Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Burgum pakt de punten in boeiend duel tegen Zeerobben

21-09-2020

HARLINGEN - Eindelijk los.

Burgum pakt de punten in boeiend duel tegen Zeerobben Foto: Frans Bode.

Vol verwachting keken vriend en vijand uit naar de eerste confrontatie in de eerste klasse E. Hoe hangt de vlag er na een half jaar bij. Onder werkelijk ideale omstandigheden met op 3 kaarten na alle 250 plaatsen rondom het veld door aandachtig toeschouwer bezet, kwamen de gasten het beste uit de startblokken en namen al vroeg een voorsprong. Zeerobben herpakte zich uitstekend, maar moest in de 82ste minuut toch het hoofd buigen voor de sterke debutant uit Burgum.

 

Sterke start Burgum

Na een nerveuze start van beide zijden, kwamen de gasten uit een hoekschop in de 5 e minuut op een 0 – 1 voorsprong. Alex Bosma kopte de corner in de voeten van Robert Stelpstra en die aarzelde niet. Zeerobben was van deze domper van slag en moest het initiatief aan de bezoekers laten. Spits David van der Pol stond op een eilandje en kreeg nauwelijks de gelegenheid om gevaarlijk te worden. Burgum daarentegen wist elke keer spits Stelpstra te bereiken. Zij waren dan ook het dichtst bij een doelpunt. Voorlangs en over behoedde de groen witten van een grotere achterstand.  De voor de uitgevallen Gustavo van der Veen ingevallen Dylan Drent was er nog het dichtstbij, zijn inzet ging net naast. Een terechte voorsprong dus.

 

Zeerobben herpakt zich knap

De tweede helft beloofde een ommekeer. Scherper en het winnen van de tweede bal zorgde voor een overwicht van de gastheren. Kwam Curtrick Gonzalez een teenlengte te kort op een lage voorzet van Jan Dommerholt. Kort hierop verscheen toch de 1 – 1 op het scorebord.  Hoge bal van Drent in het strafschopgebied werd panklaar gelegd door Jan Dommerholt op de pantoffel van Godert Attema, Snoeihard kogelde hij binnen. Kansen en mogelijkheden deden zich nu voor in de zestien van keeper Tolman. Het leek erop, dat Zeerobben zou doordrukken en de winst zou pakken. Terug koppen van Elzinga eindigde vlak voor de doellijn in de handen van Tolman. Jan Dommerholt passeerde in de zestienzijn tegenstander en gaf een gave voorzet aan Gonzalez. Zijn te slappe inzet kon nog gered worden. Aan de andere kant kwam Zeerobben goed weg op een kopbal van Stelpstra, naast.  Er ontstond een open wedstrijd, waarin beide teams voor de overwinning gingen. Dylan Drent leek de matchwinner te worden na een verre pass van Armando Zwart op Jan Dommerholt. Jan gaf een harde, lage breedtepass op Dylan, zijn harde inzet belandde net naast.

 

Uit de lucht vallen

Uit een totaal ongevaarlijke situatie kwamen de Burgumers toch op 1 – 2. Harmen Vlietstra probeerde het eens van zo’n 25 meter en pardoes plofte de bal achter de verbouwereerde Bosje. Met nog tien minuten te gaan gooide trainer Zandink alles op de aanval, echter zonder resultaat. De gasten kregen nog wel een paar dotten van kansen, maar “vergriemden “die tot ontsteltenis van trainer Henk Konings en zijn trawanten. Een heerlijk pot voetbal eindigde in zuur verlies voor de thuisclub, met een beetje geluk was een puntje mogelijk geweest, het mocht niet zo zijn.

 

Eerste klap geen daalder waard

De kop is eraf. Zeerobben had met name de eerste helft moeite met het spel van FC Burgum en hield de achterstand beperkt. In de tweede helft tapten de Harlingers uit een ander vaatje. En leek zelfs winst tot de mogelijkheden te behoren. De 1 – 2 viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht, maar over de uitslag valt niet te twisten. Volgende week op naar vv Groningen, dat niet speelde i.v.m. afgelasting vanwege corona bij Blauw Wit’34. De genomen maatregelen door het bestuur ter voorkoming van besmetting op het Oostersportpark pakten goed uit, aldus jeugdvoorzitter Herke de Groot.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Robert Stelpstra (5 min); 1 – 1 Godert Attema (53 min); 1 – 2 Harmen Vlietstra (82 min)

 

Zeerobben: Jouke Bosje; Gustavo van der Veen (20 min Dylan Drent); Armando Zwart; Patrick Amels; Tim Oosterbaan; Adnan Jarjour; Cutrick Gonzalez; Ane Schaap (76 min Koen Attema); David van der Pol; Godert Attema; Jan Dommerholt (82 min. Cyrus Boerman)

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Toneelgezelschap Midlum toch nog op de planken

21-09-2020

HARLINGEN - Vijf spelers met de regisseuse plus drie assistenten midden op de weg in het dorp.

RoXa Duurzaam Advies kampioen bedrijvensponsor Jonge-Duiven Tour 2020

21-09-2020

HARLINGEN - Al tal van jaren organiseert P.V. Ons-Genoegen een bedrijvensponsorvluchtencompetitie.

Fc Harlingen 1 nipt onderuit

21-09-2020

BAKKEVEEN - Het leek zondag wel een zomerdag in Bakkeveen waar fc Harlingen 1 haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen speelde tegen vv Bakkeveen.

Reacties

The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Visie Events Visie Events