Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Binnenlandse uitwisseling RSG Simon Vestdijk

19-12-2022

HARLINGEN - Binnenlandse uitwisseling met het Mencia de Mendoza Lyceum uit Breda.

Woensdag 14 december

In het kader van burgerschap vertrok klas 2A1 op woensdag 14 december voor 3 dagen naar het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda. Dit is een school voor havo, atheneum, gymnasium en tto met ongeveer 1500 leerlingen. Deze school is net als RSG Simon Vestdijk Harlingen ook lid van het Global Citizen Netwerk van 80 scholen in Nederland.

 

De leerlingen werden ontvangen met een lunch die was voorbereid door de leerlingen uit Breda. Na de lunch en een rondleiding door de school kregen de leerlingen uitleg over de “Slow looking opdracht” die zij in de binnenstad van Breda in groepjes hebben uitgevoerd.

 

Slow lozing draait om gefaseerd kijken. Het is een oefenvorm waarbij leerlingen niet alleen oefenen hoe ze moeten denken maar die er vooral om draait hoe ze voor zichzelf moeten denken. Daarnaast moeten de leerlingen heel precies kijken wat ze op de foto zien. Pas daarna mogen ze vertellen wat ze denken dat er op de foto gebeurt. Hieruit blijkt dat verschillende leerlingen al snel iets anders zien terwijl ze toch naar hetzelfde kijken. Na een leuke middag in de binnenstad van Breda vertrokken onze leerlingen naar het gezin van hun uitwisselingspartner met wie zij al een tijdje contact hebben.

 

Donderdag 15 december

Vandaag stond er een bezoek aan Antwerpen op het programma. Eerst een bezoek aan het MAS museum. Het MAS, of Museum aan de Stroom, is een museum in Antwerpen dat op 14 mei 2011 opende. De focus van het MAS is de verbondenheid tussen Antwerpen en de wereld. Vanaf de bovenste etage heb je een prachtig uitzicht over de stad Antwerpen. Nadat de leerlingen een frietje hadden gegeten op de Grote Markt kregen de leerlingen vrije tijd op de Meir. De Meir is een van de belangrijkste winkelstraten in de Belgische stad Antwerpen. Na een mooie en indrukwekkende dag in de stad Antwerpen gingen de leerlingen weer naar de gastgezinnen met wie zij de avond doorbrachten. Er werden vele leuke activiteiten ondernomen.

 

Vrijdag 16 december

Vandaag een programma op school in het kader van wereldburgerschap. Eerst moesten de leerlingen een internationale escape room oplossen. Met de juiste oplossing konden zij een prijs winnen. Om deze prijzen werd fanatiek gestreden. Na een pauze was er een leuke sport en spel activiteit verzorgd door lo docenten van het Mencia. Na de lunch vertrokken de leerlingen met een voldaan gevoel en met nieuwe indrukken weer huiswaarts naar Harlingen.

 

Onze leerlingen hebben kennisgemaakt met een andere school, andere leerlingen, nieuwe gezinnen en andere steden, samengewerkt, zich aangepast aan een andere omgeving, samen gesport en vooral veel plezier gemaakt. Onze leerlingen hebben genoten van de Brabantse gastvrijheid van de leerlingen en de collega’s van het Mencia de Mendoza Lyceum en van de goede zorgen van de gastgezinnen. Leerzaam, interessant, indrukwekkend en vooral voor herhaling vatbaar.

 

Van 14 t/m 16 april komen de leerlingen van het Mencia de Mendoza bij ons. Zij verheugen zich erop om onze school en onze omgeving te leren kennen. Een excursie naar Terschelling zal onderdeel zijn van dit programma.

 

 

 

 

 

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Stem "Mooie stad an 't Wad" omhoog in de Fryske top 100!

19-12-2022

HARLINGEN - Ja hur, ut is weer su ver, we magge weer stemme welk plaatsje ut hoogst komt in de Fryske top 100 van Omrop Fryslân.

Terugblik op de Lichtjestocht 2022

19-12-2022

HARLINGEN - "Wat hebben we een mooie lichtjestocht gehad met veel belangstelling", schrijft Vereniging Oud Harlingen.

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen