Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Blije gezichten bij nieuwbouw Plan Zuid Harlingen

16-02-2022

HARLINGEN - Toekomstige bewoners van de nieuwbouw in Plan Zuid fase 3 komen deze weken langs op de bouw.

Blije gezichten bij nieuwbouw Plan Zuid Harlingen Fam. Sijbesma bij voordeur toekomstige woning.

Ze krijgen ‘even’ de sleutel in handen van hun toekomstige woning of appartement om binnen te kijken en zaken op te meten. Voor vragen en toelichting zijn medewerkers van de Bouwvereniging en Dijkstra Draisma aanwezig.

Blije gezichten bij de nieuwbouw in Plan Zuid fase 3 in Harlingen. Toekomstige bewoners van de Pr. Margrietstraat komen op uitnodiging van De Bouwvereniging langs om hun nieuwe woning te bekijken en op te meten. Een speciaal moment; Voor de eerste keer met de sleutels door de voordeur.

 

Toekomstige bewoners

Jessica Koster, 21 jaar, gaat binnenkort voor het eerst verhuizen naar haar eigen stek. Haar moeder en vriend zijn mee om samen met Jessica haar nieuwe studiowoning te bekijken en op te meten. ‘De aangeschafte mango ronde-tafel past er helaas niet in, maar dat mag de pret niet drukken’, aldus Jessica. Jessica ‘Als ik hier sta voel ik me gelukkig’.

 

 Jessica Koster bij haar nieuwe woning.

 

Kees en Geertje Sijbesma reageren enthousiast als ze binnen gaan kijken. Geertje, ‘Het voelt mooi en smûk. Kees en Geertje zijn blij met hun keuze om naar de nieuwbouw te verhuizen. Het voelt meteen goed. Met het vorderen van de leeftijd, vinden ze de slaapkamer beneden wel prettig. Geertje, ‘Dit wordt onze laatste verhuizing, we hopen hier nog heel lang te mogen wonen.’ Verhuizen is de familie Sijbesma niet vreemd. Vroeger hadden ze hun eigen verhuisbedrijf Sijbesma. ‘Als we de sleutel hebben komt eerst de schilder erin en dan de stoffeerder,’ aldus Kees. De kinderen helpen straks met verhuizen, dat is een fijn idee.

 

Transformatie wijk

De Bouwvereniging transformeerde de afgelopen jaren de wijk Plan Zuid naar een nieuwe duurzame wijk. Een groot herstructureringsproject waarbij in drie fasen totaal 291 woningen tegen de vlakte gingen. Voor bewoners wiens huis gesloopt werd, moest een andere plek gevonden worden. Een intensieve klus die nauw luistert en veel overleg met bewoners vraagt. Samen met een afvaardiging van bewoners ging de de Bouwvereniging aan tafel en zijn keuzes gemaakt over de te realiseren nieuwbouw.

 

Veilig, prettig en gezond wonen

Een aantal bewoners zijn weer terug in hun vertrouwde wijk en anderen stroomden uit. Gemeente Harlingen pakte de infrastructuur en openbare inrichting van het terrein aan. Plan Zuid zit nu in de laatste fase, waar 92 sociale huurwoningen worden gebouwd. Gasloos, energiezuinig en geschikt voor alle leeftijden. Als alles volgens planning verloopt zijn alle woningen en appartementen in de eerste helft van 2022 opgeleverd. Plan Zuid is getransformeerd in een nieuwe frisse wijk voor jong en oud, waar het veilig, prettig en gezond wonen is.

 

Algemeen

Meer nieuws

Zeerobben JO15-1 kampioen van de hoofdklasse

16-02-2022

HARLINGEN - Doordat de concurrentie punten liet liggen werd JO15-1 afgelopen zaterdag al kampioen van de hoofdklasse.

Uit de schatkamer van… Ronald Bootsma

16-02-2022

HARLINGEN - Uit de schatkamer van… met als gast Ronald Bootsma.

Razende Roeland raast door de winterstorm!

16-02-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, gezien het weer van de laatste dagen is het ook wel nodig wat een weer.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12