Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Herinneringen maken

10-12-2021

HARLINGEN - Afgelopen week kwam het bericht dat het niet goed gaat met mijn vader.

Zijn gezondheid laat al jaren te wensen over, eigenlijk is het een wonder dat hij nog steeds leeft. Maar volgens de huisarts nadert het einde nu echt met rasse schreden. Vanaf het telefoontje van mijn zus, schoot er van alles door me heen. Gevoelens van verdriet over het naderende afscheid, dankbaarheid voor alles dat we samen meemaakten, maar ook praktische zaken als de voorbereidingen op de begrafenis. ’s Nachts lag ik wakker omdat ik in mijn hoofd druk was met een afscheidsspeech. Een wens en een verantwoordelijkheid die door mijn vader al een poos geleden bij me is neergelegd.

 

Mijn verhaal op zijn begrafenis wordt niet een chronologische weergave van zijn levensloop. Hoewel relevant en bijzonder, zou dat te ver van me afstaan. Bovendien kunnen anderen dat beter. Mijn verhaal zal gaan over herinneringen. Aan bijzondere momenten, verdriet dat we hebben gedeeld en heel veel situaties waaraan ik met een glimlach of zelfs hardop lachend terugdenk. En zo wordt het nadenken over zijn afscheid ook een moment van reflectie. Een moment waarop je nadenkt over wat écht belangrijk is. Over het maken van mooie herinneringen.

 

Dan wordt het harde werken dat bij de voorbereidingen van een evenement als de Tall Ships Races hoort, weer even relatief. Dan realiseer ik me weer dat de verantwoordelijkheid die ik voel, nooit ten koste mag gaan van het plezier dat ik heb. Dat de lol die we met het team hebben en de saamhorigheid van iedereen die betrokken is, veel belangrijker is dan de zorgen over virussen of deadlines die onder druk staan. Dat het straks niet gaat om het áántal trainees dat meegaat, maar om de onvergetelijke herinneringen voor de trainees díe meegaan. Dat publieksaantallen niet maatgevend zijn voor een succesvol evenement, maar dat alleen de mooie herinneringen van hen die het meemaken écht tellen.

 

We hebben nog heel veel te doen tot juli volgend jaar. En we weten nog niet hoe de wereld er tegen die tijd uitziet. Maar laten we dat wat we doen, vooral met veel plezier doen. Ervoor zorgen dat we de mooie dingen die we beleven, het plezier dat we hebben en de mijlpalen die we bereiken, voor onszelf markeren. Er af en toe even bij stilstaan. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor iedereen die betrokken is bij onze organisatie. Dat geldt voor alle lezers. Dat geldt voor iedereen. Dat we waardevolle herinneringen maken van de dingen die we doen en meemaken. Zoals ik waardevolle herinneringen heb aan mijn vader. Want daar heb ik er veel van. Ik zal hem straks missen. Maar ik hoop voor hem dat het niet al te lang meer duurt. Dat hij snel verlost is van de pijn en benauwdheid. Dat hij al zíjn mooie herinneringen meeneemt en bij zich blijft dragen. En heit, ast dit noch lêst, dan lêst ek nochris datst in geweldige heit bist. Dankjewol. Foar alles. En foar alle moaie oantinkens.

 

Namens het team van Harlingen Sail,

 

Lieuwe Krol

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wie kent Kitty?

10-12-2021

HARLINGEN - Oud Harlingen is op zoek naar de jonge vrouw op de foto.

Op RSG Simon Vestdijk mag je zijn wie je wilt

10-12-2021

HARLINGEN - Paarse vrijdag op RSG Simon Vestdijk

Zeerobben: De JO15-groep

10-12-2021

HARLINGEN - Net als bij de JO17 groep gaat het bij de JO15 groep ook goed.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events