Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Blessuretijd kost fc Harlingen twee punten

05-12-2018

HARLINGEN - Tot laat in de blessuretijd zag het er naar uit dat de fc Harlingen drie punten zou behalen in het duel met De Walden.

Blessuretijd kost fc Harlingen twee punten Foto: Dorus Breidenbach.

Scheidsrechter Oord oordeelde dat er meer dan zes minuten nog gespeeld moest worden na de reguliere negentig minuten en dat was een beetje funest voor de thuisclub. De Walden is een stevige ploeg met grote kerels en in de duels waren de lichtgewichten van fc Harlingen vaak in het nadeel. Nils Podt was ook weer aanwezig in de Harlinger geledingen, Patrick van der Waard ontbrak, Bas Helfferich was ook weer terug van een blessure.

 

Het was een natte bedoening aan de Vierkantsdijk, bijna de gehele wedstrijd miezerde het behoorlijk. De Walden trok meteen massaal ten aanval en dat resulteerde in de eerste minuten in een schot op doel en een corner. De onzekere doelman van der Veen van de tegenstander ging bijna in de fout, Yasin Faggouss kon er niet van profiteren. Na een kwartier was de thuisclub dichtbij een doelpunt, de bal belandde op de linker paal en Martin van Andel schoot in de rebound over. Een vrije trap van Remko Zandberg had beter lot verdiend, echter via een verdediger werd het een corner. Op het gladde veld ging Sven Dijkstra bijna in de fout, hij herstelde zich goed. Het spel ging wat heen en weer waarbij De Walden de meest opportunistische ploeg was. Er kwamen wat kleine kansjes voor beide partijen, gescoord werd er niet. Na een half uur mislukte een pass van Niels Vlottes op de vrijstaande Yasin, als de pass goed was geweest had hij alleen op de doelman af kunnen gaan. Bij een redding dook de Walden doelman ook nog op de paal en raakte licht geblesseerd. Een mooie solo van achteruit van Nils Podt strandde in schoonheid.

 

Doelman Egbert-Jan Panbakker moest even later redden op een harde inzet van de tegenstander. Vlak voor de rust komt er een goede aanval van de thuisclub, nu gaf Niels Vlottes wel een mooie steekpass op Remko en vrij voor de doelman scoorde hij beheerst de 1-0. Dit werd ook de ruststand, ondanks enkele blessure behandelingen floot de scheids na 45 minuten af.

 

De Walden speelde na de rust met de wind in de rug en startte weer fel. Doelman Panbakker moest meteen al een schot uit de tweede lijn over tikken tot corner. De ploeg uit Damwoude bleef de gehele wedstrijd lange ballen geven naar de stevige voorwaartsen en dat is altijd gevaarlijk. De achterhoede van fc Harlingen bleef echter attent en Nils Podt, bijgestaan door Sven Dijkstra en Bas Helfferich en Frank Claasz Coockson wisten door goed verdedigen het gevaar te beteugelen.  De Walden scoorde nog wel een doelpunt, maar op aangeven van assistent scheidsrechter Roy Dijkstra keurde de scheidsrechter het doelpunt terecht af. Na 54 minuten leek fc Harlingen de voorsprong te vergroten, een prima voorzet van Arjan Outhuyse belandde op het hoofd van de geheel vrij staande Nick van der Kooi, hij kopte naast. Van beide kanten werd het spel er niet beter op, toch was De Walden veel voor het doel van fc Harlingen te vinden. Sporadisch kwamen de Harlingers nog in de aanval. Yasin en Nick werden gewisseld en Jesse Mulder en Leonardo Diz namen hun plaats in.

 

In de 85e minuut werd Arjan binnen de zestien onreglementair gestuit en de scheids gaf terecht een penalty. Remko vertrok het vonnis en zo werd het 2-0 en iedereen dacht de punten zijn nu binnen. Een wedstrijd is pas afgelopen als de scheids affluit en in de 90e minuut werd het onverwachts zomaar 2-1. Trainer Gerrie Schouwenaar wisselde nog een keer, Niels Vlottes eruit, Jarno Attema erin. Eigenlijk nog niets aan de hand, maar de scheids besloot nog zes minuten door te laten spelen en in de allerlaatste seconde van die blessuretijd scoorde De Walden de 2-2. Een domper voor de thuisclub en de supporters. Bij winst had de fc Harlingen afstand genomen van deze tegenstander. Een positief punt is wel: de fc Harlingen is thuis nog steeds ongeslagen. Prima toch.

 

Opstelling fc Harlingen: Egbert-Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Sven Dijkstra, Niels Podt, Bas Helfferich, Martin van Andel, Arjan Outhuyse, Yasin Faggouss (Jesse Mulder), Nick van der Kooi (Leonardo Diz), Niels Vlottes (Jarno Attema), Remko Zandberg.

 

  • Foto: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

05-12-2018

HARLINGEN - We naderen zo langzamerhand de donkere dagen voor kerst en dus gaat het voetbal zo langzamerhand richting winterstop.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

05-12-2018

HARLINGEN - Nog 1 of 2 wedstrijden te spelen voor de jeugd en dan breekt de winterstop alweer aan.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor