HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Bezoek Museum het Hannemahuis in Harlingen voor toonaangevende tentoonstellingen

10-06-2021

HARLINGEN - Na een lange periode van stilstand, ontwaakt Harlingen met verschillende culturele activiteiten.

Bezoek Museum het Hannemahuis in Harlingen voor toonaangevende tentoonstellingen Op 10 juni werd een bank geplaatst op de Waddenpromenade met bijna hetzelfde uitzicht als op een schilderij uit 1790. Van rechts naar links: initiatiefnemer Peter Miedema, directeur Jopie Huisman Museum, Hugo ter Avest directeur van Gemeentemuseum het Hannemahuis, wethouder Erik de Groot, ontwerper Koen Vorst, en technici Jan Stuip en Fred Joppe.

Cultuurwethouder Erik de Groot: gemeentemuseum het Hannemahuis heeft voor u weer mooie en bijzondere exposities samengesteld. Kom naar Harlingen voor verbeelding, verwondering of een reis door de tijd. Ook leuk om dan een stadswandeling te maken door het oude centrum met meer dan 500 monumentale panden en de havens. Harlingen bruist altijd!

 
Project Kunst naar Buiten

Donderdag 10 juni nam wethouder Erik de Groot een bank in gebruik als onderdeel van het project Kunst naar Buiten, een initiatief van het Jopie Huisman  Museum in Workum. In Harlingen werd dit ondersteund door de gemeente Harlingen en Gemeentemuseum het Hannemahuis. Een schilderij gemaakt door Nicolaas Baur (1767-1820) diende als inspiratie. Op de plaats waar de bank nu staat maak je een reis door de tijd van ruim 200 jaar. Het bevindt zich op de Waddenpromenade met uitzicht op de Oude Buitenhaven. Via een QR code kan de achtergrondinformatie worden opgevraagd.

 

Op verschillende plaatsen in het Friese land lieten kunstenaars zich inspireren. Door dit project kan je in de huid van de kunstenaars kruipen. Benieuwd waar de banken staan? Kijk dan op www.kunstnaarbuiten.nl


Divers werk in expositie CODE ROOD

In museum het Hannemahuis, dat vanaf 5 juni gelukkig weer open is voor het publiek (wel even reserveren) is een expositie te zien met de titel CODE ROOD. Twaalf leden van

de in Harlingen gevestigde sociëteit  Zilt voor kunstenaars en kunstminnenden, exposeren zeer divers werk. Collages, schilderijen, werken van textiel, maar ook van chamotte klei, lood, speksteen en zelfs ganzenveren laten zien waartoe de kunstenaars in staat zijn. Er wordt werk getoond van Ineke Ekkers, Lianne Wouters, Yolan Brantjes, Tonnie Haarsma, Tanja van Abbema, Marian Kort, Jet Twijnstra, Astrid van Straaten, Esther Wermers, Jozef Heesters, Herman van der Made en Joost Witte. Hun werk is te zien tot en met zondag 4 juli.


Expositie Hoge Luchten, schatten uit het Rijks

Vanaf zondag 11 juli tot en met 14 november s de expositie Hoge Luchten, schatten uit het Rijks te zien. Het is de derde tentoonstelling over de vier elementen die samen met de vier musea in Zutphen, Hoorn, Gouda en Bergen op Zoom tot stand gekomen zijn. Eerder waren Lage Landen (aarde), Koele Wateren (water) te zien en binnenkort dus Lucht. Opnieuw worden veertig parels uit de collectie van onze nationale schatkamer in Harlingen getoond. Ook nu zijn groten namen als Van Goyen, Maris, Weissenbruch, Springer en Breitner vertegenwoordigd.

Nadere berichten volgen.

 

In de tuin achter de bibliotheek, boekhandel en het Hannemahuis zijn de eerste beelden van de expositie Beeld van een tuin gearriveerd. In een plezierige samenwerking met Galerie de Vis uit Harlingen is onder meer het meer dan tweehonderd kilo zware beeld Luchtdans van Marina van der Kooi geplaatst. Een monumentaal werk. Ook deze expositie is vanaf 11 juli compleet.

 

Literair Festival Vestdijk in september

Het onlangs aangekondigde Literair Festival Vestdijk is verplaatst naar 4 en 5 september. Noteer die data alvast.

 

Kortom, er staat weer veel moois te gebeuren en de energie die de stad kenmerkt is weer volop voelbaar.

 

 

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Over de algenschermen naar de zee lopen

10-06-2021

HARLINGEN - Vanmorgen openden gedeputeerde Avine Fokkens van provincie Fryslân en wethouders Erik de Groot en Paul Schoute van gemeente Harlingen de drijvende pier in de Waddenzee.

Hockeynieuws van HMHC: komend weekend volop jeugdhockey

10-06-2021

HARLINGEN - Na de goede berichten vanuit de overheid over versoepeling van maatregelen voor sporters is er door vele vrijwilligers bij HMHC hard gewerkt om komende drie weekenden weer te kunnen hockeyen.

De meiden van Zeerobben

10-06-2021

HARLINGEN - En ook voor de meiden van Zeerobben begon afgelopen zaterdag de Regiocup met 2 wedstrijden.

Reacties