Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Binnenkort weer hockey voor jeugd bij HMHC

23-04-2020

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag hebben we van minister-president Rutte kunnen horen hoe we de komende tijd verder gaan in de anderhalve-meter-samenleving.

Binnenkort weer hockey voor jeugd bij HMHC Foto: Koen Suyk.

Veel maatregelen blijven van kracht in deze spannende tijd, maar er was ook een lichtpunt: de jeugd mag weer gaan sporten vanaf 28 april! Weliswaar met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar het belangrijkste is dat de jeugd het hockeyveld weer op kan. Lekker buiten sporten, na zo’n lange tijd van thuis naar school gaan, veel binnen blijven en weinig contacten met vrienden en vriendinnen.

 

Hockeycompetitie start pas weer na de zomer

Wedstrijden zitten er dit seizoen niet meer in, de KNHB heeft besloten om de competities niet meer te starten voor de zomervakantie. Na de zomer ontstaat er dan een nieuwe situatie, waarbij weer nieuwe team- en poule-indelingen worden gemaakt. Intussen is de technische commissie van HMHC gestart met de voorbereidingen hiervan, net als in gewone seizoenen. Dus wil je komen hockeyen, je bent van harte welkom!

 

Opstartplan hockey voor de jeugd

Bestuur en technische commissie van HMHC zijn bezig met een opstartplan om vanaf 28 april weer op gepaste wijze te kunnen gaan trainen. Daarin wordt uitgegaan van de door de overheid genoemde twee groepen en de benodigde maatregelen: tot en met 12 jaar (basisschool) en 13 tot en met 18 jaar. Daarbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met leden, ouders en vrijwilligers die misschien niet direct weer willen beginnen met sporten in groepsverband.

 

Veel zal nog niet mogen, onder meer: het clubhuis blijft gesloten, geen besprekingen, geen gebruik van toiletten en douches, rechtstreeks weer naar huis na afloop, geen groepen ouders langs de velden. Bij de oudere jeugd moet ook bij het trainen voldoende afstand in acht worden genomen. Gezondheid en veiligheid staan uiteraard voorop!

 

Samenwerking met gemeente Harlingen en KNHB

De KNHB werkt aan richtlijnen en formats, waar HMHC zich uiteraard aan zal houden. Op de site van de KNHB is deze informatie terug te vinden. Ook overleggen we met de gemeente over het opstarten. De gemeente heeft van de rijksoverheid de regie gekregen over het weer opstarten van de trainingen. Ook hier geldt dat er alles aan wordt gedaan om veilig en gezond te kunnen trainen.

 

Ook hockey voor niet-leden

In de toespraak van minister-president Mark Rutte noemde hij het belang van sporten voor álle kinderen. HMHC ondersteunt dat van harte, al eerder werd het Harlinger Sportakkoord getekend. Onderdeel van het opstartplan zal zijn dat we ook onderzoeken, ook dit in samenwerking met de gemeente en andere sportverenigingen, wat HMHC kan aanbieden aan niet-leden. We doen dit nu al via clinics voor basisscholen en middelbare scholen in Harlingen en omgeving. En natuurlijk mag er, net als in gewone situaties, gewoon meegetraind worden voor proef.

 

Steun je cluppie!

Sportverenigingen in Nederland hebben het momenteel niet gemakkelijk. Een deel van de inkomsten is weggevallen of onzeker. Gelukkig kan HMHC gebruik maken van een aantal regelingen van de overheid en hebben we in overleg met de gemeente opschorting gekregen van de huur van de velden. Daarmee kunnen we alvast een deel van de kosten betalen. HMHC kan echter alle steun gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld door een voorraad van de kantine te kopen of een speciale ‘Steun je cluppie’ trui te bestellen. Zie hiervoor de website www.Harlingermhc.nl.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

GGD Fryslân: Update donderdag 23 april 12.00 uur

23-04-2020

HARLINGEN - Onderzoek impact coronacrisis op de Friese samenleving.

Afhaalservice Bibliotheken groot succes

23-04-2020

HARLINGEN - De Bibliotheken in heel Nederland blijven gesloten tot in ieder geval 20 mei.

Voetbal weer los bij Zeerobben

23-04-2020

HARLINGEN - Dat is een mooie en misschien wel verrassende kop boven dit artikel.

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Food 80/20 Food 80/20 Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen