TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Blues terug in Stadschouwburg Trebol

01-11-2017

HARLINGEN - Deze Bluesavond waar iets meer dan 150 mensen op af kwamen uit alle streken van het land.

Blues terug in Stadschouwburg Trebol Foto: Jelle Zijlstra.

De organisatie van Bluesnight Midlum koos dit jaar voor deze locatie, een geslaagd initiatief mede door een plezierige medewerking van de zaaleigenaar, een foto expositie met overzicht van de vele bekende bluesbands die hebben opgetreden tijden de Midlummer Bluesnights, is altijd leuk en komen gesprekken op gang. Verrassing was de zaal, gezellig ingericht, geen gebruik van het hoge podium, maar een intiemer laag podium voor de twee bands. Mijn gedachten gingen terug naar de blues avonden die eens per jaar in het verleden werden mede georganiseerd door Siebo Homminga. Het kan niet anders volgend jaar zal de twintigste editie Bluesnight Midlum hier ook plaats vinden.

 

Zoals we gewend zijn in Harlingen stroomt de zaal steeds voller na dat de eerste band van deze avond al een aantal nummers heeft gespeeld. Blue Brew een trio met frontman Lars Muller, hij bleek een bevlogen gitarist, legt bezieling in zijn gitaarspel en neemt daardoor zijn ritmesectie mee tijdens dit live optreden. Dit pakte goed uit, als je bedenkt dat de huidige drummer Peter ten Wolde op de valreep ziek wordt en Marcel Overkamp invliegt en de stokjes (bekend nog met de Veldman Brothers) overneemt. Een sterk Power Blues driemans formatie, waarbij Lars op gitaar verrassend de blues laat horen met jazz- en dan weer funky achtige notes. Lekker in het gehoor liggende nummers, waarin ook de drummer en bassist Dennis Hemstra de ruimte kregen.

 

Na de pauze is het bekende duo Damned and Dirty in de bluesscene die het podium beklom, opmerkelijk dat men gelijk met de band begint. Drie Blues Awards heeft dit duo in de pocket, waarin de Delta blues hun genre is, nu de laatste tijd met een band optreden is dat natuurlijk anders. Misschien dat daardoor het stemgeluid en de zangteksten wat bij een duo belangrijk is, doorwerkt bij deze formatie, men staat ten dienste van de zanger. Kevin de Harde heeft dan ook een geweldige bluesstem, iets hees en doorleefd brengt hij de band in beweging en trekt de bluesliefhebbers naar zich toe. Micha Sprenger een begaafde geschoolde gitarist, bespeelt afwisselend drie gitaren, waarbij de real slidegitaar mijn aandacht trok, een prachtige invulling. Een band met vele variaties, als basis de delta blues, blues, boogie woogie en af en toe een gospel song werd niet geschuwd. Ruimte was er voor de toetsenist Bram Slinger in een aantal nummers, dat vele liefhebbers aansprak. Met de laatste nummers trok men nog meer de registers open en verdween de Kevin en Micha van het podium, het publiek in.

 

Deze Bluesavond waar iets meer dan 150 mensen op af kwamen uit alle streken van het land, hebben hun voorkeur, men mag spreken van een geslaagde bluesavond. De organisatie van Bluesnight Midlum probeert daarom elke keer twee acts op het podium te krijgen. Nu weer een jaar wachten en dan weer een pracht feestje in 2018.

 

  • Tekst en foto's: Jelle Zijlstra.

Eten, Drinken, Uitgaan Muziek

Meer nieuws

Algemene Beschouwingen VVD Harlingen, 31 oktober 2017

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen biedt veel ruimte voor eigen keuzes.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

01-11-2017

HARLINGEN - Noordergracht te Harlingen, geen bediening Franekerpoortsbrug.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot
ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën