Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bibliotheek start met gratis abonnement voor volwassenen

03-01-2022

HARLINGEN - Bibliotheken Noord Fryslân begint het nieuwe jaar goed: met een gratis abonnement voor iedereen van 18 tot 30 jaar.

Voor kinderen tot 18 jaar was de bibliotheek altijd al gratis. Maar nu kan een nog grotere groep kosteloos gebruik maken van de diensten van de bibliotheek.

 

Waarom? Die vraag wordt directeur Paulien Schreuder vaak gesteld. ‘Een gratis lidmaatschap zet de deur van onze Bibliotheek wagenwijd open. En dat is wat we graag willen: zoveel mogelijk mensen bereiken. We zijn natuurlijk altijd al gratis voor kinderen tot 18 jaar, omdat het voor hen zo belangrijk is om te leren lezen. Maar nu starten we ook met een gratis abonnement voor iedereen van 18 tot 30 jaar; voor scholieren, studenten en starters op de arbeidsmarkt bijvoorbeeld voor wie een bibliotheekabonnement een hele uitgave is. Bovendien zien we die groep minder in de bibliotheek. Jammer, want we hebben van alles te bieden. Denk aan het gratis oefenen voor het autotheorie-examen, gratis studie- en werkplekken met snelle wifi en gratis print- en kopieerfaciliteiten, boeken die je kunt gebruiken bij je studie, de allernieuwste boeken, workshops, bijeenkomsten voor werkzoekenden, gratis kranten en tijdschriften lezen in de bibliotheek en nog veel meer.’

 

‘De vraag ‘waarom dan niet gratis voor iedereen’ wordt ongeveer even vaak gesteld. En hoewel we het zó graag willen, kan het niet. We kunnen het simpelweg niet betalen. Daarom kiezen we nu voor een doelgroep die we weinig in de bibliotheek zien én die het hard nodig heeft. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat ze minder taalvaardig worden. Op school kun je er niet omheen: voor bijna elk vak moet je lezen en schrijven. Maar als je eenmaal van school bent, is het heel beroepsafhankelijk hoe vaak en veel je nog lees of schrijft. Maar als je die vaardigheden niet onderhoudt, verleer je ze. Zo kun je langzaam maar zeker minder laagtaalvaardig worden. En als je vervolgens kinderen krijgt, wordt bijvoorbeeld voorlezen en helpen bij hun huiswerk steeds moeilijker. Dat klinkt allemaal ver weg, maar dat is het niet. Wij doen er als bibliotheek alles aan om laagtaalvaardigheid te voorkomen. Met cursussen, workshops, ondersteuning én nu dus met een gratis startabonnement voor iedereen van 18 tot 30 jaar.’

 

Het gratis startabonnement van Bibliotheken Noord Fryslân is sinds 1 januari 2022 verkrijgbaar. Met het startabonnement kunnen abonnees boeken, tijdschriften en films lenen, tot een maximum van 12 per jaar. Daarnaast hebben abonnees toegang tot databanken, zoals bijvoorbeeld de Consumentenbond, maar ze kunnen ook gratis oefenen voor het autotheorie-examen, er zijn gratis studie- en werkplekken met snelle wifi en gratis print- en kopieerfaciliteiten, de allernieuwste boeken, workshops, bijeenkomsten voor werkzoekenden, gratis kranten en tijdschriften in de bibliotheek en nog veel meer. Het abonnement kan alleen afgesloten worden in de veertien vestigingen van Bibliotheken Noord Fryslân en via de website ontdekdebieb.nl. Het abonnement is vervolgens geldig in heel Nederland.

 

Algemeen

Meer nieuws

Jongeren - laat je horen!

03-01-2022

HARLINGEN - Jongerenwerk Harlingen en de gemeente Harlingen zijn benieuwd wat jongeren van Harlingen vinden.

Gemeente wil meer aandacht voor organisatieontwikkeling in ambtelijke huisvesting

03-01-2022

HARLINGEN - In november 2021 is het voorstel voor de ambtelijke huisvesting van de raadsagenda gehaald.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus