HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bibliotheek geopend tijdens lockdown

21-12-2021

HARLINGEN - De deuren van de bibliotheek blijven geopend tijdens deze lockdown.

Door de hulp die de bibliotheek biedt bij het online inplannen van een afspraak voor een boosterprik, het installeren van de CoronaCheck-app en andere vragen over de digitale overheid, is de dienstverlening van de bibliotheek essentieel. Daarom is de bibliotheek tijdens de lockdown geopend.

 

De bibliotheek doet al langer veel meer dan alleen boeken uitlenen. De bibliotheek helpt bijvoorbeeld ook mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook mensen die digitaal vaardiger willen worden, kunnen bij de bibliotheek terecht. Wie bijvoorbeeld hulp nodig heeft op een website van de overheid krijgt hulp van de bibliotheek. Een hiervoor geschoolde bibliotheekmedewerker helpt dan bij het vinden van de juiste informatie. Dat kan over van alles gaan: van het doorgeven van een verhuizing tot het aanvragen van een DigiD, kinderopvangtoeslag of huursubsidie. Al die zaken gaan nu digitaal, maar voor heel veel mensen is dat ingewikkeld.

 

Meer dan 600 vragen binnen drie maanden

De laatste tijd gaan er heel veel vragen over het online maken van een afspraak bij de GGD voor een corona-vaccinatie en het installeren van de CoronaCheck-app. Alleen in Noord-Friesland al werden die vragen de afgelopen drie maanden meer dan 600 keer gesteld aan bibliotheekmedewerkers. Ook zien de medewerkers steeds vaker mensen die willen leren videobellen of whatsappen om het contact met familie of vrienden te onderhouden nu ze minder mensen zien. En omdat de bibliotheken open blijven tijdens deze lockdown, kunnen de medewerkers elke dag zoveel mogelijk mensen ondersteunen bij hun vragen.

 

Gratis en voor iedereen

Vragen stellen kan tijdens openingsuren van de bibliotheek, het is gratis voor iedereen, lid zijn van de bibliotheek is dus niet nodig. De sluitingstijd van de bibliotheek is wel vervroegd: van 18.00 uur naar 17.00 uur. Alle actuele openingstijden en meer informatie over de dienstverlening van de bibliotheek staat op ontdekdebieb.nl.

 

Algemeen Corona Kunst & Cultuur Muziek Natuur & Milieu Onderwijs Politiek & Maatschappij Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Lichtpuntjes in de donkere decembermaand

21-12-2021

HARLINGEN - Net als de afgelopen jaren heeft Stichting Present Noordwest Friesland weer bemiddeld tussen kerstengelen en mensen die een beetje aandacht goed kunnen gebruiken.

Groen in de raad

21-12-2021

HARLINGEN - En dan is het daar: Het afscheid.

Schoonmaakbedrijf NIVO heeft vacatures in Harlingen

21-12-2021

HARLINGEN - Schoonmaakbedrijf NIVO heeft circa 1200 medewerkers actief aan het werk bij opdrachtgevers in heel Noord Nederland.

Reacties