Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Brief wethouder Paul Schoute

27-03-2020

HARLINGEN - Brief van wethouder Paul Schoute aan inwoners, ondernemers, bestuurders van Harlingen.

Brief wethouder Paul Schoute Paul Schoute - wethouder economische zaken en werk & inkomen

Beste inwoners van de gemeente Harlingen, ondernemers, bestuurders,

 

Sinds enige weken teistert het Coronavirus ook de gemeente Harlingen. Zorgen over gezondheid, vragen over wat we nog wél en niet meer kunnen doen, en de impact van deze crisis op onze samenleving in z’n geheel, houden ons nu allemaal bezig. Zaken die tot voor kort normaal waren, staan de laatste tijd opeens op de helling. Sociale contacten moeten tot een minimum beperkt worden, en dat is wennen, ongemakkelijk en moeilijk. Maar het is wél nodig om de verspreiding van het virus af te remmen.

 

Het raakt ook in het bijzonder de kwetsbaren in onze gemeenschap, de mensen die juist extra aandacht behoeven: ouderen, mensen met een zwakke gezondheid, mensen die alleen zijn. Laten we hen wat vaker bellen, een berichtje sturen...laat weten dat je aan hun denkt. Het is mooi om te zien dat op allerlei gebied er spontane acties op gang komen voor mensen in nood. Lof en hulde voor alle vrijwilligers die zich daar voor inzetten. En uiteraard verdienen de zorgmedewerkers ons respect en diepe bewondering voor het harde en goede werk dat ze deze dagen moeten verrichten. Je ziet het vaker langs komen, maar bedenk nog maar eens dat een procentueel groot percentage van de zorgmedewerkers besmet is geraakt! Door het werk dat ze doen. Een diepe buiging is op z’n plaats.

 

Daarnaast zijn natuurlijk ook ondernemers en anderen getroffen. Ondernemers wiens zaken op last van de overheid gesloten zijn, maar ook ondernemers die hun omzet zien dalen, omdat de klandizie terugloopt, boekingen zijn gecanceld, organisatoren wiens evenement is afgelast, sportverenigingen en culturele instellingen die hun activiteiten moeten stoppen. Langzaam maar zeker vertraagt het dagelijkse leven steeds meer. Met alle gevolgen van dien. Sociale gevolgen, maar ook financiële.

 

Het kabinet heeft al verscheidene hulpmaatregelen bekend gemaakt en deze maatregelen worden nu uitgewerkt. Als gemeente Harlingen proberen we er ook zo goed mogelijk voor u te zijn, u waar mogelijk bij te staan in deze moeilijke tijd. We nemen daarom lokaal ook extra maatregelen om met u mee te denken, u te helpen. Deze maatregelen zijn te vinden op de gemeentelijke website en elders in deze krant. Aangezien er bijna per dag weer zaken veranderen, vragen we u de gemeentelijke website regelmatig te bezoeken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en veranderingen.

 

Voor al deze lokale maatregelen geldt: mocht in de loop van het jaar blijken dat er verdergaande acties en tegemoetkomingen noodzakelijk zijn dan kijken we daar, waar mogelijk en gewenst, in samenspraak met belangenverenigingen, serieus naar.

 

Ook de collega wethouders zijn op hun werkgebied druk bezig om te zien waar we mogelijk verlichting kunnen bieden. Komende weken zult u op deze plek ook van hen horen hoe de gemeente de helpende hand probeert toe te steken.

 

Op naar betere tijden en sterkte in de komende periode. Denk om elkaar en blijf gezond!

 

Paul Schoute - wethouder economische zaken en werk & inkomen

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

In Memoriam Liesbeth List bij Omroep RSH

27-03-2020

HARLINGEN - Omroep RSH zal in verband met het overlijden van Liesbeth List, een herhaling uitzenden van het programma "Het Portret".

Het Alternatief 60: Viva la Vida Vanavond weer het Alternatief in deze bange dagen

27-03-2020

HARLINGEN - We worden dagelijks op de hoogte gehouden van het aantal besmettingen, het aantal doden, het aantal bedden op de IC en de stand van zaken in de rest van de wereld.

HarlingenBezorgt: Ondernemers komen naar je toe!

27-03-2020

HARLINGEN - De Harlinger winkelstraten zijn door het coronavirus een stuk leger dan normaal.

Reacties

Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen