Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bonuspunten voor Zeerobben in Winsum

23-04-2019

HARLINGEN - Op voorhand waren de Groningers favoriet en alles wat mee naar Harlingen zou gaan, zou meegenomen zijn.

Bonuspunten voor Zeerobben in Winsum De bal ligt in het net. Yander Zandbergen heeft diep in blessuretijd de 1-2 binnen gekopt. Brent de Groot schreeuwt het uit. De keeper weet dat hij alsnog verslagen is. Foto: Bert Drent.

Dat dit drie punten zouden worden leek lange tijd de verrassing te worden. In de 88 ste minuut scoorde Winsum nog de 1 – 1. In de “dying seconds” ging alsnog de winst naar Harlingen. Verdiend?? Qua kansen misschien nog wel, maar het balbezit en de dreiging was voor de runner-up. Deze keer had Zeerobben de wind mee.

 

Niet best

Op een droog en hobbelig veld konden beide teams niet zo goed met deze omstandigheden uit de voeten. Dat was waarschijnlijk de hoofdreden, waarom het voetbal bij vlagen aan beide kanten niet eerste klasse waardig was. De thuisclub ging hiermee nog het beste om, al resulteerde dat niet in kansen. Bij de bezoekers was de passing vaak ondermaats en kwamen veel spelers niet aan hun normale niveau toe. De tegenstander moest het doen zonder drie vaste basisspelers en daardoor ontbrak het bij de gastheren aan de beslissende eindpass. De kansjes waren er wel, maar keeper Joshua van Dijk pareerde o.a. een geplaatste inzet van Kristian Feenstra. Dylan Drent zag zijn schot gekeerd en Patrick Amels kopte uit een corner net naast. Ondanks de permanente druk op de verdediging nam Zeerobben de leiding. Higor da Silva maakte het zijn opponent zo moeilijk, dat de bal via Higor bij de volledig vrijstaande Dylan Drent kwam. Die wist daar wel raad mee en kogelde hard de 0 – 1 binnen. Winsum drong hierna nog wel aan, maar het defensieblok wist van geen wijken en gaven dus ook geen kans weg. Met deze kleine voorsprong brak de rust aan.

 

Venijn staart in de staart

Het veldspel werd er niet beter op en de thuisclub deelde in de malaise, ondanks weer een optisch overwicht. Veel lange ballen maakte het voor de toeschouwer er niet aantrekkelijker op en beide laatste linies regeerden het duel, maar de spanning vergoedde veel.. Uit het niets kregen de Winsumers de gelegenheid in de schoot geworpen om naast de bezoekende club te komen. Een gemakkelijk gegeven penalty werd echter terecht door Jacob de Vries geneutraliseerd, dus klemvast. Zeerobben deelde niet meer dan speldenprikjes uit, aan het juiste vervolg ontbrak het vooralsnog. Met nog een klein kwartier te spelen veerden de vele Harlinger toeschouwers op. Yander Zandbergen werd in de rug gelopen binnen de zestien, maar de strafschop kwam er niet, scheidsrechter Souhuwat zag het anders. Tot kort voor tijd leken de Harlingers de overwinning over de streep te trekken. Het lot besliste anders, uit een corner kopte voorstopper Hans Zwakenberg geheel vrijstaand de 1 – 1 binnen. Gezien het verloop van de wedstrijd konden alle toeschouwers met deze puntendeling leven. Maar Zeerobben dacht daar toch iets anders over en probeerde met een laatste krachtsinspanning toch nog een slot offensief eruit te persen. Patrick Amels kapte zich vrij en gaf vanaf links een gave voorzet op Yander Zandbergen, hij schampte de bal genoeg om doeltreffend te zijn, 1 – 2. Meteen hierna floot de referee voor het einde.

 

Succesvol vervolg

Je kunt beter met slecht voetbal 3 punten pakken, dan omgekeerd. Waar de groenwitten in de vorige duels met goed voetbal ook de winst pakten, was het deze middag minder, maar vergoedde de tomeloze inzet van alle spelers veel en dat leverde dan toch maar mooie puntjes op, noodzakelijk om buiten de gevarenzone van de nacompetitie te blijven. De komende twee weken is er geen competitievoetbal en mogen de spelers even bijkomen van de inhaalrace, om op 11 mei in de thuiswedstrijd tegen concurrent Gorecht de puntjes in Harlingen te houden en dus weer een stap dichter bij lijfsbehoud. De slotfase van de competitie dreigt weer net zo spannend te worden als vorig seizoen.

 

Scoreverloop: 0 – 1 Dylan Drent (25 m); 1 – 1 Hans Zwakenberg (88 m); 1 – 2 Yander Zandbergen (93 m).

 

Zeerobben: Jacob de Vries; Godert Attema; Pieter Westra; Patrick Amels; Brent de Groot; Albert Beuker; Marcel Visser; Kristian Feenstra; Dylan Drent; Yander Zandbergen; Higor da Silva (70 m David van der Pol).

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdoverzicht fc Harlingen

23-04-2019

HARLINGEN - Was het vorige week nog sneeuw, hagel en kou, afgelopen weekend was het ineens zomer!

Hema Harlingen: Koningsdag open van 8.30-17 uur!

23-04-2019

HARLINGEN - HEMA heeft een uitgebreide collectie Koningsdag artikelen om er op 27 april een topdag van te maken!

Publieksprijs voor Gerrit-Jan de Vries (VVD) en Marga Liefting (CU)

23-04-2019

HARLINGEN - Verslag van de raadsvergadering van 17 april 2019.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear