RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Brief van Friese burgemeesters aan ondernemers

26-02-2021

HARLINGEN - Alle burgemeesters van Friesland hebben tezamen met de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân en de dijkgraaf van Wetterskip Fryslân een brief gestuurd naar alle Friese ondernemers.

Aan onze Friese ondernemers,
 
De Friezen hebben zich het afgelopen jaar op een bewonderenswaardige manier door de coronacrisis geworsteld. In het begin was het vooral de ziekte zelf die slachtoffers maakte. Maar meer en meer lijden mensen ook onder de gevolgen van de maatregelen: jongeren die niet naar school kunnen, ouderen die hun kinderen niet kunnen zien en ondernemers die het water steeds meer aan de lippen komt te staan.
 
En zo zitten we nu in een fase die misschien wel de meest ingewikkelde van de hele coronacrisis is. Vanuit gezondheidsperspectief is er weinig ruimte voor versoepeling, maar vanuit sociaal-maatschappelijk en economisch oogpunt is daar juist heel veel behoefte aan. We willen weer naar het werk of naar school, naar het theater, lekker een terrasje kunnen pakken of winkelen op zaterdag. Ondernemers willen hun deuren weer kunnen openen. We willen het leven weer oppakken. En ondertussen gaat het versoepelen van de maatregelen met kleine behoedzame stapjes. We horen van u als ondernemers: het is te weinig, te laat, te onduidelijk. Wat is nog het perspectief, waar blijft de stip aan de horizon?
 
En wij begrijpen uw zorgen en teleurstelling. Ogenschijnlijk lijkt het misschien goed te gaan; toch schuilt er onder de oppervlakte veel onuitgesproken leed. Sommige bedrijven zijn al sinds maart vorig jaar zonder onderbreking gesloten. Bij velen van u is het spaargeld op, hebt u uw pensioengeld aangesproken en sommigen van u grijpen naar laatste reddingsboeien, zoals uw eigen huis verkopen, de zaak verpanden of het bedrijf beëindigen. Friese ondernemers zijn trotse, hardwerkende mannen en vrouwen. Om dan te moeten erkennen dat je het niet meer redt, daar loop je niet snel mee te koop.
 
Tegelijkertijd zien we ook de onweerlegbare feiten van de weer toenemende besmettingscijfers. We hebben in het najaar gezien hoe snel het kan gaan. Dan lopen de IC’s vol en kunnen ook mensen met andere ernstige aandoeningen niet meer worden geholpen. We mogen het elkaar niet aandoen dat we daar weer in terecht komen. En met de besmettelijke Britse variant om ons heen, is dat geen ondenkbaar scenario. Terwijl we met het ene been langzaam maar zeker uit het coronamoeras stappen, staan we er met het andere nog midden in. Daarom is het nog te vroeg om alles weer mogelijk te maken.
 
Dat betekent echter niet dat wij, als Friese bestuurders, nu stil zitten. Samen met bestuurders van andere provincies vragen we nadrukkelijk aandacht voor u, de ondernemers. U bent onmisbaar voor een vitale mienskip, aantrekkelijke binnensteden en dorpen en een rijk verenigingsleven. Als gemeenten doen we alles om u tegemoet te komen en een vliegende start mogelijk te maken voor als er straks weer meer kan en mag. En met de Friese brancheorganisaties kijken we wat wél mogelijk is en zoeken we naar creatieve oplossingen. Zodra de besmettingscijfers afnemen en de regels dat toestaan willen we er meteen voor gaan. We roepen alle Friezen op om u te steunen door lokaal te kopen.
 
We gaan een aantal spannende weken tegemoet. Het wordt ongetwijfeld nog een hobbelige weg naar de zomer. Maar met het doorzettingsvermogen dat Friezen kenmerkt komen we hier samen met u doorheen en laten we de crisis achter ons. Daar geloven we in!
 
Sybrand Buma, burgemeester Leeuwarden en voorzitter Veiligheidsregio Fryslân
Luzette Kroon, dijkgraaf Wetterskip Fryslân
Klaas Agricola, burgemeester Dantumadiel
Oebele Brouwer, burgemeester Achtkarspelen
Jannewietske de Vries, burgemeester Súdwest Fryslân
Jeroen Gebben, burgemeester Tytsjerksteradiel
Johannes Kramer, burgemeester Noardeast-Fryslân
Harry Oosterman, burgemeester Ooststellingwerf
Jan Rijpstra, burgemeester Smallingerland
Tineke Schokker, burgemeester Vlieland
Roel Sluiter, burgemeester Harlingen
Leo Pieter Stoel, burgemeester Ameland
André van de Nadort, burgemeester Weststellingwerf
Caroline van de Pol, burgemeester Terschelling
Tjeerd van der Zwan, burgemeester Heerenveen
Ineke van Gent, burgemeester Schiermonnikoog
Ellen van Selm, burgemeester Opsterland
Fred Veenstra, burgemeester De Fryske Marren
Marga Waanders, burgemeester Waadhoeke

Algemeen Bedrijfsleven Corona Gemeente

Meer nieuws

Shoppen op afspraak!

26-02-2021

HARLINGEN - Het Zensa Moda team heeft er zin in!

6.200 Harlingers ontvangen brief over invullen keuze Donorregister

26-02-2021

HARLINGEN - 9 miljoen volwassenen hebben al eigen keuze ingevuld op donorregister.nl.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 8 - 2020

26-02-2021

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 22 t/m 26 februari 2021.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20