Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Broken Jug verhuist naar nieuwe plek

22-09-2021

HARLINGEN - In het weekend van 1 oktober wordt de Broken Jug verplaatst van de tijdelijke locatie naar zijn nieuwe plek op de kop van de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg.

Broken Jug verhuist naar nieuwe plek Verlichting in Broken Jug op basis van het getij ©Joachim de Ruijter

Dit meesterwerk van wereldberoemd kunstenaar Frank Stella is niet te missen, zijn uitbundige en indrukwekkende vormen trekken al van grote afstand de aandacht. Bovendien is dit unieke kunstwerk in Harlingen verlicht op basis van het getij. De invloed van eb en vloed is namelijk gevisualiseerd op het enorme sculptuur. Met de plaatsing van de Broken Jug is Harlingen, Noordwest Friesland en de provincie Friesland een nieuwe landmark rijker. Werk te volgen via webcam maandag 20 september zijn de voorbereidende werkzaamheden voor het kunstwerk Broken Jug gestart.

 

Planning

Op vrijdag 24 september worden de poeren (fundatie) van het kunstwerk geplaatst. In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 oktober wordt het kunstwerk verplaatst van zijn tijdelijke locatie naar de locatie bij de langparkeerterreinen. Bij harde wind wordt het vervoer met 24 uur uitgesteld. Op zaterdag 2 oktober wordt het kunstwerk door drie kranen op de poeren geplaatst. Vanaf maandag 4 oktober tot ongeveer vrijdag 15 oktober wordt de bestrating aangebracht.

 

Wegafsluitingen

Vrijdagavond 1 oktober wordt de Lange Lijnbaan afgesloten van circa 23:00 uur tot circa 24:00 uur. Het betreft hier het gedeelte van de achteruitgang bij Nesta tot aan de Zuidwalweg.

  • Zaterdagnacht 2 oktober is de Zuidwalweg afgesloten van circa 0:00 uur tot circa 01:00 uur. Het betreft hier het weggedeelte Lange Lijnbaan tot de Nieuwe Vissershaven.
  • Het verkeer van en naar Harlingen wordt omgeleid via de Haulewei en Harlingerstraatweg. De beide wegafzettingen geldt ook voor de fietsers op de fietspaden.

 

Over Frank Stella

De Amerikaanse kunstenaar Frank Stella staat bekend om zijn minimalistische schilderijen en driedimensionale werken. Hij slaagde erin om zijn vorige exposities te tentoonstellen in het Museum of Modern Art in New York, maar ook in Europa én Azië. Daarnaast ontving hij in 2009 de National Medal of Arts door de destijds gekozen president Barack Obama.

 

Broken Jug

Frank Stella heeft veel tijd en passie toegewijd aan het vervaardigen van de Broken Jug. Om de Broken Jug te maken, heeft de kunstenaar metalen materialen gebruikt om uiteindelijk een sculptuur te kunnen creeëren van maar liefst veertien meter hoog en 45 ton zwaar. Aanvankelijk zou het kunstwerk geplaatst worden naast een stadion in Miami, maar het enthousiasme ontbrak daar. Na een poging om hem in het Franse stadje Cherbourg te plaatsen, dat uiteindelijk stuk liep op hoge kosten, zou het kunstwerk via Harlingen terug naar Amerika worden gestuurd. In onze havenstad werd hij nog tot in de details gepolijst, maar na de inzet van Joop Mulder veranderde alles.

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Razende Roeland raast weer met nieuwe bands en nieuwe muziek

22-09-2021

HARLINGEN - Na een terugblik op een album uit 1991, is het donderdagavond weer tijd om de ether van Omroep RSH en Radio Eenhoorn te vullen met nieuwe muziek uit de metal scene.

HMHC nieuws

22-09-2021

HARLINGEN - Hierbij weer een nieuwsflits van de Harlinger Mixed Hockey Club.

Slag van Makkum in recordtijd voor de Vuurzee

22-09-2021

HARLINGEN - Zaterdagochtend rond 9:00 uur verzamelde de bemanning van roeisloep ‘de Vuurzee’ zich bij jachtwerf Ouwehand te Harlingen.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen