Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
RSH & Trebol presents:

RSH & Trebol presents:

Zaterdag 26 oktober: Harlinger middag & Sloopfeest!
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
Bestuursleden gezocht

Bestuursleden gezocht

Stichting Harlingen Open Golf is op zoek naar nieuwe bestuursleden met passie voor de sport!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Casco Montage/ VVH verliest in extremis in eigen huis

21-11-2018

HARLINGEN - Het eerste herenteam van VVH Harlingen begint de laatste weken steeds beter te spelen en dit levert mooi wat punten op in de strijd om in de tweede divisie te blijven.

Casco Montage/ VVH verliest in extremis in eigen huis Casco Montage/ VVH Heren 1.

Afgelopen weekend kwam Madjoe uit Enkhuizen op bezoek en dit bleek een zeer taaie tegenstander. Ondanks dat VVH bij vlagen erg goed speelde, moest het de overwinning aan de bezoekers laten.

 

In set één begon Jeroen Meijer voor het eerst dit seizoen in de basis op de spelverdeling positie. Helaas functioneerde de rest van het team niet zoals het moest, want het regende passfouten bij VVH, waardoor hij weinig kon klaarspelen als spelverdeler. De eerste set was zodoende een prooi voor de Enkhuizenaren en ook in set twee (waarin Koen Sikkema en Ewout Schat weer hun opwachting maakten in de Harlinger ploeg) was het Madjoe die de winst pakte.

 

In set drie was VVH beter bij de les. De servedruk (van met name Ewout Schat en Meindert Paul Kwast) ging omhoog en aanvallend werden meer punten gescoord, doordat libero Hedzer Wiersma nagenoeg foutloos de passing verzorgde. Een groot minpunt wat genoemd moet worden, was het optreden van de eerste scheidsrechter. Dat deze integer en oprecht floot (geen partij voortrok) was geen punt van discussie. Hij maakte echter zoveel onjuiste beslissingen dat het ertoe leidde dat iedere 3 á 4 punt één van de twee teams bij de scheidsrechter stond om te klagen. Meerdere touchéballen en netfouten werden over het hoofd gezien en wanneer een bal in de buurt van een zij- of achterlijn kwam, kreeg het team die het hardste juichte het punt. VVH bleek in set drie iets beter met dit randgebeuren om te gaan, want met een harde aanval van Marnik Agema werd de derde set gewonnen (28-26).

 

Set vier speelde VVH vervolgens een nagenoeg perfecte set, al werden er op einde nog wat te veel onnodige foutjes gemaakt. Ewout spelverdeelde erg nauwkeurig en zette zijn aanvallers hiermee dikwijls voor een éénmansblokkering en één keer zelfs een “nulblok.” De set werd een eenvoudige prooi voor Harlingen (25-15) waardoor een vijfsetter werd afgedwongen.

 

In deze vijfde set was Harlingen echter niet scherp. Wederom maakte de scheidsrechter enkele fouten waardoor VVH gefrustreerd werd en dikwijls nog een punt verprutste. Een voorsprong (11-8) werd mede hierdoor weggegeven en op 11-13 werd na een in de blokkering geslagen bal uit frustratie tegen het dak geslagen. Het gevolg was dat de bal lek was, maar dit had VVH pas door toen Reinier Kwast op 12-14 serveren moest. Toen het fluitsignaal klonk, riep deze naar de scheidsrechter dat de bal lek was. Toen de scheids hier niet op reageerde, sloeg hij toch maar snel op, maar de lekke bal haalde amper het net. 12-15, dus de wedstrijd was afgelopen. VVH kon praten wat het wou, maar de scheidsrechter wou niet een dubbel fout geven vanwege overmacht, want Reinier “had dat eenmaal niet moeten serveren.” Een door scheidsrechterlijke dwalingen gedomineerde wedstrijd, kwam zodoende op een wel erg toepasselijke wijze ten einde.

 

Een 2-3 nederlaag was dus het resultaat voor de ploeg van trainer Yke van der Wal. Dat de overwinning niet over de streep werd getrokken, was voor “De Skûtsjeboys” uiteraard teleurstellend, maar toch was de ploeg best trots naderhand. Na een 0-2 achterstand in sets, vertoonde de Harlinger ploeg veerkracht en vechtlust en werd de stand gelijkgetrokken. Als VVH dit stukje energie en overtuiging ook in de komende wedstrijden weet op te brengen, is er een goede kans op het pakken van punten. Komend weekend mag de ploeg het opnemen tegen promovendus SVI in Zwolle.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Elke donderdag Koopavond-Menu bij De Lachende Koe

21-11-2018

HARLINGEN - Elke donderdag is het koopavond in de Harlinger binnenstad en bij eetcafé De Lachende Koe serveren ze de komende tijd een zeer voordelig Koopavond-Menu.

Doarp Europa van Tryater bij KTF Harlingen uitverkocht

21-11-2018

HARLINGEN - De locatietheatervoorstelling Doarp Europa van Tryater die op zaterdag 24 november om 20:00 uur te zien is bij Kraanverhuur Transport Friesland aan de Lange Lijnbaan 61 in Harlingen is uitverkocht.

Ben je helemaal fan van Ray-Ban brillen?

21-11-2018

HARLINGEN - Goed nieuws, want op vrijdag 23 (Black Friday) én zaterdag 24 november kun je bij Peter Kuiper, voor oog en oor je slag slaan als je op zoek bent naar een nieuwe Ray-Ban zonnebril of correctiemontuur.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen