Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Brief wethouder Paul Schoute

27-03-2020

HARLINGEN - Brief van wethouder Paul Schoute aan inwoners, ondernemers, bestuurders van Harlingen.

Brief wethouder Paul Schoute Paul Schoute - wethouder economische zaken en werk & inkomen

Beste inwoners van de gemeente Harlingen, ondernemers, bestuurders,

 

Sinds enige weken teistert het Coronavirus ook de gemeente Harlingen. Zorgen over gezondheid, vragen over wat we nog wél en niet meer kunnen doen, en de impact van deze crisis op onze samenleving in z’n geheel, houden ons nu allemaal bezig. Zaken die tot voor kort normaal waren, staan de laatste tijd opeens op de helling. Sociale contacten moeten tot een minimum beperkt worden, en dat is wennen, ongemakkelijk en moeilijk. Maar het is wél nodig om de verspreiding van het virus af te remmen.

 

Het raakt ook in het bijzonder de kwetsbaren in onze gemeenschap, de mensen die juist extra aandacht behoeven: ouderen, mensen met een zwakke gezondheid, mensen die alleen zijn. Laten we hen wat vaker bellen, een berichtje sturen...laat weten dat je aan hun denkt. Het is mooi om te zien dat op allerlei gebied er spontane acties op gang komen voor mensen in nood. Lof en hulde voor alle vrijwilligers die zich daar voor inzetten. En uiteraard verdienen de zorgmedewerkers ons respect en diepe bewondering voor het harde en goede werk dat ze deze dagen moeten verrichten. Je ziet het vaker langs komen, maar bedenk nog maar eens dat een procentueel groot percentage van de zorgmedewerkers besmet is geraakt! Door het werk dat ze doen. Een diepe buiging is op z’n plaats.

 

Daarnaast zijn natuurlijk ook ondernemers en anderen getroffen. Ondernemers wiens zaken op last van de overheid gesloten zijn, maar ook ondernemers die hun omzet zien dalen, omdat de klandizie terugloopt, boekingen zijn gecanceld, organisatoren wiens evenement is afgelast, sportverenigingen en culturele instellingen die hun activiteiten moeten stoppen. Langzaam maar zeker vertraagt het dagelijkse leven steeds meer. Met alle gevolgen van dien. Sociale gevolgen, maar ook financiële.

 

Het kabinet heeft al verscheidene hulpmaatregelen bekend gemaakt en deze maatregelen worden nu uitgewerkt. Als gemeente Harlingen proberen we er ook zo goed mogelijk voor u te zijn, u waar mogelijk bij te staan in deze moeilijke tijd. We nemen daarom lokaal ook extra maatregelen om met u mee te denken, u te helpen. Deze maatregelen zijn te vinden op de gemeentelijke website en elders in deze krant. Aangezien er bijna per dag weer zaken veranderen, vragen we u de gemeentelijke website regelmatig te bezoeken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en veranderingen.

 

Voor al deze lokale maatregelen geldt: mocht in de loop van het jaar blijken dat er verdergaande acties en tegemoetkomingen noodzakelijk zijn dan kijken we daar, waar mogelijk en gewenst, in samenspraak met belangenverenigingen, serieus naar.

 

Ook de collega wethouders zijn op hun werkgebied druk bezig om te zien waar we mogelijk verlichting kunnen bieden. Komende weken zult u op deze plek ook van hen horen hoe de gemeente de helpende hand probeert toe te steken.

 

Op naar betere tijden en sterkte in de komende periode. Denk om elkaar en blijf gezond!

 

Paul Schoute - wethouder economische zaken en werk & inkomen

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

In Memoriam Liesbeth List bij Omroep RSH

27-03-2020

HARLINGEN - Omroep RSH zal in verband met het overlijden van Liesbeth List, een herhaling uitzenden van het programma "Het Portret".

Het Alternatief 60: Viva la Vida Vanavond weer het Alternatief in deze bange dagen

27-03-2020

HARLINGEN - We worden dagelijks op de hoogte gehouden van het aantal besmettingen, het aantal doden, het aantal bedden op de IC en de stand van zaken in de rest van de wereld.

HarlingenBezorgt: Ondernemers komen naar je toe!

27-03-2020

HARLINGEN - De Harlinger winkelstraten zijn door het coronavirus een stuk leger dan normaal.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock
Greenart Production Greenart Production Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje