TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Bijzonder podium aan zee op de Barentszwerf

10-07-2017

HARLINGEN - Harlingen is sinds kort een bijzonder podium rijker.

Eentje met zeezicht. Heel exclusief en alleen toegankelijk voor het selecte groepje bouwers dat werkt aan de reconstructie van het schip van Willem Barentsz. Het podium verrees de afgelopen week op werf aan de Willemskade. Het ligt op zo’n vier meter hoogte en doet dienst als werkplatform bij de constructie van het galjoen, de uitstekende snuit bij de voorsteven van het Barentszschip. Er is wat klauterwerk voor nodig om er te komen. Maar eenmaal op het podium, kunnen de bouwers er prima hun werk doen. Met als toegift een fantastisch uitzicht op zee.

 

Vorige week verzorgden Era Copier en Henk Roodbergen (ook vrijwilliger), samen het muzikale duo ‘Dets Laif’, in de nabijgelegen loods van Sil een concert onder de titel ‘Overal is Wad’. Bijna al hun liedjes hebben het Wad en de eilanden als thema. Voor hen was het podium een wel heel toepasselijke locatie om iets van hun muzikale talenten te laten horen en zo een ode te brengen aan het fenomenale natuurgebied. Hun tonen moesten tegen een harde noordenwind in boksen om de havenmond te halen, wat het optreden karakteristiek en bijzonder maakte. Met hun optreden haalden ze maar liefst € 330 op voor de verdere afbouw van het schip. 

 

 

De komende weken nemen de bouwers weer bezit van het platform. Bouwen ze stug verder aan het schip dat meer en meer vorm krijgt. Het huiddicht maken van het bovenste deel van de romp staat nu op de agenda. De tewaterlating komt steeds dichterbij. 

 

Stichting Expeditieschip Willem Barentsz

Openingstijden bezoekerscentrum: dagelijks 11.00 -17.00 uur, weekdagen/feestdagen 13.00 - 17.00 uur.

 

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Leerlingen bedenken interactieve afvalbakken

10-07-2017

HARLINGEN - ‘Jongeren zijn eerder geneigd afval netjes in de afvalbak te gooien als daar iets tegenover staat; een beloning om luiheid en nonchalance tegen te gaan.’

Uitnodiging Tiny Houses in de gemeente Harlingen

10-07-2017

HARLINGEN - Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal.

Vrijdag 14 juli: Lustrum editie benefietconcert Live4Life!

10-07-2017

HARLINGEN - Voor de 5e editie van Live4Life op vrijdag 14 juli a.s. heeft de organisatie Slaanderij Fan Harlingen, DJ Funkbuster & the Masterchief en bijna alle leden van Motel Westcoast weten te enthousiasmeren.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot
Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën