RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
HUBO: Bestel nu je vuurwerk

HUBO: Bestel nu je vuurwerk

Vuurwerk eenvoudig bestellen en ophalen bij HUBO Faber Lanen 19-21, 8861 CB Harlingen.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bijzondere avond bij fc Harlingen met Henk de Jong en Arjen de Boer

01-07-2019

HARLINGEN – De bijzondere avond betrof het afgelopen donderdagavond bij fc Harlingen.

Henk de Jong en Arjen de Boer kwamen bij fc Harlingen vertellen over de carrière van Henk de Jong. Een avond vol grappige anekdotes waarbij Arjen de perfecte aangever bleek.

 

Moeder van Twan, Lian Metz opende de avond met het bedanken van de vrijwilligers die mee hebben geholpen met het organiseren van deze avond. In december 2015 kreeg het gezin Metz het meest vreselijke nieuws te horen: uw zoontje heeft hersenstamkanker. Geen behandeling mogelijk, 0% overlevingskans en de levensverwachting is gemiddeld 9 maanden. Lian: “Nou, dan stort je wereld in…” Doordat deze ziekte te weinig voor komt, gemiddeld bij 10 kinderen per jaar in Nederland, stelt de overheid geen geld beschikbaar voor onderzoek. De studie én het onderzoek wat er loopt wordt grotendeels gefinancierd door Stichting Semmy. De oprichters van deze stichting zijn al meer dan 10 jaar bezig om zich in te zetten voor deze stichting en de studie blijft lopen zolang er jaarlijks minimaal 4 ton wordt overgemaakt vanuit de stichting... “Er zijn dan ook al diverse acties op touw gezet om geld in te zamelen voor Stichting Semmy” vertelde Lian. “Zo doen er elk jaar verschillende mensen vanuit Harlingen mee met de Run4Semmy marathon in Amsterdam, zijn er acties georganiseerd waaronder het verkopen van de bekende Tijn nagellak, Ty Beany sleutelhangers en zijn er vorig jaar tijdens Koningsdag zelfgemaakte sleutelhangers, armbanden en schilderijen verkocht. En deze keer zijn we met Henk om de tafel gaan zitten om te kijken wat we in samenwerking met Henk konden organiseren. Vanavond verzorgen Henk en Arjen een lezing en naar alle waarschijnlijkheid zal in het najaar een voetbalclinic voor de jeugd georganiseerd gaan worden. Alle opbrengsten van deze avond én van de voetbalclinic zullen in oktober meegenomen worden naar de Run4Semmy en overhandigen we de cheque aan Stichting Semmy.” Na deze inleidende woorden gaf Lian het woord aan het duo De Jong en De Boer en de twee begonnen een samenspraak over de carrière van Henk de Jong.

 

Familie Metz met Henk en Arjen.

 

Henk de Jong neemt het woord en zegt allereerst dat hij het fantastisch vindt dat iedereen er is vanavond. Hij legt uit dat hij een emotionele man is. “Het is een hectisch leven, de voetbalwereld maar van goede doelen krijg ik energie. En ik weet nog goed dat we hier met z’n allen zaten (Henk wijst naar het hoekje waar Twan met zijn team zat) en het was prachtig toen Twan met zijn team aankwam in de spelersbus van Ajax. Twan was die dag mijn allerbeste assistent-trainer. Het was de zwaarste training die ik heb gegeven, heel imposant.” Het werd inderdaad een prachtige dag voor Twan en er is die dag met een sponsorloop én de benefietwedstrijd fc Harlingen – Zeerobben maar liefst € 15000,- opgehaald voor Stichting Semmy. Henk vervolgt duidelijk geëmotioneerd: “Helaas ging het na die dag snel achteruit met Twan en kreeg ik het vreselijke nieuws te horen dat Twan op 8 december 2016 overleden was. Ik heb René en Lian gecondoleerd met hun verlies en tegelijkertijd kreeg ik de felicitaties vanwege mijn overstap naar De Graafschap. En zo gaat het vaak in de voetbalwereld. Het is een hectisch leven, maar wel een mooi leven.

 

De Jongs trainerscarrière begon bij Drachtster Boys en Henk maakte in 1997 de overstap naar de zondag hoofdklasser Sneek. In 1999 tekende hij een contract als assistent-trainer bij Heracles Almelo, waar hij onder Fritz Korbach kwam te werken. Na één seizoen nam De Jong weer afscheid van de club. Vervolgens was hij twee jaar assistent-trainer bij sc Heerenveen. Met de beloften van die club behaalde hij de landstitels. Vervolgens vroeg Ron Jans of Henk assistent-trainer wilde worden bij fc Groningen. “Als je ergens binnen wordt gevraagd dan moet je je slag slaan” zegt Henk en hij werd trainer van het belofte team en werd assistent-trainer van Ron Jans. Henk had net zijn contract verlengd bij Groningen voor 2 jaar maar besluit toch ontslag te nemen en naar Harkemase Boys te gaan. Een succesperiode brak aan en Henk mocht werken met 1 van de beste spelers Oebele Schokker. “En de naam alleen al, maar Oebele was zo allemachtig goed. We wonnen wedstrijden met 0-11. En we werden ongeslagen kampioen van de 1e klasse. Toen naar de Hoofdklasse en wéér kampioen. Maar toen hadden we even pech en kregen we blessures en wat gebeurt er? We loten Feyenoord thuis. Door de vele blessures verloren we met 5-0 en ik heb die wedstrijd nooit meer teruggekeken omdat we geen vuist konden maken.” Aldus Henk. In zijn laatste seizoen promoveerde hij zelfs als nummer twee naar de Topklasse en in mei 2009 levert dit hem de titel 'beste trainer van het amateurvoetbal' op en ontving hij de Rinus Michels Award.

 

In 2011 belt Pieter Spinder en deelt Henk mede dat hij per direct naar SC Cambuur kan en aan het einde van het seizoen 2012/2013 werd Henk met de club kampioen van de Eerste divisie. “Die dag dat we de schaal uitgereikt kregen vraagt Umberto Tan of ik nog wat tegen de zaal wilde zeggen. En Louis van Gaal zit op de eerste rij en ik zeg, meneer van Gaal als u wilt weten hoe je in 8 wedstrijden kampioen kunt worden dan kun je me altijd bellen. Louis kon het wel waarderen. Soms moet je je verlies erkennen. Wanneer ik bij het Telesport gala tussen andere bobo’s sta, trekt Louis van Gaal aan mijn jasje. Goed bezig Henk!

 

De Jong werd in december 2016 aangesteld als hoofdtrainer van De Graafschap. Hij volgde de ontslagen Jan Vreman op. Inmiddels heeft hij De Graafschap verlaten en is hij weer aan de slag als hoofdtrainer bij SC Cambuur. Arjen sluit de avond af met de vraag: Hoe komt het dit seizoen bij SC Cambuur. Wat kunnen we verwachten? Henk antwoord: “Het wordt een opbouwseizoen die wel eens heel verrassend kan eindigen. Iets meer routine in de vorm van spelers erbij dan kunnen we hele gekke dingen doen. Als Cambuur de komende 2/3 jaar promoveert en Heerenveen blijft gaan zoals het nu gaat, met die onrust allemaal, dan zou Cambuur met het nieuwe stadion weleens de grote concurrent van Heerenveen kunnen gaan worden. Vroeger was Cambuur de grote club en Heerenveen de kleine. Nu is dat andersom maar dat kan zomaar weer veranderen.

 

De zeer geslaagde avond vol grappige anekdotes over het voetballeven waarbij Arjen de perfecte aangever bleek, werd afgesloten en DJ Quickfinger zorgde ervoor dat het nog een lange tijd gezellig bleef. Zoals al eerder vermeld, gaat de volledige opbrengst van de consumpties, verloting en donaties naar Stichting Semmy. De opbrengst was ter perse van dit artikel nog niet bekend maar zal uiteraard, zodra dit bekend is, openbaar gemaakt worden.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Talentjes van Hosanna geslaagd met vlag en wimpel

01-07-2019

HARLINGEN - De spanning was zowaar om te snijden afgelopen maandag in het muziekgebouw van Hosanna.

Hoofdklasse kaatsen in Harlingen

01-07-2019

HARLINGEN - Dus op naar ut Eendrachtterrein om se wie se even te kieken bij de enige Harlinger Dylan Drent.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen