Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Burgemeester en wethouders stellen de Kalender tegen armoede 2022 vast

07-03-2022

HARLINGEN - Het college van Harlingen heeft de Kalender tegen armoede 2022 vastgesteld.

In die kalender zijn alle maatregelen opgenomen die het college de afgelopen jaren heeft getroffen en dit jaar nog neemt om de situatie van Harlingers met lage inkomens -en hun kinderen- te verbeteren.

 

Goede schulddienstverlening

Het college kiest in de agenda voor aanvullende financiële regelingen en goede schulddienstverlening. Maar zeker niet uitsluitend. “We kiezen voor een stevige integrale aanpak. Zaken als goede huisvesting, het sociaal – economisch actieprogramma en een omgeving die jongeren sociaal en cultureel uitdaagt, dragen daar ook aan bij. Tegengaan van armoede vraagt een lange adem en lossen we niet op met kortetermijnbeleid’, aldus wethouder Schoute.

 

De Kalender tegen armoede is tot stand gekomen nadat het Fries Sociaal Planbureau (FSP) vorig jaar de zogenaamde Strategiescan Inclusieve Samenleving heeft uitgevoerd. Met die scan ontstond een beeld van de uitdagingen van de inwoners van Harlingen op sociaal-economisch gebied en hun vermogen om die aan te gaan. Vervolgens zijn er verschillende strategieën gekozen voor de aanpak van armoede.

 

Lokale samenleving

Al met al geeft dit de gemeente inzicht in de sterke kanten en ontwikkelpotentie van de Harlingse samenleving. “Harlingers zijn harde werkers en willen veel doen, ook voor de lokale samenleving, maar laten zich soms ontmoedigen door bureaucratie en regeltjes. We weten dat nu, en houden daar ook in onze aanpak rekening mee. Uiteindelijk wil je iedereen met je armoedebeleid bereiken en dan is het belangrijk dat we weten hoe we dat het beste kunnen doen”.

 

Wethouder Schoute geeft aan dat 2022 niet alleen een uitvoeringsjaar is, maar dat tegelijkertijd wordt gewerkt aan een nieuw armoedebeleidskader voor 2023 en verder. Daarbij zullen inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeenteraad worden betrokken.

 

U kunt de kalender tegen armoede en de toelichting hiervan hieronder downloaden als PDF. 

 

Kalender tegen armoede 2022

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Present Noordwest Friesland doet mee aan NLdoet

07-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver, dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet.

Dicht bij het vuur verwarm je het best

07-03-2022

HARLINGEN - Dit was één van de oneliners van Bas de Gaay Fortman, oorspronkelijk PPR-voorman, maar vanaf 1989 prominent GroenLinkser.

Kandidaten PvdA Harlingen: Vol passie wil Greet de Groot – Stoker werken aan een bloeiend en sociaal Harlingen

07-03-2022

HARLINGEN - Mijn naam is Greet de Groot – Stoker, geboren en getogen in Harlingen en in ons mooie stadhuis getrouwd met een echte Ouwe Seun.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok