Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Van 11 t/m 13 september 2020 verandert de Dokkade/Nieuwe Willemskade weer in een culinair walhalla. Volop verwennerij, genieten van (live) muziek en de mooiste blik op zee!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Boeiend treffen tussen Zeerobben en PKC'83 levert geen winnaar op

20-10-2019

HARLINGEN - Dat er geen winnaar kwam uit het spektakelstuk dat Zeerobben en PKC de toeschouwers voorschotelden, werd door beide kampen met gemengde gevoelens geaccepteerd.

Boeiend treffen tussen Zeerobben en PKC'83 levert geen winnaar op Foto: Frans Bode.

Beide konden uiteindelijk wel leven met de puntendeling, maar beide hadden toch ook het gevoel dat ze de wedstrijd in bepaalde fases hadden kunnen beslissen, of niet meer uit handen hadden mogen geven. Dat laatste gold dan vooral voor Zeerobben, dat na een zeer sterke eerste fase met 3-0 voorkwam en toen verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daar staat dan weer tegenover dat PKC in de tweede helft de bovenliggende partij was, zich terug knokte tot 3-3 en toen in een positie kwam dat het de wedstrijd ook nog had kunnen winnen. De spanning die dat alles met zich meebracht, maakte het publiek tot de echte winnaars. Zij hadden een mooie en vooral spannende pot voetbal gezien. En dat is ook wat waard.

Als gezegd kende Zeerobben een zeer sterke openingsfase. Al binnen een minuut lag de bal in het net toen Patrick Amels goed reageerde op de rebound na Zeerobbens eerste corner en de bal vanaf een meter of 15 hard binnenschoot: 1-0.

 

Niet lang daarna had het ook alweer snel 1-1 kunnen staan toen de behendige spits Brian Inge uit kansrijke positie voorlangs schoot. Zeerobben bleef daardoor in de flow, schoot middels Yander Zandbergen eerst nog tegen de lat, maar liep desondanks binnen een kwartier uit naar 3-0. Eerst was daar een fraaie voetballende goal, opgezet door Tim Oosterbaan en ook weer door hemzelf keurig afgemaakt na een combinatie met Kristian Feenstra: 2-0. En ook de derde treffer mocht er zijn. Dylan Drent stuurde David van der Pol met een steekpass de diepte in en alleen voor de keeper faalde de spits niet: 3-0. En dat was op dat moment niet eens geflatteerd, want Zeerobben joeg de tegenstander helemaal af en gaf de stad Groningers vooralsnog geen gelegenheid in de wedstrijd te komen. Toen ondanks de kansen de voorsprong niet verder werd uitgebreid leek het wel alsof Zeerobben de voet wat van het gaspedaal haalde en PKC de gelegenheid gaf zich op te richten en de bakens wat te verzetten richting de helft van Zeerobben. Naast de reeds genoemde Brian Inge was het ook steeds vaker de ondanks zijn grote fysiek toch behendige spits Koen Hateboer die gevaar stichtte in de verdediging van Zeerobben. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist hij degene was die PKC nog voor de rust terugbracht in de wedstrijd door keeper Jacob de Vries voor het eerst kansloos te passeren: 3-1.

“Deze wedstrijd is nog lang niet gespeeld”, was de terechte teneur in de rust. En dat zou blijken ook. PKC had moed geput uit de tegentreffer en ging op jacht naar meer. Zeerobben kon het initiatief niet meer pakken, vooral omdat het te slordig was in de opbouw. Het leidde veelal tot balverlies, nog voordat het zwakste deel van de tegenstander -de verdediging- kon worden getest. Steeds vaker kon PKC haar gevaarlijke aanvallers in stelling brengen en hoewel het centrale verdedigingsduo Jordy Torenbeek en de uitblinkende aanvoerder Patrick Amels aanvankelijk steeds nog tijdig konden ingrijpen, voelde je de aansluitingstreffer toch aankomen. En wie anders dan Brian Inge was het die de spanning weer helemaal terugbracht. Met een voor hem kenmerkende sleepbeweging zette hij de verdediging op het verkeerde been, keeper Jacob de Vries incluis en dat betekende 3-2.

 

Zeerobben leek te wankelen, maar had toen toch ook het tij nog kunnen keren door de 4-2 aan te tekenen. Brent de Groot schatte een kansrijke positie na een goede en snelle aanval niet op waarde en Patrick Amels had gewoon pech toen een sterke kopbal uit een corner op de lat uiteenspatte. Zo bleef PKC in de wedstrijd en dat leidde dan toch nog tot de ook niet onverdiende gelijkmaker. Eerst een bal tegen de lat, toen niet goed weggewerkt door de verdediging en vervolgens Martijn Roeden die van dichtbij hard en hoog raak schoot: 3-3.

In de slotfase was het nog even billenknijpen voor Zeerobben, want zo er nog een winnaar zou komen, leken de gasten daar de meeste aanspraak op te maken. Dat het zover niet kwam was gezien de sterke eerste fase van Zeerobben ook wel weer terecht en dus stelden beide ploegen zich na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Groenewegen tevreden met één punt. Voor Zeerobben het derde gelijkspel op rij. Daar waar het beide vorige keren gewoon te weinig kreeg, voelde deze puntendeling rechtvaardiger en kon het aansluitende Oktoberfest met een goed gevoel worden aangevangen.

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Maakplaats: 3D-printen en lasersnijden in de Bibliotheek

20-10-2019

HARLINGEN - Jong (10+) en oud kan leren 3D-printen en lasersnijden in Bibliotheek Harlingen.

Fotoclub Kimswerd foto van de maand

20-10-2019

HARLINGEN - Deze keer was de opdracht: Maak een foto van olie op water.

Hosanna nam deel aan Marching Makkum

20-10-2019

MAKKUM - Afgelopen weekeinde was het groot feest bij de Chr. muziekvereniging Halleluja in Makkum, want de vereniging vierde haar 125e verjaardag.

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Vr 3 juli
t/m
Wo 30 september
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen