Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Herinneringen maken

10-12-2021

HARLINGEN - Afgelopen week kwam het bericht dat het niet goed gaat met mijn vader.

Zijn gezondheid laat al jaren te wensen over, eigenlijk is het een wonder dat hij nog steeds leeft. Maar volgens de huisarts nadert het einde nu echt met rasse schreden. Vanaf het telefoontje van mijn zus, schoot er van alles door me heen. Gevoelens van verdriet over het naderende afscheid, dankbaarheid voor alles dat we samen meemaakten, maar ook praktische zaken als de voorbereidingen op de begrafenis. ’s Nachts lag ik wakker omdat ik in mijn hoofd druk was met een afscheidsspeech. Een wens en een verantwoordelijkheid die door mijn vader al een poos geleden bij me is neergelegd.

 

Mijn verhaal op zijn begrafenis wordt niet een chronologische weergave van zijn levensloop. Hoewel relevant en bijzonder, zou dat te ver van me afstaan. Bovendien kunnen anderen dat beter. Mijn verhaal zal gaan over herinneringen. Aan bijzondere momenten, verdriet dat we hebben gedeeld en heel veel situaties waaraan ik met een glimlach of zelfs hardop lachend terugdenk. En zo wordt het nadenken over zijn afscheid ook een moment van reflectie. Een moment waarop je nadenkt over wat écht belangrijk is. Over het maken van mooie herinneringen.

 

Dan wordt het harde werken dat bij de voorbereidingen van een evenement als de Tall Ships Races hoort, weer even relatief. Dan realiseer ik me weer dat de verantwoordelijkheid die ik voel, nooit ten koste mag gaan van het plezier dat ik heb. Dat de lol die we met het team hebben en de saamhorigheid van iedereen die betrokken is, veel belangrijker is dan de zorgen over virussen of deadlines die onder druk staan. Dat het straks niet gaat om het áántal trainees dat meegaat, maar om de onvergetelijke herinneringen voor de trainees díe meegaan. Dat publieksaantallen niet maatgevend zijn voor een succesvol evenement, maar dat alleen de mooie herinneringen van hen die het meemaken écht tellen.

 

We hebben nog heel veel te doen tot juli volgend jaar. En we weten nog niet hoe de wereld er tegen die tijd uitziet. Maar laten we dat wat we doen, vooral met veel plezier doen. Ervoor zorgen dat we de mooie dingen die we beleven, het plezier dat we hebben en de mijlpalen die we bereiken, voor onszelf markeren. Er af en toe even bij stilstaan. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor iedereen die betrokken is bij onze organisatie. Dat geldt voor alle lezers. Dat geldt voor iedereen. Dat we waardevolle herinneringen maken van de dingen die we doen en meemaken. Zoals ik waardevolle herinneringen heb aan mijn vader. Want daar heb ik er veel van. Ik zal hem straks missen. Maar ik hoop voor hem dat het niet al te lang meer duurt. Dat hij snel verlost is van de pijn en benauwdheid. Dat hij al zíjn mooie herinneringen meeneemt en bij zich blijft dragen. En heit, ast dit noch lêst, dan lêst ek nochris datst in geweldige heit bist. Dankjewol. Foar alles. En foar alle moaie oantinkens.

 

Namens het team van Harlingen Sail,

 

Lieuwe Krol

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wie kent Kitty?

10-12-2021

HARLINGEN - Oud Harlingen is op zoek naar de jonge vrouw op de foto.

Op RSG Simon Vestdijk mag je zijn wie je wilt

10-12-2021

HARLINGEN - Paarse vrijdag op RSG Simon Vestdijk

Zeerobben: De JO15-groep

10-12-2021

HARLINGEN - Net als bij de JO17 groep gaat het bij de JO15 groep ook goed.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen