Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Boulegoed nieuwsflits

17-02-2022

HARLINGEN - Het Ouwe Seunen kampioenschap en NPC.

Het Ouwe Seunen kampioenschap.

Het eerste kampioenschap van 2022 in de Boulodrome werd gespeeld op 12 februari jl. Een mooi select gezelschap had de ijzeren ballen uit het vet gehaald en melde zich op zaterdagmorgen bij ons clubgebouw.

 

De vrijwilligers hadden alles weer op orde, de banen gesproeid en wedstrijd klaar. Heerlijke soep met ballen was er weer gemaakt, een vrolijke deun uit de boxen want het was Ouwe Seunen.

 

Ouwe Seun is de bijnaam van een Harlinger en naast een grote groep bewoners uit onze havenstad waren er ook teams uit Leeuwarden, Hilversum, Mildam, Hoorn, Sneek.

 

Na de poulefase zorgde het knock out systeem voor spanning, de teams moesten vol gas om een plek naar de halve finales te bewerkstelligen. Het ging er hard aan toe, heerlijke emoties, sportief spel, verrassende resultaten en lekkere ballen gehakt.

 

Jeu de boules is allang geen sport meer voor de oudere mensen, de jongste finalist van het kampioenschap was pas 15 jaar. Voor het eerst in 37 jaar was een finalist niet zo jong geweest, een mooie ontwikkeling die we blijven volgen. Het duurde even maar om 18.30 uur waren de winnaars bekend.

 

Poule A:             1ste plaats   Frea en Guus Vonck – Schipper uit Hilversum (de Gooiers)

                         2de plaats   Mark Norder en Jacob Huitsing uit Leeuwarden (Le Biberon)

Poule B:             1ste plaats   Hans Timmermans en Yves Rousel uit Leeuwarden (Le Biberon)

                         2de plaats   Ruud Warmerdam en Cees Minnema uit Harlingen (Boulegoed)

Poule C:             1ste Plaats   Marco Termaat en Ruud Derks uit Hoorn (de Bouledozers)

                         2de plaats   Dirk Koning en Jente Verhagen uit Harlingen (Boulegoed)

 

2022 moet een echt Jeu de Boules jaar worden met als een van de hoogtepunten het EK in Den Bosch, we hebben er zin in.

 

NPC: Het kampioenschap van Harlingen.

We waren het al zat, maar corona laat blijvende schade achter bij het beste jeu de boulesteam van Harlingen. Seizoen 2020/2021 in de NPC (Nationale Petanque Competitie) werd onderbroken door de corona-eisen, niets is erger als je dan bovenaan in deze competitie staat. Dit seizoen stonden we voor de winterstop wederom op de bovenste plaats, maar de lockdown deed de competitie op slot. Op 28 januari ontvingen we van de NJBB (onze bond) een mail bericht dat het team wat in ronde 7 op de 1ste plaats stond zich kampioen mocht noemen en promoveerde hiermee naar een hogere klasse.

 

Dus team Boulegoed 1: (Warner Stienstra, Annemarie Rietman, Bart Schoot, Rein Koning, Roelof v.d. Ploeg, Duco Boersma, Ruud Warmerdam en Joost Vis) is kampioen en promoveert.

 

Geweldig nieuws voor de veelzijdige Jeu de Boulesvereniging uit Harlingen. Voor het eerst in de historie van de club een kampioenschap behaald in de NPC, feest, bier, champagne …maar….helemaal niets. C o r o n a!

Voor het komend seizoen beloven we u dat we opnieuw een gooi gaan doen naar het kampioenschap in de NPC. Dan vieren we een dubbel feestje.

 

Onze zustervereniging uit Leeuwarden (Le Biberon) is met het 1ste team ook kampioen geworden en promoveert hiermee naar de hoogste klasse. Ook hun 2de team promoveert met een kampioenschap.

 

Met dit schrijven van dit bericht zijn de maatregelen bijna verdwenen en gaat alles weer van het slot. We nodigen u van harte uit om eens onze vereniging te komen bewonderen. Want ons wedstrijdteam is goed maar het recreatief boulen is toegenomen en is heel erg gezellig.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lichtschip start weer op!

17-02-2022

HARLINGEN - Aan boord van het opvallende rode radiolichtschip Jenni Baynton, dat een vaste ligplaats heeft aan de Zuiderpiersteiger in Harlingen, zijn gedurende de coronaperiode de werkzaamheden zo goed en zo kwaad als dat ging doorgegaan.

De senioren van fc Harlingen

17-02-2022

HARLINGEN - De thuiswedstrijd van Vrouwen 1 werd door tegenstander Scharnegoutum afgelast.

Samen met Wiebe op pad: De walrus terug? In een zeezwembad? (video)

17-02-2022

HARLINGEN - Op sien rondsje deur de stad ziet Wiebe in de Willemshaven de voorzitter van de PvdA, Willem de Graaf, staan.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns