wedstrijd, kwam zodoende op een wel erg toepasselijke wijze ten einde.

 

Een 2-3 nederlaag was dus het resultaat voor de ploeg van trainer Yke van der Wal. Dat de overwinning niet over de streep werd getrokken, was voor “De Skûtsjeboys” uiteraard teleurstellend, maar toch was de ploeg best trots naderhand. Na een 0-2 achterstand in sets, vertoonde de Harlinger ploeg veerkracht en vechtlust en werd de stand gelijkgetrokken. Als VVH dit stukje energie en overtuiging ook in de komende wedstrijden weet op te brengen, is er een goede kans op het pakken van punten. Komend weekend mag de ploeg het opnemen tegen promovendus SVI in Zwolle.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Elke donderdag Koopavond-Menu bij De Lachende Koe

21-11-2018

HARLINGEN - Elke donderdag is het koopavond in de Harlinger binnenstad en bij eetcafé De Lachende Koe serveren ze de komende tijd een zeer voordelig Koopavond-Menu.

Doarp Europa van Tryater bij KTF Harlingen uitverkocht

21-11-2018

HARLINGEN - De locatietheatervoorstelling Doarp Europa van Tryater die op zaterdag 24 november om 20:00 uur te zien is bij Kraanverhuur Transport Friesland aan de Lange Lijnbaan 61 in Harlingen is uitverkocht.

Ben je helemaal fan van Ray-Ban brillen?

21-11-2018

HARLINGEN - Goed nieuws, want op vrijdag 23 (Black Friday) én zaterdag 24 november kun je bij Peter Kuiper, voor oog en oor je slag slaan als je op zoek bent naar een nieuwe Ray-Ban zonnebril of correctiemontuur.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg