De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bezoek Museum het Hannemahuis in Harlingen voor toonaangevende tentoonstellingen

10-06-2021

HARLINGEN - Na een lange periode van stilstand, ontwaakt Harlingen met verschillende culturele activiteiten.

Bezoek Museum het Hannemahuis in Harlingen voor toonaangevende tentoonstellingen Op 10 juni werd een bank geplaatst op de Waddenpromenade met bijna hetzelfde uitzicht als op een schilderij uit 1790. Van rechts naar links: initiatiefnemer Peter Miedema, directeur Jopie Huisman Museum, Hugo ter Avest directeur van Gemeentemuseum het Hannemahuis, wethouder Erik de Groot, ontwerper Koen Vorst, en technici Jan Stuip en Fred Joppe.

Cultuurwethouder Erik de Groot: gemeentemuseum het Hannemahuis heeft voor u weer mooie en bijzondere exposities samengesteld. Kom naar Harlingen voor verbeelding, verwondering of een reis door de tijd. Ook leuk om dan een stadswandeling te maken door het oude centrum met meer dan 500 monumentale panden en de havens. Harlingen bruist altijd!

 
Project Kunst naar Buiten

Donderdag 10 juni nam wethouder Erik de Groot een bank in gebruik als onderdeel van het project Kunst naar Buiten, een initiatief van het Jopie Huisman  Museum in Workum. In Harlingen werd dit ondersteund door de gemeente Harlingen en Gemeentemuseum het Hannemahuis. Een schilderij gemaakt door Nicolaas Baur (1767-1820) diende als inspiratie. Op de plaats waar de bank nu staat maak je een reis door de tijd van ruim 200 jaar. Het bevindt zich op de Waddenpromenade met uitzicht op de Oude Buitenhaven. Via een QR code kan de achtergrondinformatie worden opgevraagd.

 

Op verschillende plaatsen in het Friese land lieten kunstenaars zich inspireren. Door dit project kan je in de huid van de kunstenaars kruipen. Benieuwd waar de banken staan? Kijk dan op www.kunstnaarbuiten.nl


Divers werk in expositie CODE ROOD

In museum het Hannemahuis, dat vanaf 5 juni gelukkig weer open is voor het publiek (wel even reserveren) is een expositie te zien met de titel CODE ROOD. Twaalf leden van

de in Harlingen gevestigde sociëteit  Zilt voor kunstenaars en kunstminnenden, exposeren zeer divers werk. Collages, schilderijen, werken van textiel, maar ook van chamotte klei, lood, speksteen en zelfs ganzenveren laten zien waartoe de kunstenaars in staat zijn. Er wordt werk getoond van Ineke Ekkers, Lianne Wouters, Yolan Brantjes, Tonnie Haarsma, Tanja van Abbema, Marian Kort, Jet Twijnstra, Astrid van Straaten, Esther Wermers, Jozef Heesters, Herman van der Made en Joost Witte. Hun werk is te zien tot en met zondag 4 juli.


Expositie Hoge Luchten, schatten uit het Rijks

Vanaf zondag 11 juli tot en met 14 november s de expositie Hoge Luchten, schatten uit het Rijks te zien. Het is de derde tentoonstelling over de vier elementen die samen met de vier musea in Zutphen, Hoorn, Gouda en Bergen op Zoom tot stand gekomen zijn. Eerder waren Lage Landen (aarde), Koele Wateren (water) te zien en binnenkort dus Lucht. Opnieuw worden veertig parels uit de collectie van onze nationale schatkamer in Harlingen getoond. Ook nu zijn groten namen als Van Goyen, Maris, Weissenbruch, Springer en Breitner vertegenwoordigd.

Nadere berichten volgen.

 

In de tuin achter de bibliotheek, boekhandel en het Hannemahuis zijn de eerste beelden van de expositie Beeld van een tuin gearriveerd. In een plezierige samenwerking met Galerie de Vis uit Harlingen is onder meer het meer dan tweehonderd kilo zware beeld Luchtdans van Marina van der Kooi geplaatst. Een monumentaal werk. Ook deze expositie is vanaf 11 juli compleet.

 

Literair Festival Vestdijk in september

Het onlangs aangekondigde Literair Festival Vestdijk is verplaatst naar 4 en 5 september. Noteer die data alvast.

 

Kortom, er staat weer veel moois te gebeuren en de energie die de stad kenmerkt is weer volop voelbaar.

 

 

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Over de algenschermen naar de zee lopen

10-06-2021

HARLINGEN - Vanmorgen openden gedeputeerde Avine Fokkens van provincie Fryslân en wethouders Erik de Groot en Paul Schoute van gemeente Harlingen de drijvende pier in de Waddenzee.

Hockeynieuws van HMHC: komend weekend volop jeugdhockey

10-06-2021

HARLINGEN - Na de goede berichten vanuit de overheid over versoepeling van maatregelen voor sporters is er door vele vrijwilligers bij HMHC hard gewerkt om komende drie weekenden weer te kunnen hockeyen.

De meiden van Zeerobben

10-06-2021

HARLINGEN - En ook voor de meiden van Zeerobben begon afgelopen zaterdag de Regiocup met 2 wedstrijden.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie