De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bibliotheken Noord Fryslân gecertificeerd!

27-07-2021

HARLINGEN - Bibliotheken Noord Fryslân is weer gecertificeerd!

Bibliotheken Noord Fryslân gecertificeerd! Paulien Schreuder met certificaatbordje 2021

Tweejaarlijks toetst een onafhankelijke certificeringsorganisatie de bibliotheekorganisatie. Met het nieuwe certificaat laat de bibliotheek zien dat de kwaliteit van het werk  hoog is en de organisatie toekomstbestendig is. Vol trots schroeft directeur Paulien Schreuder het nieuwe certificaat op de muur. Daarmee is de kous niet af, want bij het certificaat horen ook aanbevelingen waarmee de bibliotheek aan de slag kan.

 

Het is ook de certificeerder opgevallen dat de bibliotheek in een transitieproces zit: van klassieke uitleenbibliotheek naar een maatschappelijk bibliotheek. Dat lezen ze terug in het beleid, maar zien ze ook aan de dienstverlening voor bijvoorbeeld laaggeletterden en kwetsbare burgers. Met een goede evaluatiecyclus en de stabiele financiële situatie met goede reserves, laat Bibliotheken Noord Fryslan zien dat het inhoudelijk toekomstbestendig is. De certificeerders hebben er alle vertrouwen in dat de bibliotheek met haar dienstverlening een maatschappelijk effect kan realiseren. En dat de bibliotheek door haar grote netwerk waardevol is voor de lokale partners.

 

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid. De certificeerders nemen hiervoor heel veel documenten door (beleidsplan, begroting, etc.) en voeren gesprekken met onder andere leden van de raad van toezicht en de ondernemingsraad, gemeenten, werknemers en de directeur. Met het certificaat laat de bibliotheek zien dat het goed zit met de kwaliteit en toekomstbestendigheid. Belangrijk voor de organisatie zelf, maar ook voor gemeenten en partners.

 

Algemeen

Meer nieuws

100 jaar voetbal in Harlingen - Accomodaties

27-07-2021

HARLINGEN - Een rondje langs de velden…. Van weiland naar Sportcomplex

Heren 1 schrijven geschiedenis voor honk en softbal vereniging Seagulls

27-07-2021

HARLINGEN - In een dubbele wedstrijd tegen Bedrocks Emmen wisten de Harlingers de tweede wedstrijd te winnen.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber
Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE