Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Björn Kuipers in de Robbenplaat

14-02-2020

HARLINGEN - Er werd nog lang nagepraat in de Robbenplaat na de interactieve lezing van Björn Kuipers afgelopen maandag bij Zeerobben.

Björn Kuipers in de Robbenplaat Björn Kuipers hield de hele avond iedereen bij de les.

En daar was ook alle reden toe. Geen moment hebben de aanwezigen zich verveelt of achterover kunnen leunen. Daar was geen kans toe. Björn Kuipers hield de hele avond iedereen bij de les. Net zoals de internationale toparbiter dat op het voetbalveld doet.

 

Het initiatief was genomen door Olaf Hermus van supermarkt Jumbo in Harlingen en lid van de businessclub van Zeerobben. Er werd de samenwerking gezocht met de businessclub van Zeerobben en dat resulteerde afgelopen maandagavond in een interessante lezing van Kuipers. Naast (jeugd) scheidsrechters en leden van de businessclub/vriendenclub was ook 'Ondernemend Harlingen' uitgenodigd. Ook zij waren goed vertegenwoordigd deze avond. Rond de klok van 20.00 uur begon Kuipers gedreven aan zijn presentatie en had de aanwezigen meteen aan zich gekluisterd toen hij een fragment liet zien uit de finale van Champions League tussen Atletico Madrid en Real Madrid en na 20 minuten Sergio Ramos even verhaal kwam halen bij Kuipers. Kuipers legde in een vlammend betoog uit wat er op dat moment gebeurde en wat het met hem deed. De zaal was stil.

 

Maar ook beelden van de VAR werden getoond en niet alleen beelden maar ook de interactie tussen VAR en scheidsrechter kon men “live” volgen. Iedereen herinnert zich nog de strafschop die Kuipers gaf op het WK 2018 aan Brazilië toen Neymar, in de wedstrijd tegen Costa Rica, naar de grond ging. Een paar tellen na zijn beslissing werd hij door de VAR verzocht om nog eens te kijken. Even later werd de strafschop omgezet in een vrije trap voor Costa Rica en kreeg Neymar een gele kaart.  De aanwezige kregen datgene te horen wat Kuipers op dat moment via zijn “oortje” te horen kreeg. Maar er was ook ruimte voor andere zaken. Kuipers benadrukte hoe belangrijk het is om met een goed team te werken. Al jaren werkt hij samen met Sander van Roekel en de uit Dronrijp afkomstige Erwin Zeinstra als team Kuipers. “Het zijn geen ja-knikkers maar we houden elkaar scherp, elke wedstrijd weer” aldus Kuipers. Daarnaast ging het nog over leiderschap, de fysieke en mentale fitheid, de spanning met 98.229 toeschouwers op de tribune, plezier & passie en zijn gezin. Maar, zo vertelde hij, als hij moest kiezen tussen een baan als scheidsrechter of als ondernemer is er geen twijfel mogelijk. Het ondernemerschap zit in het bloed van de familie Kuipers. Inmiddels is de 3e generatie actief binnen de supermarktwereld. Kuipers begon met drie C1000 zaken waarvan er 2 verkocht werden aan de AH. Eén winkel bouwde hij om tot Jumbo in Oldenzaal. Afgelopen jaar werd de 2e winkel in Denekamp geopend. Ook hier benoemde Kuipers weer het belang van een goed team. 

 

Aan het einde van zijn verhaal was er nog ruimte voor het stellen van een paar vragen en was er gelegenheid om zijn boek te kopen (gesigneerd en met een gele of rode kaart erbij) waarvan de opbrengst naar het AMC gaat. Ook hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Voorzitter Rint Henstra van de businessclub bedankte Kuipers na afloop voor zijn mooie verhalen en de manier waarop die gepresenteerd waren. Ook een woord van dank aan de Vriendenclub van Zeerobben en uiteraard aan Olaf Hermus van de Jumbo Harlingen die zich hard had gemaakt voor de komst van Kuipers naar Zeerobben. Het was voor alle aanwezigen, van jong tot oud, een inspirerende avond. Afwezigen hebben iets gemist!

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het Alternatief 57

14-02-2020

HARLINGEN - Vanavond alweer tijd voor het Alternatief en dan nog wel op een speciale dag: Valentijnsdag!

Geef vrijheid door!

14-02-2020

HARLINGEN - 75 jaar Vrijheid wordt dit jaar voluit herdacht en gevierd.

Voorjaarsvakantie: kinderen gratis naar 42 Friese musea

14-02-2020

HARLINGEN - In de voorjaarsvakantie doen 42 Friese musea mee aan activiteitenweek ‘Help pake & beppe de vakantie door’.

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Fotografie Dorus Fotografie Dorus
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten