De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Burgum pakt de punten in boeiend duel tegen Zeerobben

21-09-2020

HARLINGEN - Eindelijk los.

Burgum pakt de punten in boeiend duel tegen Zeerobben Foto: Frans Bode.

Vol verwachting keken vriend en vijand uit naar de eerste confrontatie in de eerste klasse E. Hoe hangt de vlag er na een half jaar bij. Onder werkelijk ideale omstandigheden met op 3 kaarten na alle 250 plaatsen rondom het veld door aandachtig toeschouwer bezet, kwamen de gasten het beste uit de startblokken en namen al vroeg een voorsprong. Zeerobben herpakte zich uitstekend, maar moest in de 82ste minuut toch het hoofd buigen voor de sterke debutant uit Burgum.

 

Sterke start Burgum

Na een nerveuze start van beide zijden, kwamen de gasten uit een hoekschop in de 5 e minuut op een 0 – 1 voorsprong. Alex Bosma kopte de corner in de voeten van Robert Stelpstra en die aarzelde niet. Zeerobben was van deze domper van slag en moest het initiatief aan de bezoekers laten. Spits David van der Pol stond op een eilandje en kreeg nauwelijks de gelegenheid om gevaarlijk te worden. Burgum daarentegen wist elke keer spits Stelpstra te bereiken. Zij waren dan ook het dichtst bij een doelpunt. Voorlangs en over behoedde de groen witten van een grotere achterstand.  De voor de uitgevallen Gustavo van der Veen ingevallen Dylan Drent was er nog het dichtstbij, zijn inzet ging net naast. Een terechte voorsprong dus.

 

Zeerobben herpakt zich knap

De tweede helft beloofde een ommekeer. Scherper en het winnen van de tweede bal zorgde voor een overwicht van de gastheren. Kwam Curtrick Gonzalez een teenlengte te kort op een lage voorzet van Jan Dommerholt. Kort hierop verscheen toch de 1 – 1 op het scorebord.  Hoge bal van Drent in het strafschopgebied werd panklaar gelegd door Jan Dommerholt op de pantoffel van Godert Attema, Snoeihard kogelde hij binnen. Kansen en mogelijkheden deden zich nu voor in de zestien van keeper Tolman. Het leek erop, dat Zeerobben zou doordrukken en de winst zou pakken. Terug koppen van Elzinga eindigde vlak voor de doellijn in de handen van Tolman. Jan Dommerholt passeerde in de zestienzijn tegenstander en gaf een gave voorzet aan Gonzalez. Zijn te slappe inzet kon nog gered worden. Aan de andere kant kwam Zeerobben goed weg op een kopbal van Stelpstra, naast.  Er ontstond een open wedstrijd, waarin beide teams voor de overwinning gingen. Dylan Drent leek de matchwinner te worden na een verre pass van Armando Zwart op Jan Dommerholt. Jan gaf een harde, lage breedtepass op Dylan, zijn harde inzet belandde net naast.

 

Uit de lucht vallen

Uit een totaal ongevaarlijke situatie kwamen de Burgumers toch op 1 – 2. Harmen Vlietstra probeerde het eens van zo’n 25 meter en pardoes plofte de bal achter de verbouwereerde Bosje. Met nog tien minuten te gaan gooide trainer Zandink alles op de aanval, echter zonder resultaat. De gasten kregen nog wel een paar dotten van kansen, maar “vergriemden “die tot ontsteltenis van trainer Henk Konings en zijn trawanten. Een heerlijk pot voetbal eindigde in zuur verlies voor de thuisclub, met een beetje geluk was een puntje mogelijk geweest, het mocht niet zo zijn.

 

Eerste klap geen daalder waard

De kop is eraf. Zeerobben had met name de eerste helft moeite met het spel van FC Burgum en hield de achterstand beperkt. In de tweede helft tapten de Harlingers uit een ander vaatje. En leek zelfs winst tot de mogelijkheden te behoren. De 1 – 2 viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht, maar over de uitslag valt niet te twisten. Volgende week op naar vv Groningen, dat niet speelde i.v.m. afgelasting vanwege corona bij Blauw Wit’34. De genomen maatregelen door het bestuur ter voorkoming van besmetting op het Oostersportpark pakten goed uit, aldus jeugdvoorzitter Herke de Groot.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Robert Stelpstra (5 min); 1 – 1 Godert Attema (53 min); 1 – 2 Harmen Vlietstra (82 min)

 

Zeerobben: Jouke Bosje; Gustavo van der Veen (20 min Dylan Drent); Armando Zwart; Patrick Amels; Tim Oosterbaan; Adnan Jarjour; Cutrick Gonzalez; Ane Schaap (76 min Koen Attema); David van der Pol; Godert Attema; Jan Dommerholt (82 min. Cyrus Boerman)

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Toneelgezelschap Midlum toch nog op de planken

21-09-2020

HARLINGEN - Vijf spelers met de regisseuse plus drie assistenten midden op de weg in het dorp.

RoXa Duurzaam Advies kampioen bedrijvensponsor Jonge-Duiven Tour 2020

21-09-2020

HARLINGEN - Al tal van jaren organiseert P.V. Ons-Genoegen een bedrijvensponsorvluchtencompetitie.

Fc Harlingen 1 nipt onderuit

21-09-2020

BAKKEVEEN - Het leek zondag wel een zomerdag in Bakkeveen waar fc Harlingen 1 haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen speelde tegen vv Bakkeveen.

Reacties

Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Greenart Production Greenart Production De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Visie Events Visie Events Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg