Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Vele handen maken licht werk

12-11-2021

HARLINGEN - Ik schreef op deze plaats al eens over de geweldige support die we krijgen van allerlei bedrijven en organisaties die de Tall Ships Races Harlingen een warm hart toedragen.

En daar zou ik zo weer een column mee kunnen vullen. Want er zijn steeds meer ondernemers die graag samenwerken of ons op een andere manier steunen. Zo heb ik, na een presentatie op een netwerkbijeenkomst van de regiomarketingorganisatie Bestemming Noardwest, vorige week mijn verzameling visitekaartjes weer flink uit kunnen breiden. Wat een enthousiasme en wat een mooie ideeën zijn daar weer geopperd door betrokken ondernemers uit de regio. Echt geweldig!

 

Minstens zo geweldig is de hulp die we aangeboden krijgen van vrijwilligers. Die bemensen nu vooral nog onze werkgroepen, die hard werken aan de voorbereiding op het evenement. Zo hebben we een werkgroep Publieks- en crewprogramma, die creatieve plannen smeedt voor de aankleding van ons festivalterrein, helemaal losgaat op de artiesten die de verschillende podia moeten vullen en spetterende activiteiten voor de crews van de schepen bedenkt. Heerlijk om iedere week het enthousiasme en de energie van deze groep creatieve organisatietalenten op kantoor te hebben.

 

Of neem nu onze werkgroep Operationele zaken, die zorg draagt voor alles dat op het water en aan de kades plaatsvindt. Van het zorgen voor technische en logistieke faciliteiten voor de schepen, tot aan de veiligheid in een kleine haven met heel veel vaarbewegingen. Ze overleggen met de douane en de havendienst, maken vaarschema’s voor de Sail In Parade, zorgen voor water- en brandstofbevoorrading en treffen nog heel veel meer -voor het publiek vaak onzichtbare- voorbereidingen om alle schepen volgend jaar te kunnen ontvangen. Een verantwoordelijke taak, die vrijwillig wordt uitgevoerd door professionals met een nautisch hart. Onmisbaar voor onze organisatie.

 

 

En dat is nog maar het begin. In aanloop naar 14 tot 17 juli 2022, zullen steeds meer vrijwilligers betrokken zijn bij de voorbereiding op- en organisatie van het evenement. En ze zijn allemaal even nodig en welkom. Het zullen er volgend jaar rond de 250 zijn. Ieder met een eigen taak en verantwoordelijkheid. Ieder vanuit zijn of haar persoonlijke betrokkenheid en het enthousiasme over de unieke gelegenheid om een groots evenement als de Tall Ships Races van binnenuit mee te maken. Om dat allemaal in goede banen te leiden, werken we met vrijwilligerscoördinatoren. Zij inventariseren aan de ene kant de behoefte van de organisatie en aan de andere kant de wensen, capaciteiten en ervaring van de vrijwilligers. En door dat zorgvuldig op elkaar af te stemmen, werken we volgend jaar weer met een topteam dat alle bezoekers van het evenement geweldige dagen bezorgt.

 

De komende tijd worden vrijwilligers die betrokken waren bij de vorige editie(s) benaderd met de vraag of ze ook volgend jaar weer willen helpen. En als duidelijk is welke vrijwilligers weer aanmonsteren, werven we aanvullend nieuwe vrijwilligers om zo het team compleet te maken. Ben je enthousiast en wil je je nu al aanmelden als nieuwe vrijwilliger? Mail dan naar vrijwilliger@harlingensail.com. Dan wordt binnenkort contact met je opgenomen om af te stemmen wat je zou willen doen en welke werkzaamheden we in de aanbieding hebben. En wellicht klinkt er dan straks vanaf de Willemshaven: Welkom aan boord!

 

Namens het team van Harlingen Sail,

 

Lieuwe Krol

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Leerlingen in Harlingen planten eigen voedselbosje en leren spelenderwijs over wat er groeit en bloeit

12-11-2021

HARLINGEN - In het voorjaar kregen alle basisscholen in Harlingen een ontdekkist van de gemeente over het thema biodiversiteit, waarmee de kinderen kunnen leren over dit thema door zelf te onderzoeken en ontdekken.

Rijperkerk – Zeerobben in Knock-outfase in de Beker

12-11-2021

HARLINGEN - Geen onderschatting en alle zeilen bij zetten.

GGD Fryslân weekbericht van 5 tot en met 11 november 2021

12-11-2021

HARLINGEN - Weer recordaantal besmettingen, maatregelen nodig.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad