Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Casco Montage/VVH sluit 2017 goed af

18-12-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het jaar op het programma voor de ploeg van trainer Richard Kumbangsila.

In eigen huis moest VVH Harlingen het opnemen tegen het tweede team van DIO Bedum.

 

Met Marnik Agema en Koen Sikkema als buitenaanvallers, Stefan de Jong en Sjoerd Tekstra als midaanvallers, Reinier Kwast als diagonaal, Johannes Bult als spelverdeler en Ewout Schat als libero begon VVH de wedstrijd. Op de bank zaten Meindert Paul Kwast, Rik Sijtsma en Rients Leijenaar. VVH begon wat te geforceerd aan de wedstrijd. Er werden enkele onnodige fouten gemaakt in de serve en aanval, waardoor DIO naar 4-7 uitliep. Een driemeter-aanval van Reinier bezorgde VVH het punt, waarna Stefan mocht serveren. Dit deed hij uitstekend, want hij serveerde maar liefst 10(!) keer. DIO passte erg zwak en bij een goede pass stond er vaak een goede blokkering bij De Skûtsjeboys. De gecreëerde voorsprong werd door VVH nog wat uitgebreid naar het einde van de set, waardoor de set met 25-15 eenvoudig werd gewonnen.

 

Het nette, gedisciplineerde spel van VVH in set één werd in set twee helaas niet voortgezet. Na een aanvalsfout en twee netfouten van Harlingen, werd het ook slordiger in de Harlinger passing. Dit had z’n weerslag op het gehele spel, want Johannes kreeg het daardoor niet voor elkaar een scorende oplossing te vinden. VVH werd op een dikke achterstand gezet (6-16). Meindert Paul en Rik betraden vervolgens het veld voor Sjoerd en Marnik en dit had een positieve invloed op het spel. Zo ging de servedruk omhoog en was het in de servepass en verdediging ook stabieler. De inhaalslag kwam echter te laat, waardoor de set met 20-25 naar de bezoekers ging.

 

In set drie had VVH haar spel weer beter op de rit. De servepass van Koen, Ewout en Meindert Paul was uitstekend, waardoor VVH de side-outs vrij eenvoudig wist binnen te halen. DIO gaf in deze set goed tegenstand, maar maakte nét wat meer eigen fouten. Ze pasten ook veel wissels toe, wat hun spel juist negatief beïnvloede. Na een opstootje aan het einde van de set tussen enkele spelers, waren het de Harlingers die het meest koelbloedig waren. Door enkele harde aanvallen via de buitenkanten, ging de set met 25-20 naar de thuisploeg.

 

In voorgaande wedstrijden liet VVH het bij een 2-1 voorsprong nog wel eens afweten. Daarom werd hier voor set vier hard op gehamerd, maar toch begonnen de Harlingers weifelend. In de aanval was het wat te slapjes en in de blokkering en verdediging was VVH vaak een stapje te laat. Na 6-9 achter te hebben gestaan, begon VVH haar spel te verbeteren. Via Reinier en Koen werden de ballen weer harder tegen de grond geslagen en ook Marnik, die binnen de lijnen kwam voor Rik, scoorde enkele harde aanvallen. VVH kwam terug en liep uit naar een 18-15 voorsprong. Koen moest even later helaas het veld verlaten vanwege een blessure aan zijn knie, maar het hinderde het spelbeeld niet: VVH was de sterkere en bleef de punten binnenslaan. Met 25-20 ging de set en daarmee de wedstrijd naar Harlingen.

 

Een mooie 3-1 overwinning dus om het jaar mee af te sluiten. Na enkele goede wedstrijden van Harlinger zijde, waarin niet gewonnen werd, wist de ploeg zich deze week dus wel te belonen.  De komende weken blijft de ploeg uiteraard hard trainen om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Op 13 januari start de ploeg het nieuwe jaar met een uitwedstrijd tegen de nummer vier: Rivo Rijssen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwe slogan: Harlingen, welkom aan zee!

18-12-2017

HARLINGEN - Maandagavond 18 december is de nieuwe slogan oftewel 'het Merk Harlingen' door de gemeente Harlingen, Harlingen Promotion en VVV Harlingen gepresenteerd.

Prijswinnaars 1e trekking HOV Winter Stempelactie 2017

18-12-2017

HARLINGEN - De eerste trekking van HOV Winter Stempelactie 2017 heeft plaatsgevonden.

Sander Jilderts en Eline Ligthart snelsten bij 1000 meter

18-12-2017

HARLINGEN - De sportmastersafdeling van zwemvereniging de Vikings was er dit winterseizoen vroeg bij met het houden van het traditionele 1000meter-kampioenschap.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen