TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Casco Montage / VVH mag nog flink aan de bak

18-09-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend mocht het vlaggenschip van Volleybal Vereniging Harlingen eindelijk ‘voor het echie’ het veld in.

In eigen Waddenhal kwamen Set-Up IJsselmuiden, EVV Elburg en CSV Zwolle langs voor de eerste ronde van de Nationale Beker.

 

De nieuwe trainer/coach Richard Kumbangsila kon deze dag beschikken over z’n volledige tienkoppige selectie en liet deze kans niet onbenut om veelvuldig te wisselen in posities en opstellingen. Dat er nog veel werk te verzetten is voor wat betreft vastigheid en het reduceren van fouten bleek naarmate de dag vorderde.

 

In de eerste wedstrijd van de dag tegen Set Up bleek VVH vooral passend en serverend de mindere. Set-Up, dat afgelopen jaar gepromoveerd is naar de tweede divisie, speelde fris en onbevangen. Aanvallend was het niet slecht wat de Harlingers lieten zien, maar op eigen serve werd te weinig druk gezet, waardoor Set Up kon doen wat het wou. De 0-2 nederlaag was daarom meer dan terecht.

 

Na het verlies in de eerste wedstrijd waren de verwachtingen in wedstrijd twee tegen 1ste divisionist EVV ook een stuk gematigder en dit bleek al snel terecht te zijn. De foutenlast aan Harlinger zijde was hoger dan bij de bezoekers en ook serverend-passend was VVH de mindere. Ondanks enkele oplevingen, was het EVV die een strakke 0-2 overwinning wist te pakken.

 

De laatste “best-of-three” wedstrijd van de dag was tegen de mannen van CSV Zwolle. Tegen deze ploeg heeft VVH al vele prachtige wedstrijden gespeeld, waardoor de beide teams elkaar erg goed kennen. Dit bleek ook wel aan het spel. De rally’s duurden langer dan in voorgaande partijen en teams hadden hun serveplan en blokkering goed staan. CSV wist de eerste set te pakken, maar in de tweede doorgang was het VVH die beter voor de dag kwam en de winst pakte. Set drie werd vervolgens dramatisch begonnen door “De Skûtsjeboys” (8-3 achterstand), maar de ploeg kwam terug en uiteindelijk zelfs als eerste op matchpoint. Deze werd niet verzilverd, waarna CSV doordrukte naar de winst.

 

Een dag zonder overwinning – toch iets wat de mannen van VVH vooraf niet verwacht hadden. De eigen foutenlast in serve, pass en aanval was echter zo hoog dat in alle drie de wedstrijden de tegenstander de bovenliggende partij was en zodoende terecht won. Het was echter wel leerzaam voor trainer en spelers en het is duidelijk waar de komende weken de nadruk op moet liggen.

 

Aanstaande zaterdag is de kans op revanche tegen één van de tegenstanders die VVH deze dag trof. Om 19.00 uur zal dan gespeeld worden in IJsselmuiden tegen Set Up.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Leerlingen Maritieme Academie Harlingen spelen slachtoffer

18-09-2017

HARLINGEN - Afgelopen donderdag vond de rampenoefening van Veiligheidsregio Fryslân plaats in Harlingen op de N31.

Halve Maen doet Harlingen aan

18-09-2017

HARLINGEN - Maandagmiddag 18 september is Nederlands enig zeilende 17e-eeuwse VOC-museumschip in Harlingen gearriveerd.

Officiële opening BSO Het Kleine Prinsje in Harlingen door wethouder Hein Kuiken

18-09-2017

HARLINGEN - Op zaterdag 23 september opent de BSO (Buitenschoolse Opvang) van Het Kleine Prinsje in Harlingen officieel haar deuren.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe