Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Brief wethouder Hein Kuiken

03-04-2020

HARLINGEN - Brief van wethouder Hein Kuiken aan stads- en dorpsgenoten van de gemeente Harlingen.

Brief wethouder Hein Kuiken Wethouder Hein Kuiken. Foto: Joachim de Ruijter

Beste stads- en dorpsgenoten,

 

De wereld is een surrealistische verblijfsplaats geworden. Dat geldt ook voor onze gemeente. Het is onvoorstelbaar hoe (de terechte angst voor) een virus, dat tot voor kort een klein probleem in China leek, nu onze samenleving bijna totaal ontwricht heeft. En het meest fnuikend is dat we met z’n allen totaal geen idee hebben over hoe en wanneer dit gaat eindigen. Hoelang gaan de berichten over het aantal ziekenhuisopnamen en het aantal slachtoffers nog door? Hoelang nog, voordat we onze naasten en geliefden weer kunnen bezoeken en omhelzen? Hoelang nog lege winkelstraten, gesloten cafés en annuleringsberichten van evenementen?

 

Nog nimmer in de laatste decennia is het bestaan en de bestaanszekerheid van zoveel mensen onzeker geweest. Allereerst zijn er, natuurlijk, de meest kwetsbare mensen waarvoor het virus een directe levensbedreiging vormt. Daarnaast is er de enorme economische en materiële schade als gevolg van deze crisis. Het is schrijnend om te zien hoe bijvoorbeeld hardwerkende ondernemers alles wat ze hebben opgebouwd, dreigen kwijt te raken. Tegelijkertijd vragen veel werknemers zich af of hun contract nog wordt verlengd, of ze over een tijdje nog werk en een inkomen hebben. We gaan een onzekere tijd tegemoet nu onze maatschappij frontaal is gebotst op het Coronavirus.

 

Toch zijn er in deze tijden ook nog kleine lichtpuntjes die het benoemen waard zijn. Als eerste ben ik blij met de grotere waardering die er lijkt te ontstaan voor mensen die werken in de publieke sector. Nu veel kinderen thuis zitten ervaren veel ouders aan den lijve hoeveel energie het vraagt om dag in dag uit goed onderwijs te geven aan onze kinderen. Verder kunnen we dagelijks op televisie volgen hoe personeel in de zorg een indrukwekkend gevecht levert om levens te redden.

 

Ik hoop dat wij als samenleving (met name de politiek) deze waardering langer weten vast te houden dan de duur van deze crisis en dat we de wensen van mensen die werkzaam zijn in de publieke sector serieuzer gaan nemen dan dat we dat de afgelopen jaren hebben gedaan.

 

Ook in mijn directe werkomgeving zie ik bewonderenswaardige veerkracht en aanpassingsvermogen. Hoewel de gemeente Harlingen in de aanpak van deze crisis geen grote rol speelt, werken onze medewerkers, soms op aangepaste wijze, door om de effecten van de crisis hier zoveel als mogelijk te beperken.

 

Voor het bedrijfsleven, groot en klein, is er een set maatregelen gepubliceerd die naar verwachting ook nog wel verruimd zal worden, afhankelijk van hoe de crisis zich ontwikkelt. We proberen nog steeds volop medewerking te verlenen aan bouwprojecten in de stad, om deze sector zoveel als mogelijk te ontzien, en de medewerkers van de buitendienst werken gewoon door aan een prettige openbare ruimte, ook al ervaart u die nu vaker vanachter uw voorraam.

 

Ook het gebiedsteam is nog steeds bereikbaar en probeert ondertussen veel mensen van hulp en ondersteuning te voorzien. Zo wordt er bijvoorbeeld in samenspraak met scholen, Veilig Thuis en jeugdzorg gekeken hoe we kinderen die zich in kwetsbare situaties bevinden het best kunnen helpen. Daar hebben ze nu de handen vol aan. 

 

We proberen er dus als gemeente Harlingen nog steeds voor u te zijn, ook al is het niet altijd meer mèt u. Laten we er ook in onze gemeenschap voor elkaar blijven zijn. Laten we oog hebben voor de mensen die we niet altijd meer zien. Samen komen we beter door, en sterker uit deze crisis.

 

Hein Kuiken

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

GGD Fryslân: Update zaterdag 4 april 12.00 uur

03-04-2020

HARLINGEN - Extra zorgcapaciteit voor coronapatiënten in Fryslân en de actuele cijfers omtrent de verspreiding van het coronavirus in onze provincie

Het Waddenfonds draagt 1,5 miljoen bij aan het project ‘Donkerte van het Waddengebied’

03-04-2020

HARLINGEN -1,5 miljoen voor project ‘De Donkerte van het Waddengebied’ in de drie waddenprovincies.

Harlingen verlengt winterregime watersport

03-04-2020

HARLINGEN - Brug- en sluisbediening: De bruggen en sluizen in Harlingen blijven tot nadere berichtgeving in de ‘winterstand’ en worden volgens het winterregime bediend.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis